P

Kevin Feige, 50

Sobota, 2. červen 1973
Spojené státy

Kevin Feige (* 2. června 1973 Boston) je americký filmový producent a prezident Marvel Studio.

Biografie

Marvels
Nia DaCosta

Marvels, 2023, celovečerní, 105', US

Carol Danvers (Brie Larson), známá také jako Captain Marvel, získala zpátky svou identitu, kterou jí vzali kreejští tyrani, a pomstila se Nejvyšší inteligenci. Když ji povinnosti zavedou k anonymní červí díře spojované s kreejským revolucionářem, padá na ni kvůli nečekaným okolnostem tíha celého destabilizovaného vesmíru. Její schopnosti ji propojí s Kamalou Khan (Iman Vellani), alias Ms. Marvel, a její vzdálenou „neteří“, kapitánkou Monicou Rambeau (Teyonah Parris), z níž se mezitím stala astronautka organizace S.A.B.E.R. Nesourodá trojice musí spojit síly a naučit se kooperovat, aby mohly společně zachránit vesmír.

RežieNia DaCosta

ScénářMegan McDonnell

ProdukceKevin Feige

Hrají Brie Larson, Iman Vellani, Teyonah Parris, Zawe Ashton, Lashana Lynch,a další

7

Strážci Galaxie: Volume 3 Guardians of the Galaxy Vol. 3
James Gunn

7807.98264

Strážci Galaxie: Volume 3 / Guardians of the Galaxy Vol. 3, 2023, celovečerní, 150', US

Ve snímku Strážci galaxie: Volume 3 od Marvel Studios se oblíbená parta vesmírných ztroskotanců zabydluje na Kdovíkde. Jejich spokojený život však brzy naruší ozvěny Rocketovy bouřlivé minulosti. Peter Quill, který se stále trápí ztrátou milované Gamory, musí vypravit svůj tým na nebezpečnou misi s cílem zachránit Rocketův život, přičemž nezdar v této misi může znamenat konec Strážců tak, jak je známe.

RežieJames Gunn

ScénářJames Gunn

ProdukceKevin Feige

Hrají Chris Pratt (Peter Quill / Star-Lord), Dave Bautista (Drax), Pom Klementieff (Mantis), Bradley Cooper (Rocket), Elizabeth Debicki (Ayesha),a další

Ant-Man a Wasp: Quantumania Ant-Man and the Wasp: Quantumania
Peyton Reed

Ant-Man a Wasp: Quantumania / Ant-Man and the Wasp: Quantumania, 2023, celovečerní, 125', US

Scott Lang (Paul Rudd) a Hope Van Dyne (Evangeline Lilly) spolu s Hankem Pymem (Michael Douglas) a Janet Van Dyne (Michelle Pfeiffer) prozkoumávají Quantum Realm, kde interagují s podivnými tvory a vydávají se na dobrodružství, které přesahuje hranice toho, co považovali za možné.

RežiePeyton Reed

ScénářJeff Loveness

ProdukceKevin Feige

Hrají Paul Rudd (Scott Lang / Ant-Man), Evangeline Lilly (Hope Van Dyne / Wasp), Michael Douglas (Dr. Hank Pym), Jonathan Majors (Kang The Conqueror), Kathryn Newton (Cassie Lang),a další

6

Black Panther: Wakanda nechť žije Black Panther: Wakanda Forever
Ryan Coogler

6596.78367

Black Panther: Wakanda nechť žije / Black Panther: Wakanda Forever, 2022, celovečerní, 161', US

Královna Ramonda (Angela Bassett), Shuri (Letitia Wright), M’Baku (Winston Duke), Okoye (Danai Gurira) a Dora Milaje (Ivy Haralson) bojují o ochranu svého národa před zasahujícími světovými mocnostmi poté, co se rozšířily zprávy o smrti krále T’Chally. Zatímco se obyvatelé Wakandy snaží přijmout svou další kapitolu, hrdinové se musí spojit a s pomocí Nakii (Lupita Nyong'o) a Everetta Rosse (Martin Freeman) vytvořit nový svět pro království Wakanda.

RežieRyan Coogler

ScénářJoe Robert Cole a Ryan Coogler

ProdukceKevin Feige a Nate Moore

Hrají Letitia Wright (Shuri), Lupita Nyong'o (Nakia), Winston Duke (M'Baku), Angela Bassett (Ramonda), Danai Gurira (Okoye),a další

4

Thor: Love and Thunder
Taika Waititi

4586.26357

Thor: Love and Thunder, 2022, celovečerní, 119', US

Thor (Chris Hemsworth) se nachází na své nejtěžší životní cestě – k nalezení vnitřního míru. Jeho cestu za odpočinkem však přeruší galaktický zabiják Gorr the God Butcher (Christian Bale), který usiluje o zánik bohů. Thor požádá Valkýru (Tessa Thompson), Korga (Taika Waititi) a svou ex-přítelkyni Jane Foster (Natalie Portman), která – k Thorovu překvapení – ovládá mocné kladivo Mjolnir stejně jako mocný Thor. Společně se vydávají na vesmírné dobrodružství, aby odhalili tajemství Gorra a zastavili ho dříve než bude pozdě.

RežieTaika Waititi

ScénářTaika Waititi a Jennifer Kaytin Robinson

ProdukceKevin Feige

Hrají Chris Hemsworth, Tessa Thompson, Natalie Portman, Taika Waititi, Christian Bale,a další

5

Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství Doctor Strange in the Multiverse of Madness
Sam Raimi

5656.97360

Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství / Doctor Strange in the Multiverse of Madness, 2022, celovečerní, 127', US

Ve snímku Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství filmový svět studia Marvel otvírá brány do paralelních světů a dává do nich nahlédnout jako nikdy předtím. Vydejte se do neznáma s Doctorem Strangem, který za pomoci starých známých a nových spojenců vstupuje do šílených a nebezpečných paralelních světů mnohovesmíru, aby se utkal se záhadným soupeřem.

RežieSam Raimi

ScénářMichael Waldron a Jade Halley Bartlett

ProdukceKevin Feige

Hrají Benedict Cumberbatch, Elizabeth Olsen, Benedict Wong, Xochitl Gomez, Chiwetel Ejiofor,a další

8

Eternals
Chloé Zhao

8606.34752

Eternals, 2021, celovečerní, 157', US

Snímek Eternals představí zcela nový tým superhrdinů filmového vesmíru Studií Marvel. Epický příběh se odehrává tisíce let a sleduje skupinu nesmrtelných hrdinů, kteří jsou nuceni vystoupit ze stínů, aby se opětovně spojili proti nejstaršímu nepříteli lidstva, Deviantům. Film má vynikající herecké obsazení. Richard Maddenexceluje jako všemocný Ikaris, Gemma Chanová hraje lidstvo milující Sersi, Kumail Nanjiani je kosmickou silou poháněný Kingo, Lauren Ridloffová je superrychlá Makkari, Brian Tyree Henry je inteligentní vynálezce Phastos, Salma Hayeková hraje moudrou duchovní vůdkyni Ajak, Lia McHughová je věčně mladá a přitom prastará Sprite, Don Lee je mocný Gilgamesh, Barry Keoghan je odměřený samotář Druig a Angelina Jolie je divoká bojovnice Thena. Kit Harington hraje Dana Whitmana.

RežieChloé Zhao

ScénářMatthew K. Firpo, Ryan Firpo a Chloé Zhao

ProdukceKevin Feige

Hrají Angelina Jolie (Thena), Richard Madden (Ikaris), Gemma Chan (Sersi), Kumail Nanjiani (Kingo), Salma Hayek (Ajak),a další

7

Shang-Chi a legenda o deseti prstenech Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings
Destin Daniel Cretton

7727.49171

Shang-Chi a legenda o deseti prstenech / Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings, 2021, celovečerní, 133', US

Hlavním hrdinou je superhrdina čínského původu Shang-Chi, který je konfrontován se svojí minulostí, když je zapleten do sítě tajemné organizace Deset prstenů. Jedná se o druhý film ze čtvrté fáze MCU. Ve filmu uvidíme skutečného záporáka Mandarina.

RežieDestin Daniel Cretton

ScénářDave Callaham, Andrew Lanham a Destin Daniel Cretton

ProdukceKevin Feige a Jonathan Schwartz

Hrají Simu Liu (Shang-Chi), Nora Lum (Katy), Tony Leung Chiu-wai (Wenwu), Fala Chen (Jiang Li), Florian Munteanu (Razor Fist),a další

9

Spider-Man: Bez domova Spider-Man: No Way Home
Jon Watts

9818.29371

Spider-Man: Bez domova / Spider-Man: No Way Home, 2021, celovečerní, 148', US

Vůbec poprvé ve filmové historii je odhalena totožnost Spider-Mana a náš dobrý soused již nedokáže oddělit svou zodpovědnost superhrdiny od běžného života, čímž se jeho nebližší ocitnou ve velkém nebezpečí. Spider-Man požádá Doctora Strange, aby mu pomohl jeho tajemství obnovit. Kouzlo však způsobí v realitě obrovskou trhlinu, jíž do světa proniknou ti nejmocnější zloduši, kteří kdy bojovali se Spider-Manem v paralelním světě. Peter tak musí překonat svou doposud největší výzvu, která navždy změní nejen jeho budoucnost, ale i budoucnost paralelních světů.

RežieJon Watts

ScénářChris McKenna a Erik Sommers

ProdukceKevin Feige a Amy Pascal

Hrají Tom Holland (Peter Parker), Zendaya Coleman (MJ), Marisa Tomei (May Parker), Jacob Batalon (Ned Leeds), Benedict Cumberbatch (Doctor Strange),a další

6

Black Widow
Cate Shortland

6616.77968

Black Widow, 2021, celovečerní, 134', US

Natasha Romanoff (Scarlett Johansson) alias Black Widow se po dekádě v Marvel Cinematic Universe konečně dočkala svého prvního sólového dobrodružství, které však bude úplně jiné, než jaké doposud poznala. Skupina velmi nebezpečných lidí odhalila její už téměř zapomenutou minulost, a proto se musí vydat na cestu napříč celým světem, zatímco je pronásledována Taskmasterem – neúprosným zabijákem, jehož jediný úkol je zničit Black Widow.

RežieCate Shortland

ScénářNed Benson a Jac Schaeffer

ProdukceKevin Feige

Hrají Scarlett Johansson (Natasha Romanoff / Black Widow), Florence Pugh (Yelena Belova), Rachel Weisz (Melina Vostokoff), David Harbour (Alexei Shostakov / Red Guardian), O.T. Fagbenle,a další

6

Spider-Man: Daleko od domova Spider-Man: Far From Home
Jon Watts

6747.49169

Spider-Man: Daleko od domova / Spider-Man: Far From Home, 2019, celovečerní, 142', US

Peter Parker se vrací ve snímku Spider-Man: Daleko od domova, který je další kapitolou filmové série Spider-Man: Homecoming! Náš dobrý soused a superhrdina se vydá se svými kamarády Nedem, MJ a ostatními na prázdniny do Evropy. Petrův plán nechat na pár týdnů superhrdinství a užívat si vezme brzy za své, neboť Spider-Manovi zkříží cestu agent Nick Fury. Ten po Peterovi chce, aby mu pomohl vypátrat, proč na starý kontinent útočí obří elementálové.

RežieJon Watts

ScénářChris McKenna a Erik Sommers

ProdukceKevin Feige a Amy Pascal

Hrají Tom Holland (Peter Parker / Spider-Man), Jacob Batalon, Zendaya Coleman (Michelle Jones), Jake Gyllenhaal (Quentin Beck / Mysterio), Michael Keaton (Adrian Toomes / Vulture),a další

6

Avengers: Endgame
Anthony Russo, Joe Russo

6848.49478

Avengers: Endgame, 2019, celovečerní, 182', US

Hrozivé události způsobené Thanosem, který vyhladil polovinu života ve vesmíru a silně oslabil Avengers, vedou zbylé superhrdiny k tomu, aby ve strhujícím finále 22 filmů studia Marvel zvaném Avengers: Endgame sebrali poslední síly a pokusili se vrátit úder.

RežieAnthony Russo a Joe Russo

ScénářChristopher Markus a Stephen McFeely

ProdukceKevin Feige

Hrají Chris Evans (Steve Rogers / Captain America), Robert Downey Jr. (Tony Stark / Iron Man), Chris Hemsworth (Thor), Mark Ruffalo (Bruce Banner / Hulk), Scarlett Johansson (Natasha Romanoff / Black Widow),a další

6

Captain Marvel
Anna Boden, Ryan Fleck

6686.87964

Captain Marvel, 2019, celovečerní, 124', US

Snímek Captain Marvel se odehrává v devadesátých letech dvacátého století a je tak zcela novým dobrodružstvím z dosud neviděného období filmového světa Marvel. Film sleduje příběh Carol Danversové, ze které stala jedna z nejmocnějších superhrdinek světa. Když Zemi zasáhne mezihvězdná válka mezi dvěma mimozemskými rasami, Danversová se ocitá s malou skupinou spojenců přímo v srdci konfliktu.

RežieAnna Boden a Ryan Fleck

ScénářMeg LeFauve a Nicole Perlman

ProdukceKevin Feige

Hrají Brie Larson (Carol Danvers / Vers / Captain Marvel), Samuel L. Jackson (Nick Fury), Jude Law (Yon-Rogg), Ben Mendelsohn (Talos / Keller), DeWanda Wise,a další

7

Ant-Man a Wasp Ant-Man and the Wasp
Peyton Reed

7737.08770

Ant-Man a Wasp / Ant-Man and the Wasp, 2018, celovečerní, 109', US

Filmový svět studia Marvel se rozrůstá o snímek Ant-Man a Wasp, který je novou kapitolou o superhrdinech, kteří se umějí zmenšovat. Po událostech filmu Captain America: Občanská válka musí Scott Lang čelit následkům svých rozhodnutí nejen jako superhrdina, ale i otec. Sotva se mu podaří najít rovnováhu mezi osobním životem a povinnostmi, které má jako Ant-Man, objeví se Hope van Dyneová a dr. Hank Pym s novou naléhavou misí. Scott musí znovu obléci zmenšovací oblek, naučit se bojovat po boku Wasp a pomoci jí odhalit tajemství z minulosti.

RežiePeyton Reed

ScénářAndrew Barrer

ProdukceKevin Feige

Hrají Paul Rudd (Scott Lang / Ant-Man), Evangeline Lilly (Hope van Dyne / The Wasp), Michael Douglas (Dr. Hank Pym), Michelle Pfeiffer (Janet van Dyne), Hannah John-Kamen (Ghost),a další

8

Avengers: Infinity War
Anthony Russo, Joe Russo

8868.48568

Avengers: Infinity War, 2018, celovečerní, 155', US

Snímek Avengers: Infinity War završuje neuvěřitelnou desetiletou cestu filmovým světem studia Marvel a přináší na stříbrná plátna nejsmrtonosnější a nejultimátnější válku všech dob. Avengers a jejich superhrdinští spojenci musí riskovat úplně vše a pokusit se porazit mocného Thanose dřív, než jeho bleskový útok, provázený ničením a zkázou, zničí vesmír jednou provždy.

RežieAnthony Russo a Joe Russo

ScénářStephen McFeely a Christopher Markus

ProdukceKevin Feige

Hrají Robert Downey Jr. (Tony Stark / Iron Man), Chris Evans (Steve Rogers / Captain America), Chris Hemsworth (Thor), Mark Ruffalo (Bruce Banner / Hulk), Scarlett Johansson (Natasha Romanoff / Black Widow),a další

7

Black Panther
Ryan Coogler

7677.39688

Black Panther, 2018, celovečerní, 132', US

Film od studia Marvel Black Panther je dobrodružstvím válečníka T’Chally, který se po smrti svého otce, krále Wakandy, vrací domů do odloučené, avšak technologicky vyspělé africké země, aby se stal novým právoplatným králem. Když se však znovu objeví mocný dávný nepřítel, jsou T’Challovy schopnosti jako krále a Black Panthera podrobeny těžké zkoušce, neboť T’Challa je vtažen do konfliktu ohrožujícího nejen Wakandu, ale i celý svět. Tváří tvář zradě a ohrožení musí mladý král zmobilizovat své spojence a využít naplno sílu Black Pantera, aby porazil své nepřátele a zajistil svému národu a jeho kultuře bezpečnou budoucnost.

RežieRyan Coogler

ScénářMark Bailey

ProdukceKevin Feige

Hrají Chadwick Boseman (T'Challa / Black Panther), Michael B. Jordan (Erik Killmonger), Lupita Nyong'o (Nakia), Danai Gurira (Okoye), Martin Freeman (Everett K. Ross),a další