P

Jacqueline Durran

Velká Británie

Biografie

Barbie
Greta Gerwig

Barbie, 2023, celovečerní, 114', GB/US

Panenka žijící v „Barbielandu“ je vyloučena, protože není dostatečně dokonalá, a vydává se za dobrodružstvím do skutečného světa. Akční hraný film založený na populární řadě hraček Barbie.

RežieGreta Gerwig

ScénářNoah Baumbach a Greta Gerwig

ProdukceTom Ackerley, Robbie Brenner, Ynon Kreiz, Laurie MacDonald, Josey McNamara, Walter F. Parkes, Amy Pascal a Margot Robbie

Hrají Margot Robbie, Ryan Gosling, America Ferrera, Kate McKinnon, Will Ferrell,a další

7

The Batman
Matt Reeves

7797.88572

The Batman, 2022, celovečerní, 175', US

Dva roky slídění po ulicích jako Batman, který nahání strach zločincům, zavedly Bruce Waynea hluboko do stínů Gotham City. Mezi zkorumpovanou sítí městských úředníků a vysoce postavených osobností má osamělý mstitel jen několik důvěryhodných spojenců - Alfreda Pennywortha a poručíka Jamese Gordona - a mezi svými spoluobčany se stal jediným ztělesněním pomsty. Když se vrah sérií sadistických machinací zaměří na gothamskou smetánku, stopa záhadných indicií pošle Největšího detektiva světa na vyšetřování do podsvětí, kde se setká s postavami jako Oswald Cobblepot, Edward Nashton, Carmine Falcone a Selina Kyleová. Jakmile důkazy začnou vést blíže k domovu a začne být jasný rozsah pachatelových plánů, musí Batman navázat nové vztahy a odhalit pachatele, aby se stal symbolem naděje Gotham City.

RežieMatt Reeves

ScénářMatt Reeves, Mattson Tomlin a Peter Craig

ProdukceDylan Clark a Matt Reeves

Hrají Robert Pattinson, Zoë Kravitz, Colin Farrell, Paul Dano, Andy Serkis,a další

4

Spencer
Pablo Larraín

4566.68376

Spencer, 2021, celovečerní, 111', CL/DE/GB/US

Manželství princezny Diany (Kristen Stewart) a prince Charlese (Jack Farthing) už dávno vychladlo. Ačkoli se množí zvěsti o záletech a rozvodu, na vánoční oslavy na královnině panství Sandringham je nařízen klid. Jí se a popíjí, střílí se a loví. Diana se ve světě high society vyzná. Ale tentokrát bude všechno úplně jinak... Film Spencer je imaginací toho, co se mohlo během těch několika osudových dnů stát.

RežiePablo Larraín

ScénářSteven Knight

ProdukcePablo Larraín, Juan de Dios Larraín, Jonas Dornbach, Janine Jackowski a Paul Webster

Hrají Kristen Stewart, Sally Hawkins, Jack Farthing, Sean Harris, Timothy Spall,a další

7

Malé ženy Little Women
Greta Gerwig

7777.89591

Malé ženy / Little Women, 2019, celovečerní, 135', US

Autorka a režisérka Greta Gerwigová (Lady Bird) vytvořila Malé ženy, které čerpají z klasického románu a díla Louisy May Alcottové, a zároveň se v autorčině alter egu Jo Marchové odráží její fiktivní život. V podání Gerwigové se oblíbený příběh sester Marchových – čtyř mladých žen, z nichž každá je odhodlaná prožít život podle svého – stává nadčasovým a velice aktuálním.

RežieGreta Gerwig

ScénářGreta Gerwig a Sarah Polley

ProdukceDenise Di Novi, Amy Pascal a Robin Swicord

Hrají Saoirse Ronan (Jo March), Emma Watson (Meg March), Florence Pugh (Amy March), Eliza Scanlen (Beth March), Timothée Chalamet (Theodore 'Laurie' Laurence),a další

6

1917
Sam Mendes

6818.28978

1917, 2019, celovečerní, 119', GB/US

Držitel Oscara® Sam Mendes, režisér bondovek Skyfall, Spectre a filmu Americká krása, natočil jedinečný epický příběh z první světové války. Na sklonku jednoho z největších válečných konfliktů všech dob dostali dva mladí britští vojáci Schofield (George MacKay) a Blake (Dean-Charles Chapman) zdánlivě nesplnitelný úkol. V nervy drásajícím závodě s časem musí zdolat nepřátelské území a doručit zprávu, která má zabránit smrtícímu útoku na stovky vojáků - mezi ohroženými je i Blakeův bratr.

RežieSam Mendes

ScénářSam Mendes a Krysty Wilson-Cairns

ProdukceSam Mendes

Hrají George MacKay (Lance Corporal Schofield), Dean-Charles Chapman (Lance Corporal Blake), Colin Firth (General Erinmore), Benedict Cumberbatch (Colonel MacKenzie), Mark Strong (Captain Smith),a další