P

Ingrid Bisu, 36

Úterý, 15. září 1987
Rumunsko

Biografie

6

Zhoubné zlo Malignant
James Wan

66877

Zhoubné zlo / Malignant, 2021, celovečerní, 111', US

James Wan se vrací ke svým žánrovým kořenům příběhem o dívce Madison, kterou paralyzují neustávající vize strašlivých vražd, které bohužel mají daleko k obyčejným snům.

RežieJames Wan

ScénářAkela Cooper

ProdukceJames Wan

Hrají Annabelle Wallis, Maddie Hasson, Ingrid Bisu, Jake Abel, Jacqueline McKenzie,a další

3

V zajetí démonů 3: Na Ďáblův příkaz The Conjuring: The Devil Made Me Do It
Michael Chaves

3656.35553

V zajetí démonů 3: Na Ďáblův příkaz / The Conjuring: The Devil Made Me Do It, 2021, celovečerní, 112', US

V zajetí démonů 3: Na ďáblův příkaz je mrazivým příběhem plným hrůzy, smrti a neznámého zla, které šokuje i zkušené výzkumníky paranormálních jevů Eda a Lorraine Warrenovi. Jeden z nejnapínavějších případů jejich skutečné kariéry začal bojem o duši malého chlapce a pokračoval způsobem, kterým si ani jeden z nich nedovedl představit – historicky první obhajobou v americké historii, kde se vrah odvolával na posednutí ďáblem.

RežieMichael Chaves

ScénářDavid Leslie Johnson-McGoldrick

Hrají Vera Farmiga, Patrick Wilson, Julian Hilliard, Regina Ting Chen, Mitchell Hoog,a další

4

Sestra The Nun
Corin Hardy

4565.32446

Sestra / The Nun, 2018, celovečerní, 96', US

Démonická řádová sestra z hororu V zajetí démonů 2 se vrací, aby šířila zlo ze záhadného kláštera v Rumunsku, ve kterém řád jeptišek ukrývá děsivé tajemství. Nejtemnější kapitolu ze světa filmu V zajetí démonů Vám přináší legendární James Wan, filmový tvůrce, který stojí za touto úspěšnou filmovou sérií.

RežieCorin Hardy

ScénářGary Dauberman

ProdukceJames Wan a Peter Safran

Hrají Taissa Farmiga (Sister Irene), Demián Bichir (Father Burke), Jonas Bloquet (Frenchie), Charlotte Hope (Sister Victoria), Ingrid Bisu (Sister Oana),a další

9

Toni Erdmann
Maren Ade

9757.39393

Toni Erdmann, 2016, celovečerní, 120', AT/DE

Když učitele hudby Winfrieda opustí poslední žák a pes Willi umře, stárnoucí muž bez závazků se rozhodne opustit Německo a překvapit návštěvou dceru Ines, která v Bukurešti pracuje u mezinárodní poradenské firmy. Otázkou „Jsi šťastná?" předznamená otec, proslulý svým absurdním smyslem pro humor, následný řetěz komických i trapných situací, jimiž v duchu své záliby v převlecích a nasazování falešných zubů začne narušovat sebejistotu své dcery a její přesvědčení, že smyslem života je obětovat kariéře i vlastní soukromí. Nepředvídatelnost situací, jimiž Winfried v roli fiktivního Toniho Erdmanna nabourává svět, v jehož kruhu se pohybuje Ines, dává filmu charakter komedie, ale nepotlačuje dramatickou stránku otcova úsilí obnovit vztah s dcerou, přerušený kdysi vinou generačních rozporů.

RežieMaren Ade

ScénářMaren Ade

Hrají Peter Simonischek (Winfried Conradi / Toni Erdmann), Sandra Hüller (Ines Conradi), Lucy Russell (Steph), Vlad Ivanov (Illiescu), Hadewych Minis (Tatjana),a další