P

Avi Arad, 75

Neděle, 1. srpen 1948
Izrael

Biografie

Spider-Man: Napříč paralelními světy Spider-Man: Across the Spider-Verse
Joaquim Dos Santos, Kemp Powers, Justin Thompson

888.69586

Spider-Man: Napříč paralelními světy / Spider-Man: Across the Spider-Verse, 2023, celovečerní, 140', US

Miles Morales, který je nyní na plný úvazek dobrým sousedem Spider-Manem v Brooklynu, se znovu setkává s Gwen Stacyovou, se kterou se vydá na zběsilou jízdu Mnohovesmírem, v němž se setká s novou partou Pavoučích hrdinů, kteří brání samotnou podstatu paralelních světů. Když se však mezi Pavoučími hrdiny objeví rozpor, jak se vypořádat s novým nebezpečím, Miles zjistí, že bude muset přehodnotit, co pro něj znamená být hrdinou, aby zachránil ty, které na světě miluje nejvíc.

RežieJoaquim Dos Santos, Kemp Powers a Justin Thompson

ScénářDave Callaham, Phil Lord a Christopher Miller

ProdukcePhil Lord, Christopher Miller, Amy Pascal, Avi Arad a Christina Steinberg

Hrají Shameik Moore (Miles Morales), Hailee Steinfeld (Gwen Stacy), Oscar Isaac (Miguel O'Hara), Issa Rae (Jessica Drew), Jake Johnson (Peter B. Parker),a další

4

Uncharted
Ruben Fleischer

4616.345

Uncharted, 2022, celovečerní, 116', US

Potomek slavného hledače pokladů sira Francise Drakea, Nathan Drake, konečně našel stopu k prokleté zlaté sošce ze Zlatého města v El Doradu. Když se však vydá na cestu, za zády se mu náhle objeví zakeřní konkurenti.

RežieRuben Fleischer

ScénářJoe Carnahan, Rafe Judkins, Art Marcum a Matt Holloway

ProdukceAvi Arad, Charles Roven a Alex Gartner

Hrají Tom Holland, Bryan Cranston, Mark Wahlberg, Antonio Banderas, Tati Gabrielle,a další

Morbius
Daniel Espinosa

465.21535

Morbius, 2022, celovečerní, 108', US

Na stříbrné plátno přichází jeden z nejpodmanivějších a nerozporuplnějších hrdinů filmového světa značky Marvel, jehož představitelem je Oscarem oceněný Jared Leto, který se ve snímku mění v charismatického antihrdinu Michaela Morbiuse. Doktor Morbius trpí vzácnou a smrtelnou krevní chorobou. S úmyslem zachránit druhé, kterým hrozí stejný osud, se Michael rozhodne k zoufale riskantnímu činu. Zdánlivý úspěch přinese lék, který je však dost možná nebezpečnější než sama smrtelná choroba, neboť promění léčitele v lovce.

RežieDaniel Espinosa

ScénářMatt Sazama a Burk Sharpless

ProdukceAvi Arad, Lucas Foster a Matthew Tolmach

Hrají Jared Leto, Adria Arjona, Matt Smith, Jared Harris, Al Madrigal,a další

4

Venom 2: Carnage přichází Venom: Let There Be Carnage
Andy Serkis

4555.95749

Venom 2: Carnage přichází / Venom: Let There Be Carnage, 2021, celovečerní, 97', US

Na filmová plátna se vrací Tom Hardy jako Venom, jedna z nejlepších a nejkomplexnějších comicsových postav společnosti Marvel.

RežieAndy Serkis

ScénářKelly Marcel

ProdukceAvi Arad, Amy Pascal, Matthew Tolmach a Kelly Marcel

Hrají Tom Hardy, Michelle Williams, Woody Harrelson, Naomie Harris, Stephen Graham,a další

8

Spider-Man: Paralelní světy Spider-Man: Into the Spider-Verse
Bob Persichetti, Peter Ramsey, Rodney Rothman

8868.49787

Spider-Man: Paralelní světy / Spider-Man: Into the Spider-Verse, 2018, celovečerní, 117', US

Phil Lord a Chris Miller, tvůrci hitů Lego příběh a 21 Jump Street spojili svůj um a talent, aby divákům představili dosud nepoznaný svět Spider-Mana v přelomovém a unikátním vizuálním stylu. Spider-Man: Paralelní světy představí dospívajícího chlapce z Brooklynu Milese Moralese a nekonečné možnosti Paralelních světů, kde je víc než jen jeden maskovaný hrdina.

RežieBob Persichetti, Peter Ramsey a Rodney Rothman

ScénářPhil Lord

ProdukceChristina Steinberg, Phil Lord, Christopher Miller, Avi Arad a Amy Pascal

Hrají Liev Schreiber (Wilson Fisk), Mahershala Ali (Aaron Davis), Shameik Moore (Miles Morales), Brian Tyree Henry (Jefferson Davis), Nicolas Cage (Spider-Man Noir),a další

3

Venom
Ruben Fleischer

3726.63035

Venom, 2018, celovečerní, 112', US

Na stříbrné plátno se řítí jeden z nejzáhadnějších, nejrozporuplnějších a nejdrsnějších anti-hrdinů filmového světa značky Marvel, mimozemský symbiont Venom. Jeho hostitelem je investigativní novinář Eddie Brock (Tom Hardy), který se pokusil odhalit zločiny proslulého génia a zakladatele Nadace pro život, Carltona Drakea (Riz Ahmed), což Eddieho ovšem stálo kariéru i vztah se snoubenkou Anne Weyingovou (Michelle Williams). Při vyšetřování Drakeových experimentů naváže Eddie nechtěně symbiózu s mimozemským organizmem Venomem, který Eddiemu propůjčí nadlidské schopnosti a možnost dělat si, co se mu zachce. Temný, zákeřný a hněvem živený Venom je pro Eddieho na jednu stranu smrtelně nebezpečný, avšak moc, kterou symbiont propůjčuje, je opojně osvobozující. Jak si Eddie a Venom vzájemně pomáhají dosáhnout svých cílů, jsou si stále bližší a už není jisté, kdo je Eddie a kdo je Venom.

RežieRuben Fleischer

ScénářKelly Marcel, Will Beall, Scott Rosenberg a Jeff Pinkner

ProdukceAvi Arad, Amy Pascal a Matthew Tolmach

Hrají Tom Hardy (Eddie Brock / Venom), Michelle Williams (Anne Weying), Tom Holland, Jenny Slate, Woody Harrelson,a další