P

Jonathan Groff, 39

Úterý, 26. březen 1985
Spojené státy

Jonathan Drew Groff (* 26. března 1985) je americký zpěvák, skladatel a televizní a seriálový herec. Hrál v původním obsazení hry Probuzení jara (Spring Awakening). Objevil se v roli Jesseho St. Jamese v muzikálovém televizním seriálu Glee, namluvil roli Kristoffa v pohádce Ledové království a má jednu z hlavních rolí v seriálu Hledání.

Biografie

Někdo klepe na dveře Knock at the Cabin
M. Night Shyamalan

Někdo klepe na dveře / Knock at the Cabin, 2023, celovečerní, US

Rodinná dovolená v chaloupce utopené v lesích, daleko od veškeré civilizace, probíhala skvěle. Než se na jejich prahu objevili ti čtyři. Vypadají jako členové šílené náboženské sekty a snaží se nebohým dovolenkářům vysvětlit, že svět, jak ho znají, skončí, pokud ho právě oni nezachrání. Nechtějí po nich vlastně nic složitého. Stačí, aby se mezi nimi našel dobrovolník, který pro spásu planety ochotně udělá to, co by nikdo dobrovolně neudělal. Zní to šíleně, že jo? A když k tomu přičtete, že čtveřice zvěstovatelů se skutečně chová jako naprostí magoři, kromě argumentů sahají tu a tam i k násilí a barvitě líčí nejrůznější apokalyptické vize, je jasné, že ten, kdo jim uvěří, by musel být stejný blázen jako oni. Jenže zatímco zpočátku v členech terorizované rodiny ani náznakem nehlodá semínko pochybnosti, události postupně nabírají takový spád, že je otázka „A co když je to pravda?“ čím dál relevantnější. Najdou sílu učinit neuskutečnitelné? Pokusí se osud oblafnout? Nebo se z nich už taky stávají šílenci jako ti samozvaní jezdci Apokalypsy? Jsou to otázky, ze kterých mrazí. A připravte se na to, že z odpovědí bude mrazit ještě víc.

RežieM. Night Shyamalan

ScénářM. Night Shyamalan

ProdukceM. Night Shyamalan, Marc Bienstock, Ashwin Rajan a Steven Schneider

Hrají Jonathan Groff (Eric), Dave Bautista (Leonard), Rupert Grint (Redmond), Nikki Amuka-Bird (Sabrina), Ben Aldridge (Andrew),a další

6

The Matrix: Resurrections
Lana Wachowski

6525.76363

The Matrix: Resurrections, 2021, celovečerní, 148', US

Již téměř dvacet let žije Neo (Keanu Reeves) zdánlivě poklidný život jako Thomas A. Anderson v San Franciscu. Navštěvuje terapeuta, který mu předepisuje modré pilulky. Potkává každý den Trinity (Carrie-Anne Moss), ale navzájem se nepoznávají. Jednoho dne narazí na Morphea, který mu nabídne červenou pilulku, aby znovu otevřel svou mysl Matrixu.

RežieLana Wachowski

ScénářLana Wachowski, David Mitchell a Aleksandar Hemon

ProdukceGrant Hill a Lana Wachowski

Hrají Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss, Neil Patrick Harris, Yahya Abdul-Mateen II, Jessica Henwick,a další

5

Ledové království II Frozen II
Chris Buck, Jennifer Lee

5696.87764

Ledové království II / Frozen II, 2019, celovečerní, 103', US

Anna, Elsa, Kristoff, Olaf and Sven leave Arendelle to travel to an ancient, autumn-bound forest of an enchanted land. They set out to find the origin of Elsa's powers in order to save their kingdom.

RežieChris Buck a Jennifer Lee

ScénářJennifer Lee a Allison Schroeder

ProdukcePeter Del Vecho

Hrají Idina Menzel (Elsa), Josh Gad (Olaf), Kristen Bell (Anna), Evan Rachel Wood (Iduna), Sterling K. Brown (Lieutenant Matthias),a další

Mindhunter
David Fincher, Asif Kapadia, Andrew Douglas, Tobias Lindholm

898.6

Mindhunter, 2017, série, 499', US

S oběma hlavními hrdiny, agenty FBI, se vracíme v čase do roku 1979. Společně s mladým agentem Holdenem Fordem (Jonathan Groff) a jeho zkušeným kolegou Billim Tenchem (Holt McCallany) se podíváme nejen do věznice, kde jsou vězněni ti nejhorší a nejbrutálnější sérioví vrazi, ale především do jejich hlav – s cílem dopadnout ty násilníky, kteří stále běhají po svobodě.

RežieDavid Fincher, Asif Kapadia, Andrew Douglas a Tobias Lindholm

ScénářJoe Penhall, Tobias Lindholm, Erin Levy a Carly Wray

Hrají Jonathan Groff (Holden Ford), Holt McCallany (Bill Tench), Anna Torv (Wendy Carr), Cotter Smith (Unit Chief Shepard), Peter Murnik (Detective Carver),a další