P

Eric Fellner, 64

Sobota, 10. říjen 1959
Velká Británie

Biografie

Panenky na útěku Drive-Away Dolls
Ethan Coen

Panenky na útěku / Drive-Away Dolls, 2024, celovečerní, 84', GB/US

Jamie (Margaret Qualley) lituje svého rozchodu, zatímco Marian (Geraldine Viswanathan) si potřebuje odpočinout. Při hledání nového začátku se vydávají na nečekaný výlet na Floridu, ale věci se rychle zvrtnou, když se jejich cesta zkříží se skupinou nešikovných zločinců.

RežieEthan Coen

ScénářEthan Coen a Tricia Cooke

ProdukceTim Bevan, Ethan Coen, Tricia Cooke a Eric Fellner

Hrají Margaret Qualley, Geraldine Viswanathan, Beanie Feldstein, Matt Damon, Pedro Pascal,a další

Matilda Roalda Dahla: Muzikál Matilda the Musical
Matthew Warchus

647.072

Matilda Roalda Dahla: Muzikál / Matilda the Musical, 2022, celovečerní, 117', GB/US

Matilda je neobyčejně chytrá holka s divokou fantazií, která se odvážně pokusí změnit svůj osud. A výsledek bude přímo zázračný.

RežieMatthew Warchus

ScénářDennis Kelly

ProdukceTim Bevan, Eric Fellner a Jon Finn

Hrají Emma Thompson (Agatha Trunchbull), Alisha Weir (Matilda Wormwood), Lashana Lynch (Miss Honey), Andrea Riseborough (Mrs. Wormwood), Stephen Graham (Mr. Wormwood),a další

5

Poslední noc v Soho Last Night in Soho
Edgar Wright

5707.07565

Poslední noc v Soho / Last Night in Soho, 2021, celovečerní, 116', GB

Studentka módního návrhářství Eloise (Thomasin McKenzie) se právě přestěhovala z ospalé anglické vesničky do životem pulzujícího Londýna. Už to může s psychikou mladé holky solidně zacloumat. Mnohem víc ji ale ovlivňují „noční dobrodružství“, které zažívá po usnutí v pronajatém pokojíku vlídné paní domácí (Diana Rigg). Ve snu se vrací časem do šedesátých let, do proslulé londýnské čtvrti Soho a nočního klubu Café De Paris. Tady potkává talentovanou zpěvačku a tanečnici Sandie (Anya Taylor-Joy), které chybí už jen krůček k tomu, aby se stala opravdovou hvězdou. Sandie má silné kouzlo osobnosti, kterému Eloise podléhá čím dál víc, stejně jako stylu, tónu a divokosti zlatých šedesátých. Podléhá jim tak, že si nevšímá, jak mezi všemi těmi barvami začínají převládat temné tóny, a že její noční pouto s minulostí začíná pronikat i do její každodenní existence. Eloise si uvědomuje, že Sandie nemusí být jen výplodem její fantazie, ale skutečnou lidskou bytostí, která ji z minulosti zoufale volá o pomoc. Eloise se jí rozhodne zachránit. Je to šílené? Možná. A nebezpečné? Zcela určitě.

RežieEdgar Wright

ScénářEdgar Wright a Krysty Wilson-Cairns

ProdukceTim Bevan, Eric Fellner, Nira Park a Edgar Wright

Hrají Anya Taylor-Joy, Diana Rigg, Matt Smith, Terence Stamp, Thomasin McKenzie,a další

Cats
Tom Hooper

302.81932

Cats, 2019, celovečerní, 106', GB/US

Příběh se odehrává na legendárním kočičím bále, který se odehrává jednou ročně a jedna vybraná kočka na něm vždy dostane šanci na nový život. Volbu provádí ta nejstarší z nich, pravidla zná snad jen ona, ale všichni se snaží, co jim schopnosti a síly stačí, aby se právě oni stali těmi vyvolenými.

RežieTom Hooper

ScénářLee Hall

ProdukceTim Bevan, Eric Fellner, Debra Hayward a Tom Hooper

Hrají James Corden (Bustopher Jones), Taylor Swift (Bombalurina), Jennifer Hudson (Grizabella), Ian McKellen (Gus The Theatre Cat), Idris Elba (Macavity),a další

6

Yesterday
Danny Boyle

6666.86355

Yesterday, 2019, celovečerní, 112', GB

Hudební komedie Yesterday vypráví neuvěřitelný příběh neúspěšného muzikanta, který vyhraje jackpot v životní loterii. Jak se to stane? Jednou ráno se probudí a zjistí, že nikdo na světě si nepamatuje na legendární skupinu Beatles a její písničky. Na Ringa, Paula, George a Johna si vzpomíná jen on, a to mu dává příležitost stvořit hromadu nesmrtelných hitů, které mu zajistí bohatství a slávu, tedy všechno, co si člověk může přát. Skoro všechno. Ne nadarmo Beatles složili i písničku „All You Need is Love“.

RežieDanny Boyle

ScénářRichard Curtis

ProdukceDanny Boyle, Richard Curtis, Tim Bevan, Eric Fellner a Matthew James Wilkinson

Hrají Himesh Patel (Jack Malik), Lily James (Ellie), Kate McKinnon (Mandi), Ed Sheeran, Ana de Armas (Roxanne),a další

Marie, královna skotská Mary Queen of Scots
Josie Rourke

566.32760

Marie, královna skotská / Mary Queen of Scots, 2018, celovečerní, 124', GB

Bylo jí pouhých šest dní, když se po smrti otce stala Marie (Saoirse Ronan) skotskou královnou. V šestnácti přidala díky sňatku titul královny francouzské, ale když o dva roky později ovdověla, srdce ji odtáhlo domů. Osmnáctiletá dívka musela od počátku obhajovat svůj trůn před rebelujícími skotskými klany, navíc čelila otevřenému nepřátelství rodově spřízněné anglické královny Alžběty (Margot Robbie), jejíž vládu odmítala uznat. Averze to byla oboustranná, Alžbětě Marie vadila nejen jako vzpurná rivalka, ale i jako matka budoucího krále Jakuba. Anglická panovnice totiž v tomto směru měla z mnoha příčin jen mizerné vyhlídky. Na druhou stranu obě panovnice spojovala jejich izolovanost v prostředí tvořeném výhradně muži, díky němuž získaly vzájemné pochopení, dokonce i respekt. Britské ostrovy však byly pro dvě tak silné ženy příliš malé a obě to věděly. Otázkou bylo jen, která z nich se rozhodne udělat první krok k eliminaci té druhé, a jak moc je to bude bolet.

RežieJosie Rourke

ScénářBeau Willimon

ProdukceTim Bevan, Eric Fellner a Debra Hayward

Hrají Saoirse Ronan (Mary Stuart), Margot Robbie (Queen Elizabeth I), Guy Pearce, Gemma Chan (Bess of Hardwick), David Tennant (John Knox),a další

5

Nejtemnější hodina Darkest Hour
Joe Wright

5767.48475

Nejtemnější hodina / Darkest Hour, 2017, celovečerní, 125', GB

Gary Oldman v roli jedné z největších osobností 20. století. Winston Churchill na počátku 2. světové války musí učinit zásadní rozhodnutí. Hrozba Německé invaze je bezprostřední a on jako premiér Velké Británie musí v této temné hodině během krátké chvíle semknout národ a změnit průběh světových dějin.

RežieJoe Wright

ScénářAnthony McCarten

ProdukceAnthony McCarten, Eric Fellner a Tim Bevan

Hrají Gary Oldman (Winston Churchill), Lily James (Elizabeth Layton), Ben Mendelsohn (King George VI), Kristin Scott Thomas (Clemmie), Jordan Waller,a další

Viktorie a Abdul Victoria and Abdul
Stephen Frears

666.86658

Viktorie a Abdul / Victoria and Abdul, 2017, celovečerní, 112', US

Queen Victoria strikes up an unlikely friendship with a young Indian clerk named Abdul Karim.

RežieStephen Frears

ScénářLee Hall

ProdukceTim Bevan, Eric Fellner, Beeban Kidron a Tracey Seaward

Hrají Judi Dench (Queen Victoria), Olivia Williams (Baroness Churchill), Michael Gambon (Lord Salisbury), Simon Callow (Mr. Puccini), Eddie Izzard (Bertie, Prince of Wales),a další

5

Baby Driver
Edgar Wright

5737.59286

Baby Driver, 2017, celovečerní, 113', GB/US

Talentovaný mladý řidič (Ansel Elgort), který zajišťuje zločincům únik z místa činu, je ve své práci tím nejlepším z oboru i díky hudbě, kterou si během ní pouští. Když se Baby setká s dívkou svých snů (Lily James), vnímá to jako příležitost opustit život zločince a začít znovu. Poté, co je ale mafiánským bossem (Kevin Spacey) přinucen zúčastnit se další akce, která je předem odsouzena k neúspěchu, ocitá se v ohrožení jeho život, láska i svoboda.

RežieEdgar Wright

ScénářEdgar Wright

ProdukceNira Park a Eric Fellner

Hrají Ansel Elgort (Baby), Lily James (Deborah), Jamie Foxx (Bats), Jon Hamm (Buddy), Kevin Spacey (Doc),a další