P

Eiza González, 34

Úterý, 30. leden 1990
Mexiko

Biografie

The Ministry of Ungentlemanly Warfare
Guy Ritchie

The Ministry of Ungentlemanly Warfare, 2024, celovečerní, GB/US

Britská armáda naverbuje malou skupinu vysoce vycvičených vojáků, aby během druhé světové války zaútočili na nacistické jednotky za nepřátelskými liniemi.

RežieGuy Ritchie

ScénářArash Amel, Eric Johnson, Guy Ritchie a Paul Tamasy

ProdukceJerry Bruckheimer, Ivan Atkinson a John Friedberg

Hrají Henry Cavill, Eiza González, Alan Ritchson, Cary Elwes, Hero Fiennes Tiffin,a další

Ambulance
Michael Bay

576.16755

Ambulance, 2022, celovečerní, 136', US

Danny Sharp (Jake Gyllenhaal) je charismatický gauner, který chystá největší bankovní loupež v dějinách Los Angeles a potřebuje spolehlivé parťáky. Will Sharp (Yahya Abdul-Mateen) je jeho nevlastní bratr a válečný veterán, který potřebuje ranec peněz na náročnou operaci své ženy. I když Will ví, že spolupráce s Dannym smrdí průšvihem, v bezvýchodné situaci se dlouho přemlouvat nedá. Danny má totiž dokonalý plán, který se nemůže zvrtnout. Jenže se zvrtne a lupiči se ocitnou v pasti, v podzemních garážích banky, obklíčení armádou mužů zákona. Jedinou únikovou cestu představuje sanitka, která přijela pro těžce zraněného policistu. Will a Danny ji unesou, společně s postřeleným mužem a záchranářkou Cam Thompsonovou (Eiza González), která i v nelehkých podmínkách dělá všechno pro to, aby pacienta udržela naživu. To je ostatně v zájmu i obou řidičů. Dokud bude převážený muž žít, jeho kolegové si zachovají odstup. Danny ví, že potřebuje náhradní plán. Pokud možno naprosto geniální, což nebude uprostřed největší honičky, jakou kdy Los Angeles zažilo, vůbec jednoduché vymyslet.

RežieMichael Bay

ScénářChris Fedak, Laurits Munch-Petersen a Lars Andreas Pedersen

ProdukceBradley J. Fischer, William Sherak a James Vanderbilt

Hrají Jake Gyllenhaal, Yahya Abdul-Mateen II, Eiza González, Moses Ingram, Garret Dillahunt,a další

Godzilla vs. Kong
Adam Wingard

546.37659

Godzilla vs. Kong, 2021, celovečerní, 113', US

Legendy se střetnou ve filmu Godzilla vs. Kong, kde se tito mýtičtí protivníci setkávají ve velkolepé bitvě věků a osud světa tak visí na vlásku. Kong a jeho ochránci podniknou nebezpečnou cestu, aby našli svůj skutečný domov, a spolu s nimi je Jia, mladá osiřelá dívka, s níž si Kong vytvořil jedinečné a silné pouto. Neočekávaně se ocitli na cestě rozzuřené Godzilly, která postupně ničí celou planetu. Epický střet mezi dvěma titány - vyvolaný neviditelnými silami - je pouze začátkem tajemství, které leží hluboko v jádru Země.

RežieAdam Wingard

ScénářTerry Rossio, Eric Pearson a Max Borenstein

ProdukceAlex Garcia, Jon Jashni, Mary Parent, Brian Rogers a Thomas Tull

Hrají Alexander Skarsgård, Millie Bobby Brown, Rebecca Hall, Brian Tyree Henry, Šun Oguri,a další

6

Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw
David Leitch

6626.56760

Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw / Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw, 2019, celovečerní, 134', US

Když ti dva stanuli poprvé tváří v tvář ve filmu Rychle a zběsile 7, byla z toho nenávist na první pohled. Prodloužená ruka Spravedlnosti Luke Hobbs (Dwayne Johnson) a zběhlý agent britské tajné služby Deckard Shaw (Jason Statham) byli proti své vůli nakonec donuceni spolupracovat a navzdory nekonečné averzi se jim to poměrně dařilo. I proto je asi nemělo zaskočit, že dostali společnou zakázku na nalezení a zneškodnění jedné tajné britské agentky, která údajně přešla do nepřátelského tábora. Shaw má v téhle operaci poměrně jasnou motivaci, protože jejich společným cílem je jeho mladší sestra Hattie (Vanessa Kirby). Řečeno slovy klasika, všechno je jinak, což Hobbs i Shaw zjistí hned poté, co ji najdou. Hattie se totiž na vlastní pěst pokusila zastavit jistého pana Brixtona (Idris Elba), který usiluje o vyhlazení poloviny lidstva, a sebrala mu něco, co k tomu dost potřebuje. A protože Brixton má materiální a překvapivě i fyzickou převahu, musí vzít Hobbs i Shaw nohy na ramena. Honička vede přes deštivý Londýn, radioaktivitou zamořené okolí Černobylu až na Hobbsovu rodnou Samou v Polynésii. Jenže před některými lidmi se prostě utéct nedá.

RežieDavid Leitch

ScénářChris Morgan

ProdukceNeal H. Moritz, Hiram Garcia a Chris Morgan

Hrají Dwayne Johnson (Luke Hobbs), Jason Statham (Deckard Shaw), Vanessa Kirby (Hattie Shaw), Idris Elba (Brixton), Eiza González (Madam M),a další

6

Alita: Bojový Anděl Alita: Battle Angel
Robert Rodriguez

6767.36253

Alita: Bojový Anděl / Alita: Battle Angel, 2019, celovečerní, 120', AR/CA/US

Svět vzdálené budoucnosti není ideálním místem k životu, přesto v něm žijí lidé, kteří nezištně pomáhají jiným. Tak třeba kyberdoktor Ido (Christoph Waltz) prolézá skládky, aby našel funkční součástky, které může implantovat lidem, co o část těla přišli. Takhle objeví Alitu (Rosa Salazar), poničeného kyborga se srdcem a duší dospívající dívky, a vrátí jí život. Po probuzení Alita vůbec nic neví. Nepamatuje si svou minulost, nepoznává svět kolem sebe, ale okamžitě nasává nepřeberné množství nových informací. Se životem vrstevníků Alitu seznamuje Hugo (Keean Johnson), mladý rebel s motorkou, který ji od prvního setkání mimořádně imponuje. Díky své zvědavosti pozná Alita i odvrácenou stránku města Iron City, v němž s doktorem Idem žije. Fyzickou konfrontací se zdejším podsvětím v sobě objeví mimořádné, smrtící schopnosti. V tu chvíli se dostane do hledáčku skupiny nájemných zabijáků, kteří terorizují město, ale teď dostali jediný úkol – najít a zničit Alitu. Z obyčejné kyberholky se stane bojový anděl. A konečně si vzpomene, jaké je její poslání.

RežieRobert Rodriguez

ScénářJames Cameron a Laeta Kalogridis

ProdukceJames Cameron a Jon Landau

Hrají Rosa Salazar (Alita), Jennifer Connelly (Chiren), Christoph Waltz (Dr. Dyson Ido), Michelle Rodriguez (Gelda), Mahershala Ali (Vector),a další

Welcome to Marwen
Robert Zemeckis

606.23440

Welcome to Marwen, 2018, celovečerní, 115', US

Robert Zemeckis režíruje Steve Carella v pravdivém příběhu o boji zlomeného muže, který zjistí, že tvůrčí představivost může posloužit jako terapie při obnově lidského ducha.

RežieRobert Zemeckis

ScénářRobert Zemeckis a Caroline Thompson

ProdukceRobert Zemeckis a Steve Starkey

Hrají Steve Carell (Mark Hogancamp), Merritt Wever (Roberta), Eiza González (Caralala), Gwendoline Christie (Anna), Diane Kruger (Deja Thoris),a další

5

Baby Driver
Edgar Wright

5737.59286

Baby Driver, 2017, celovečerní, 113', GB/US

Talentovaný mladý řidič (Ansel Elgort), který zajišťuje zločincům únik z místa činu, je ve své práci tím nejlepším z oboru i díky hudbě, kterou si během ní pouští. Když se Baby setká s dívkou svých snů (Lily James), vnímá to jako příležitost opustit život zločince a začít znovu. Poté, co je ale mafiánským bossem (Kevin Spacey) přinucen zúčastnit se další akce, která je předem odsouzena k neúspěchu, ocitá se v ohrožení jeho život, láska i svoboda.

RežieEdgar Wright

ScénářEdgar Wright

ProdukceNira Park a Eric Fellner

Hrají Ansel Elgort (Baby), Lily James (Deborah), Jamie Foxx (Bats), Jon Hamm (Buddy), Kevin Spacey (Doc),a další