P

Jon Hamm, 53

Středa, 10. březen 1971
Spojené státy

Jonathan Daniel „Jon“ Hamm (* 10. března 1971, St. Louis, Missouri, Spojené státy americké) je americký herec a režisér. Wikipedia

Biografie

7

Top Gun: Maverick
Joseph Kosinski

7878.39678

Top Gun: Maverick, 2019, celovečerní, 131', US

Pete „Maverick“ Mitchell (Tom Cruise) k smrti rád pilotuje stíhačky. Dokonce tak, že se už přes třicet let úspěšně brání povýšení ve strukturách amerického letectva, protože to by ho z kokpitu vyhnalo do vyhřáté kanceláře. Maverick byl navíc vždycky magnetem na průšvihy, což se s armádní kariérou taky docela vylučuje. Pilot je ovšem bravurní, možná ten úplně nejlepší, a proto dostane nabídku stát se instruktorem elitních stíhačů z programu Top Gun, které má připravit na úkol, jenž spadá do kategorie Mission Imposssible. Kromě téhle bude muset Maverick zvládnout i jednu obtížnou soukromou misi. Jedním z pilotů, které má připravit do akce, je i Bradley Bradshaw (Miles Teller), syn jeho kamaráda a navigátora Goose. Znalci prvního Top Gunu vědí, že Goose zahynul, když se neúspěšně katapultoval z neovladatelné stíhačky, pilotované právě Maverickem. A jeho syn mu otcovu smrt klade za vinu. Maverick za žádnou cenu nechce, aby Bradleyho potkal stejný osud jako jeho otce. Přitom si uvědomuje, že pravděpodobnost, že některý z pilotů plánovanou leteckou operaci nepřežije, není vůbec malá.

RežieJoseph Kosinski

ScénářPeter Craig, Christopher McQuarrie, Ashley Miller a Zack Stentz

ProdukceJerry Bruckheimer, Tom Cruise a David Ellison

Hrají Tom Cruise (Maverick), Val Kilmer (Iceman), Jennifer Connelly, Miles Teller (Bradley 'Rooster' Bradshaw), Jon Hamm,a další

6

Richard Jewell
Clint Eastwood

6797.57768

Richard Jewell, 2019, celovečerní, 129', US

Clint Eastwood obohatil svou režijní filmografii o další film podle skutečné události. Snímek nazvaný podle hlavního protagonisty Richard Jewell se vrací do roku 1996, kdy se během XXVI. letních olympijských her v Atlantě podařilo pracovníku bezpečnostní agentury, Richardu Jewellovi, zachránit tisíce životů nálezem batohu s výbušninou. Z prvotně oslavovaného hrdiny se však později, kvůli manipulativním a zavádějícím informacím z médií, stává hlavní podezřelý. Odstartovaná mediální kampaň pak pomalu ničí hrdinství jednoho muže v očích národa a to spolu s vysilujícím vyšetřováním ze strany FBI činí z jeho doposud poklidného života doslova peklo na zemi.

RežieClint Eastwood

ScénářBilly Ray

ProdukceJennifer Davisson, Leonardo DiCaprio, Clint Eastwood, Jonah Hill, Kevin Misher, Jessica Meier a Tim Moore

Hrají Paul Walter Hauser (Richard Jewell), Sam Rockwell (Watson Bryant), Kathy Bates (Bobi Jewell), Wayne Duvall, Olivia Wilde (Kathy Scruggs),a další

Zlý časy v El Royale Bad Times at the El Royale
Drew Goddard

727.17560

Zlý časy v El Royale / Bad Times at the El Royale, 2018, celovečerní, 140', US

Hotel El Royale leží nedaleko jezera Tahoe a prochází skrz něj hranice dvou amerických států, Nevady a Kalifornie. Hosté si tak můžou vybrat pokoj v různých státech unie a porušovat či dodržovat zákony jednoho nebo druhého. Teď už je tento hollywoodskými celebritami kdysi oblíbený hotel za zenitem. Jeho slávu připomínají jen černobílé fotky slavných hostů na zdech, chátrající luxusní interiér, velký jukebox se starými šlágry a neurotický zaměstnanec, který sám vše udržuje v chodu. Když se v jednom dni v hotelu sejde pět hostů, je to podezřelé. Kněz, soulová zpěvačka, dvě dívky a někdo, kdo na první pohled vypadá jako obchodní cestující. Podezřelý je i hotel El Royale, který nejen ve svých stěnách a pod podlahou skrývá mnohá tajemství. S příchodem noci a dalších nezvaných hostů bude mít každý z přítomných v El Royale aspoň jednu šanci na vlastní vykoupení. Než se vše odebere do horoucích pekel.

RežieDrew Goddard

ScénářDrew Goddard

ProdukceDrew Goddard

Hrají Chris Hemsworth, Dakota Johnson, Jeff Bridges, Jon Hamm, Nick Offerman,a další

Máš ji! Tag
Jeff Tomsic

676.55656

Máš ji! / Tag, 2018, celovečerní, US

Každý rok se pět velmi soupeřivých přátel zostra pustí do měsíc trvající hry na babu, kterou hrají již od první třídy; ve hře, ve které neplatí žádná omezení, riskují krk, práci i jejich vzájemný vztah, jen aby jeden druhého srazil k zemi s vítězným pokřikem: „Máš ji!“ Letos se hra koná ve stejném termínu, jako svatba jediného dosud neporaženého hráče, což by z něj konečně mělo udělat snadný terč. Ale on dobře ví, že se blíží… a je připraven.

RežieJeff Tomsic

ScénářRob McKittrick a Mark Steilen

ProdukceTodd Garner, Mark Steilen, Will Ferrell a Sean Robinson

Hrají Jeremy Renner (Jerry), Ed Helms (Hoagie), Hannibal Buress, Jon Hamm (Callahan), Leslie Bibb (Susan),a další

5

Baby Driver
Edgar Wright

5737.59286

Baby Driver, 2017, celovečerní, 113', GB/US

Talentovaný mladý řidič (Ansel Elgort), který zajišťuje zločincům únik z místa činu, je ve své práci tím nejlepším z oboru i díky hudbě, kterou si během ní pouští. Když se Baby setká s dívkou svých snů (Lily James), vnímá to jako příležitost opustit život zločince a začít znovu. Poté, co je ale mafiánským bossem (Kevin Spacey) přinucen zúčastnit se další akce, která je předem odsouzena k neúspěchu, ocitá se v ohrožení jeho život, láska i svoboda.

RežieEdgar Wright

ScénářEdgar Wright

ProdukceNira Park a Eric Fellner

Hrají Ansel Elgort (Baby), Lily James (Deborah), Jamie Foxx (Bats), Jon Hamm (Buddy), Kevin Spacey (Doc),a další