P

Jeremy Kleiner

Spojené státy

Biografie

Blondýnka Blonde
Andrew Dominik

625.54250

Blondýnka / Blonde, 2022, celovečerní, 167', US

Norma Jeane Mortenson (Ana de Armas) patřila v šedesátých letech mezi nejkrásnější modelky a herečky amerického stříbrného plátna. Muži po ní doslova šíleli. Ačkoliv si žila pohádkovým životem, veřejnost nic nevěděla o jejích těžkých traumatech z dětství, která si stále nosila sebou a nevěděla nic ani o drsném filmovém světě, kde se nejen za role platilo sexem. Tento snímek nastavuje skrze životopisné drama Marilyn Monroe nekompromisní zrcadlo poválečnému americkému filmovému průmyslu. Průmyslu, který nejednu ze svých hvězd nakonec úplně zničil.

RežieAndrew Dominik

ScénářAndrew Dominik

ProdukceDede Gardner, Jeremy Kleiner, Brad Pitt, Tracey Landon a Scott Robertson

Hrají Ana de Armas, Bobby Cannavale, Adrien Brody, Julianne Nicholson, Xavier Samuel,a další

7

The King
David Michôd

7797.27162

The King, 2019, celovečerní, 133', HU/GB

Hal, wayward prince and heir to the English throne, is crowned King Henry V after his tyrannical father dies. Now the young king must navigate palace politics, the war his father left behind, and the emotional strings of his past life.

RežieDavid Michôd

ScénářDavid Michôd a Joel Edgerton

ProdukceJoel Edgerton, Dede Gardner, Jeremy Kleiner, David Michôd a Brad Pitt

Hrají Timothée Chalamet (King Henry V of England 'Hal'), Joel Edgerton (Falstaff), Robert Pattinson (The Dauphin of France), Ben Mendelsohn (Henry IV), Sean Harris (William),a další

Kdyby ulice Beale mohla mluvit If Beale Street Could Talk
Barry Jenkins

617.19587

Kdyby ulice Beale mohla mluvit / If Beale Street Could Talk, 2018, celovečerní, 119', US

Intenzivní milostný příběh o nerozbitném poutu zamilovaného páru, který musí za své štěstí tvrdě bojovat, se odehrává na počátku sedmdesátých let v černošském Harlemu. Intimní a poetické výtvarné záběry překračují dobový rámec světa, který je ovlivněn rasismem, a ukazují nepotlačitelnou sílu lásky, přátelství a rodinných svazků.

RežieBarry Jenkins

ScénářBarry Jenkins

ProdukceMegan Ellison, Dede Gardner, Barry Jenkins, Jeremy Kleiner, Adele Romanski a Sara Murphy

Hrají KiKi Layne (Tish Rivers), Stephan James (Alonzo 'Fonny' Hunt), Regina King (Sharon Rivers), Teyonah Parris (Ernestine Rivers), Colman Domingo (Joseph Rivers),a další

8

Vice
Adam McKay

8697.26561

Vice, 2018, celovečerní, 132', US

Životopisné drama sleduje vzestup bývalého viceprezidenta Spojených států Dicka Cheneyho na jednu z nejvyšších politických příček světa. Cheneyho cesta začala na pozici obyčejného úředníka, který se za podpory své ženy Lynne dostal až po bok amerického prezidenta George W. Bushe. Jednoho z nejmocnějších mužů světa hraje Christian Bale, který pro tuto roli opětovně prošel výjimečnou fyzickou proměnou.

RežieAdam McKay

ScénářAdam McKay

ProdukceBrad Pitt, Dede Gardner, Jeremy Kleiner, Megan Ellison, Kevin J. Messick, Will Ferrell a Adam McKay

Hrají Christian Bale, Amy Adams, Steve Carell, Sam Rockwell, Jesse Plemons,a další

4

Beautiful Boy
Felix van Groeningen

4747.46862

Beautiful Boy, 2018, celovečerní, 112', US

Osmnáctiletý Nic (Timothée Chalamet) má na první pohled vše – skvělou rodinu, krásu, talent a přijetí na univerzitu v kapse. Přesto je v jeho životě trhlina, kterou vyplňuje drogami. Kde se vzala, a jak může David (Steve Carell) pomoci svému milovanému synovi ve chvílích, kdy se ocitá nad propastí? Emotivní snímek o síle závislosti a ještě větší síle lásky byl natočený podle skutečného příběhu Nica a Davida Sheffových, kteří své zážitky zachytili každý ze svého úhlu pohledu ve dvojici knih. Opravdovost pádů i naděje ve filmu umocňují představitelé hlavních rolí, kteří svými výkony dokazují, proč jsou řazeni k nejtalentovanějším hercům svých generací.

RežieFelix van Groeningen

ScénářFelix van Groeningen

ProdukceDede Gardner, Jeremy Kleiner a Brad Pitt

Hrají Steve Carell (David Sheff), Timothée Chalamet (Nic Sheff), Maura Tierney (Karen Barbour), Kaitlyn Dever (Lauren), Amy Ryan (Vicki Sheff),a další

War Machine
David Michôd

586.04856

War Machine, 2017, celovečerní, 121', US

An absurdist war story for our times, writer-director David Michôd (Animal Kingdom) recreates a U.S. General's roller-coaster rise and fall as part reality, part savage parody - raising the specter of just where the line between them lies today. His is an exploration of a born leader's ultra-confident march right into the dark heart of folly. At the story's core is Brad Pitt's sly take on a successful, charismatic four-star general who leapt in like a rock star to command NATO forces in Afghanistan, only to be taken down by a journalist's no-holds-barred exposé.

RežieDavid Michôd

ScénářDavid Michôd

ProdukceJeremy Kleiner, Brad Pitt a Dede Gardner

Hrají Brad Pitt (Gen. Glen McMahon), Ben Kingsley (President Karzai), Emory Cohen (Willy Dunne), Tilda Swinton (německá politička), Topher Grace (Matt Little),a další