P

Keegan-Michael Key, 53

Pondělí, 22. březen 1971
Spojené státy

Keegan-Michael Key (* 22. března 1971) je americký herec. Narodil se ve městě Southfield v Michiganu a vyrůstal v Detroitu. Později se usadil v Los Angeles. Hrál například ve filmech Velcí bratři (2008), Zkus mě rozesmát (2011) a Šéfové na zabití 2 (2014). Rovněž hrál v epizodních rolích v seriálech Jak jsem poznal vaši matku a Láska bolí. Společně s Jordanem Peelem vystupuje v komediálním pořadu Key & Peele. Wikipedia

Biografie

Super Mario Bros. ve filmu The Super Mario Bros. Movie
Aaron Horvath, Michael Jelenic

Super Mario Bros. ve filmu / The Super Mario Bros. Movie, 2023, celovečerní, 92', JP/US

Instalatér Mario (Chris Pratt) se vydává do podzemního labyrintu společně s jeho bratrem Luigim (Charlie Day), aby zachránili zajatou princeznu Peach (Anya Taylor- Joy). Na jeho cestě skrz Houbové království na něj budou čekat nejrůznější překážky. Z hrdinné mise se nakonec vyklube záchrana celého světa.

RežieAaron Horvath a Michael Jelenic

ScénářMatt Fogel

ProdukceChristopher Meledandri

Hrají Chris Pratt, Anya Taylor-Joy, Jack Black, Seth Rogen, Keegan-Michael Key,a další

9

Wonka
Paul King

9737.182

Wonka, 2023, celovečerní, 116', US

Film Wonka je založen na výjimečné postavě, která je ústřední postavou knihy „Karlík a továrna na čokoládu“, nejkultovnější dětské knihy Roalda Dahla a jedné z nejprodávanějších dětských knih všech dob, a vypráví podivuhodný příběh o talentovaném Willy Wonkovi, který se s očima dokořán ocitne v centru světa čokolády, nemá nic než pár mincí v kapse a plný klobouk snů – jedním z nich je otevřít si vlastní čokoládovnu, která by se vyrovnala největším čokoládovnám světa. Ale v tomto velkolepém, i když nelítostném městě se Willyho skromné peníze rychle utratí a zavedou ho na cestu strádání a otroctví v nedaleké prádelně. Ačkoli se zdá, že Willyho vyhlídky jsou zmařeny, jeho naděje nikoli, přestože podnikání ve výrobě čokolády je mnohem těžší, než se zdá, a Willyho genialita není vítána cukrářským kartelem, který se nezastaví před ničím, aby si udržel svou klientelu pro sebe. Nicméně díky své osobité značce geniálního vynálezu, troše neotřelého myšlení a pomoci několika nejlepších přátel- zejména bystré mladé dívky jménem Noodle - se Willy stane odhodlanějším než kdy jindy a využije svého talentu a houževnatosti k tomu, aby si splnil svůj sen. Během následujícího kouzelně lahodného, někdy nebezpečného a život potvrzujícího dobrodružství Willy zjistí, že ačkoli většina lidí, které potká, dá přednost chamtivosti před dobrem, každý mrak má stříbrný okraj... stačí jen nepřestávat snít.

RežiePaul King

ScénářSimon Rich, Simon Farnaby a Paul King

ProdukceDavid Heyman a Alexandra Derbyshire

Hrají Timothée Chalamet (Willy Wonka), Olivia Colman (Mrs. Scrubitt), Rakhee Thakrar (Lottie Bell), Keegan-Michael Key (Chief of Police), Paterson Joseph (Slugworth),a další

4

The Prom
Ryan Murphy

4475.95455

The Prom, 2020, celovečerní, 132', US

Parta ne zrovna úspěšných broadwayských herců rozvíří poklidný život městečka v Indianě, když se zastane studentky, která chce jenom vyrazit na ples se svojí přítelkyní.

RežieRyan Murphy

ScénářJack Viertel

Hrají Jo Ellen Pellman, Meryl Streep, Nicole Kidman, James Corden, Keegan-Michael Key,a další

Temný krystal: Věk vzdoru The Dark Crystal: Age of Resistance
Louis Leterrier

Temný krystal: Věk vzdoru / The Dark Crystal: Age of Resistance, 2019, série, 508', GB/US

Mocichtiví vládci vysávají z planety Tra život. Skupinka odvážných Gelflingů se proto spojí na výpravě za záchranou světa a s temnotou se rozhodnou bojovat.

RežieLouis Leterrier

Hrají Hannah John-Kamen, Caitriona Balfe, Helena Bonham Carter, Dave Chapman, Harris Dickinson,a další

3

Lví král The Lion King
Jon Favreau

3766.85255

Lví král / The Lion King, 2019, celovečerní, US

Snímek Lví král od studia Disney, jenž režíroval Jon Favreau (Kniha džunglí), se odehrává v africké savaně, kde se narodil budoucí panovník všeho živého. Malý lví princ Simba zbožňuje svého otce, lvího krále Mufasu, a připravuje se na svou budoucí vládu. Avšak ne všichni se z malého Simby radují. Mufasův bratr Scar, původní následník trůnu, spřádá své vlastní, temné plány. Souboj o Lví skálu plný intrik, dramat a po nečekané tragédii skončí Simbovým vyhnanstvím. Za pomoci dvou nových přátel musí Simba dospět a stát se tím, kým je mu souzeno být.

RežieJon Favreau

ScénářJeff Nathanson

ProdukceJon Favreau a Jeffrey Silver

Hrají Donald Glover (Simba), Seth Rogen (Pumbaa), James Earl Jones (Mufasa), Billy Eichner (Timon), Keegan-Michael Key (Kamari),a další

3

Predátor: Evoluce The Predator
Shane Black

3505.33448

Predátor: Evoluce / The Predator, 2018, celovečerní, 101', US

Před více než třiceti lety jsme se s nimi střetli poprvé. A byl to pořádný nářez. Teď se Predátoři, jedni z největších lovců celého vesmíru, opět vrací na naši planetu. Jsou však mnohem silnější a chytřejší než kdykoliv předtím. Lov a zabíjení jsou pro ně stále největší zábavou. Predátoři se geneticky zdokonalili pomocí DNA jiných vesmírných bytostí. Když jeden kluk nešťastnou náhodou zapříčiní jejich návrat na Zemi, vůbec není jisté, kdo před nimi ochrání lidstvo tentokrát. Najde se někdo, kdo nebude jen lovná zvěř, ale dokáže se jim postavit jako rovnocenný soupeř? Poslední šancí lidstva na záchranu před vesmírnými nimrody se stává už jen malá parta bývalých a naprosto šílených vojáků a jedna mladá evoluční bioložka. Jen ti mají aspoň malou šanci zabránit vyhubení našeho živočišného druhu.

RežieShane Black

ScénářShane Black a Fred Dekker

ProdukceJohn Davis

Hrají Yvonne Strahovski (Emily), Olivia Munn (Casey Bracket), Jacob Tremblay (Rory McKenna), Lochlyn Munro (Lieutenant General Marks), Sterling K. Brown (Government Agent),a další

Čapí dobrodružství Storks
Nicholas Stoller, Doug Sweetland

696.86556

Čapí dobrodružství / Storks, 2016, celovečerní, 87', US

Čápi nosí děti... nebo alespoň nosívali. Teď nosí balíčky pro celosvětového internetového giganta Cornerstore.com. Nejlepší doručovatel společnosti, čáp Junior, má být zanedlouho povýšen, když náhodně aktivuje stroj na výrobu dětí a ten bez jakékoliv autorizace vyrobí rozkošnou holčičku. Junior a jeho kamarád Tulip, jediný člověk na Čapí hoře, v zoufalé snaze doručit zásilku dřív, než se to dozví šéf, a závodí s časem, aby doručili své první dítě – na divoké a objevné cestě, která by mohla pomoci k úplnosti nejedné rodině a vrátit čápům na celém světě jejich původní poslání.

RežieNicholas Stoller a Doug Sweetland

ScénářNicholas Stoller

Hrají Andy Samberg, Jennifer Aniston, Kelsey Grammer, Keegan-Michael Key, Ty Burrell,a další