P

Isla Fisher, 48

Úterý, 3. únor 1976
Omán

Isla Lang Fisherová (* 3. února 1976, Maskat, Omán) je australská herečka a spisovatelka. Wikipedia

Biografie

4

Thor: Love and Thunder
Taika Waititi

4586.26357

Thor: Love and Thunder, 2022, celovečerní, 119', US

Thor (Chris Hemsworth) se nachází na své nejtěžší životní cestě – k nalezení vnitřního míru. Jeho cestu za odpočinkem však přeruší galaktický zabiják Gorr the God Butcher (Christian Bale), který usiluje o zánik bohů. Thor požádá Valkýru (Tessa Thompson), Korga (Taika Waititi) a svou ex-přítelkyni Jane Foster (Natalie Portman), která – k Thorovu překvapení – ovládá mocné kladivo Mjolnir stejně jako mocný Thor. Společně se vydávají na vesmírné dobrodružství, aby odhalili tajemství Gorra a zastavili ho dříve než bude pozdě.

RežieTaika Waititi

ScénářTaika Waititi a Jennifer Kaytin Robinson

ProdukceKevin Feige

Hrají Chris Hemsworth, Tessa Thompson, Natalie Portman, Taika Waititi, Christian Bale,a další

7

The Beach Bum
Harmony Korine

7515.55755

The Beach Bum, 2018, celovečerní, 95', FR/CH/GB/US

Legendární scenárista, režisér a enfant terrible americké kinematografie Harmony Korine se po několikaleté pauze vrací se svěží a podvratnou komedií o bujarých příhodách neodolatelného podvodníka Moondoga. Rošťácký gauner žije život ve velkém stylu, jen podle svých vlastních pravidel a z velké části pod vlivem alkoholu nebo jakékoli jiné omamné látky, která se mu dostane do ruky.

RežieHarmony Korine

ScénářHarmony Korine

ProdukceJohn Lesher

Hrají Matthew McConaughey (Moondog), Snoop Dogg (Lingerie), Isla Fisher (Minnie), Zac Efron (Flicker), Martin Lawrence (Captain Wack),a další

Máš ji! Tag
Jeff Tomsic

676.55656

Máš ji! / Tag, 2018, celovečerní, US

Každý rok se pět velmi soupeřivých přátel zostra pustí do měsíc trvající hry na babu, kterou hrají již od první třídy; ve hře, ve které neplatí žádná omezení, riskují krk, práci i jejich vzájemný vztah, jen aby jeden druhého srazil k zemi s vítězným pokřikem: „Máš ji!“ Letos se hra koná ve stejném termínu, jako svatba jediného dosud neporaženého hráče, což by z něj konečně mělo udělat snadný terč. Ale on dobře ví, že se blíží… a je připraven.

RežieJeff Tomsic

ScénářRob McKittrick a Mark Steilen

ProdukceTodd Garner, Mark Steilen, Will Ferrell a Sean Robinson

Hrají Jeremy Renner (Jerry), Ed Helms (Hoagie), Hannibal Buress, Jon Hamm (Callahan), Leslie Bibb (Susan),a další

7

Noční zvířata Nocturnal Animals
Tom Ford

7747.57467

Noční zvířata / Nocturnal Animals, 2016, celovečerní, 115', US

Susan Morrow (Amy Adams) má všechno, po čem vždy toužila, a přesto se ocitla v životní pasti. Kurátorka galerie moderního umění se snaží svou vnitřní prázdnotu zaplňovat vystavováním šokujících exponátů a po nocích bdí v prázdné zlaté kleci v luxusním domě v L. A., ze kterého asi i před ní nápadně často utíká její partner. Rukopis románu Noční zvířata, který napsal její bývalý manžel Edward (Jake Gyllenhaal) by mohl být dokonalým lékem na nespavost. Kdyby nebyl jeho příběh tak zneklidňující... Jeho hlavním hrdinou je Tony (také Jake Gyllenhaal). Spokojený chlap ve středním věku vezme ženu a dospívající dceru na rodinnou dovolenou do Nového Mexika, kterou však přetne náhodné noční setkání s trojicí násilníků na opuštěné texaské dálnici. Tony nemá proti přesile sebemenší šanci a nedokáže tak zabránit únosu svých blízkých. Další den se s pomocí cynického detektiva (Michael Shannon) vydává po stopách zločinců, ale šance na záchranu ženy a dcery je, zdá se, mizivá. Daleko od tohoto dramatu, ve spícím L. A., si čím dál vyděšenější Susan při jeho čtení uvědomuje, že krutý text je paralelou k jejímu vztahu s bývalým mužem. Že je neobvyklou pomstou za to, jak strašně mu kdysi ublížila.

RežieTom Ford

ScénářTom Ford

Hrají Armie Hammer (Walker Morrow), Jake Gyllenhaal (Tony Hastings), Amy Adams (Susan Morrow), Aaron Taylor-Johnson (Ray), Michael Shannon (Bobby Andes),a další