P

Teresa Palmer, 38

Středa, 26. únor 1986
Austrálie

Biografie

Kaskadér The Fall Guy
David Leitch

88

Kaskadér / The Fall Guy, 2024, celovečerní, 126', US

Kaskadér Colt Seavers (Ryan Gosling) býval hvězdou svého oboru, dokud se při jedné obzvlášť náročné akční scéně cosi nepokazilo. Následkem nekontrolovaného pádu z velké výšky skončil Colt s pošramoceným tělem i egem. Rozhodl se dát filmovému průmyslu definitivní sbohem, a dokonce kvůli tomu dal kopačky krásné a nadějné režisérce Jody (Emily Blunt). Po roce poflakování mu ale otrne, a tak celkem vděčně přijme nabídku ambiciózní producentky na roli dubléra akční hvězdy Toma Rydera (Aaron Taylor-Johnson) v připravovaném ambiciózním sci-fi filmu. Když se ale dozvěděl, že ten film točí jeho bývalá láska Jody, určitě si řekl: „Kdybych to býval věděl, tak bych sem býval nechodil.“ A to není jediný malér. Celé natáčení míří do kytek, protože klíčový herec Tom Ryder se vypařil neznámo kam. A Colta pověří jeho nalezením, protože umí rány rozdávat i přijímat a nikomu nebude chybět, když i on náhodou zmizí. To vše rázem postaví Coltovy životní priority na hlavu. Uvědomí si, že mu svět filmu strašně chyběl, že režisérka Jody je jeho životní láska a že když nenajde hvězdu jejího filmu živou a práceschopnou, možná jí to zničí kariéru.

RežieDavid Leitch

ScénářDrew Pearce

ProdukceAshok Amritraj, Guymon Casady, Ryan Gosling, Kelly McCormick a Walter F. Parkes

Hrají Ryan Gosling, Emily Blunt, Aaron Taylor-Johnson, Hannah Waddingham, Winston Duke,a další

6

Zrození hrdiny Hacksaw Ridge
Mel Gibson

6838.18471

Zrození hrdiny / Hacksaw Ridge, 2016, celovečerní, 131', AU/US

Andrew Garfield se představí v roli vojenského medika a odpůrce vojenské služby Desmonda T. Dosse, nečekaného hrdiny, který se v brutální bitvě postaral o záchranu 75 mužů bez jediného výstřelu ze zbraně. Dossův heroický čin z něj udělal hrdinu v očích spolubojovníků a následně se stal prvním odpůrcem zbraní a pacifistou, který kdy získal od Kongresu Medaili cti.

RežieMel Gibson

ScénářRandall Wallace a Robert Schenkkan

Hrají Andrew Garfield (Desmond T. Doss), Vince Vaughn (seržant Howell), Sam Worthington (kapitán Glover), Luke Bracey (Smitty), Teresa Palmer (Dorothy Schutte),a další

7

Zhasni a zemřeš Lights Out
David F. Sandberg

7666.37558

Zhasni a zemřeš / Lights Out, 2016, celovečerní, 81', US

Když Rebecca odešla z domova, myslela si, že za sebou nechala i své strachy z dětství. Když v době dospívání zhasla, nebyla si nikdy úplně jistá, co je skutečné a co není ... a nyní její bratříček Martin prožívá stejně nevysvětlitelné a děsivé události, které kdysi vystavovaly zkouškám její příčetnost a ohrožovaly její bezpečnost. Znovu se objevila děsivá bytost tajemně propojená s její matkou Sophií. Ale tentokrát, s tím, jak se Rebecca přibližuje k odhalení pravdy, je třeba si přiznat, že životy všech jsou v ohrožení... jakmile se zhasnou světla.

RežieDavid F. Sandberg

ScénářEric Heisserer

Hrají Teresa Palmer (Rebecca), Maria Bello, Billy Burke, Emily Alyn Lind, Alicia Vela-Bailey,a další