P

Jude Law, 51

Pátek, 29. prosinec 1972
Velká Británie

Jude Law (* 29. prosince 1972, Lewisham, Spojené království) je anglický filmový a divadelní herec, producent a režisér. V roce 2010 byl hostem Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech.

Jude Law převzal své jméno podle písničky Hey Jude od Beatles. Jeho rodiče milovali divadlo a možná proto se začal učit herectví již od 12 let. V roce 2004 byl vyhlášen nejvíce sexy mužem. Byl také dvakrát nominován na Oscara za filmy Talentovaný pan Ripleya Návrat do Cold Mountain. Wikipedia

Biografie

Marvels
Nia DaCosta

Marvels, 2023, celovečerní, 105', US

Carol Danvers (Brie Larson), známá také jako Captain Marvel, získala zpátky svou identitu, kterou jí vzali kreejští tyrani, a pomstila se Nejvyšší inteligenci. Když ji povinnosti zavedou k anonymní červí díře spojované s kreejským revolucionářem, padá na ni kvůli nečekaným okolnostem tíha celého destabilizovaného vesmíru. Její schopnosti ji propojí s Kamalou Khan (Iman Vellani), alias Ms. Marvel, a její vzdálenou „neteří“, kapitánkou Monicou Rambeau (Teyonah Parris), z níž se mezitím stala astronautka organizace S.A.B.E.R. Nesourodá trojice musí spojit síly a naučit se kooperovat, aby mohly společně zachránit vesmír.

RežieNia DaCosta

ScénářMegan McDonnell

ProdukceKevin Feige

Hrají Brie Larson, Iman Vellani, Teyonah Parris, Zawe Ashton, Lashana Lynch,a další

3

Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore
David Yates

3556.24647

Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství / Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore, 2022, celovečerní, 143', US

Profesor Albus Brumbál ví, že mocný temný kouzelník Gellert Grindelwald je na cestě převzít moc nad kouzelnickým světem. Protože není schopen ho zastavit sám, pověří magizoologa Mloka Scamandera, aby vedl neohrožený tým kouzelníků, čarodějek a jednoho chrabrého mudlovského pekaře na nebezpečné misi, kde potkají stará i nová fantastická zvířata a střetnou se s rostoucí armádou Grindelwaldových následovníků. Ale jak dlouho bude moci Brumbál zůstat stranou, když jsou sázky tak vysoko?

RežieDavid Yates

ScénářJ. K. Rowling

ProdukceDavid Heyman a J. K. Rowling

Hrají Eddie Redmayne, Katherine Waterston, Ezra Miller, Jude Law, Alison Sudol,a další

Klícka The Nest
Sean Durkin

596.39080

Klícka / The Nest, 2021, celovečerní, 107', US

S vidinou snadno nabytého bohatství v tepajícím Londýně konce 80. let 20. století opouští obchodník Rory (Jude Law) svůj pohodlný život v USA a přesouvá se s celou rodinu do pronajatého velkolepého sídla na anglickém venkově. Ačkoli má jeho žena Allison (Carrie Coon) svoje pochybnosti, udělá, co se od ní očekává, a následuje manžela do cizí země. Roryho životní sen - uskutečnit výnosný obchod a dostat se do nejvyšších pater společenského žebříčku - je na dosah a on je mu ochoten přinášet stále větší oběti na úkor celé rodiny i přátel. Věci se postupně vymykají kontrole a rodinná idyla začíná vrzat stejně jako prkna staletého domu.

RežieSean Durkin

ScénářSean Durkin

ProdukceAndrew Lowe, Christina Piovesan a Derrin Schlesinger

Hrají Jude Law, Carrie Coon, Anne Reid, Oona Roche, Adeel Akhtar,a další

6

Captain Marvel
Anna Boden, Ryan Fleck

6686.87964

Captain Marvel, 2019, celovečerní, 124', US

Snímek Captain Marvel se odehrává v devadesátých letech dvacátého století a je tak zcela novým dobrodružstvím z dosud neviděného období filmového světa Marvel. Film sleduje příběh Carol Danversové, ze které stala jedna z nejmocnějších superhrdinek světa. Když Zemi zasáhne mezihvězdná válka mezi dvěma mimozemskými rasami, Danversová se ocitá s malou skupinou spojenců přímo v srdci konfliktu.

RežieAnna Boden a Ryan Fleck

ScénářMeg LeFauve a Nicole Perlman

ProdukceKevin Feige

Hrají Brie Larson (Carol Danvers / Vers / Captain Marvel), Samuel L. Jackson (Nick Fury), Jude Law (Yon-Rogg), Ben Mendelsohn (Talos / Keller), DeWanda Wise,a další

Vox Lux
Brady Corbet

555.86267

Vox Lux, 2018, celovečerní, 112', US

Náctiletá Celeste přežila střelbu na střední škole a o svém traumatu složila píseň, která z ní udělala přes noc superstar. Snímek ukazuje osmnáct let života obyčejné dívky, ze které se stala žena, matka a popová ikona. Filmový portrét teroristických útoků i masově zbožňovaných polobohů jednadvacátého století. V hlavní roli Natalie Portman zpívající původní skladby od hudebnice Sii.

RežieBrady Corbet

ScénářBrady Corbet

ProdukceRobert Salerno, Christine Vachon, Brian Young a Michel Litvak

Hrají Natalie Portman (Celeste), Jude Law, Stacy Martin, Jennifer Jason Leigh, Raffey Cassidy,a další

5

Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald
David Yates

5636.53652

Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny / Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald, 2018, celovečerní, 134', GB/US

Na konci prvního filmu KOKUSA (Kouzelnícký kongres USA) zajme s pomocí Mloka Scamandera (Eddie Redmayne) mocného černokněžníka Gellerta Grindelwalda (Johnny Depp). Grindelwald ale splnil svou hrozbu, že uteče z vazby, a začal shromažďovat své stoupence, z nichž většina vůbec nic netušila o jeho skutečných cílech: připravit vládu čistokrevných čarodějů nad všemi nemagickými bytostmi. Ve snaze zmařit Grindelwaldovy plány, Albus Brumbál (Jude Law) získá svého bývalého studenta Mloka Scamandera, který souhlasí s tím, že pomůže, aniž by si uvědomoval, jakému nebezpečí se tím vystavuje. Bitevní linie jsou vytyčeny a ve stále více znesvářeném světě čarodějů je podrobena zkoušce láska a loajalita, dokonce i mezi nejvěrnějšími přáteli a rodinou.

RežieDavid Yates

ScénářJ. K. Rowling

Hrají Eddie Redmayne (Newt Scamander), Katherine Waterston (Tina Goldstein), Johnny Depp (Gellert Grindelwald), Jude Law (Albus Dumbledore), Dan Fogler (Jacob Kowalski),a další

3

Král Artuš: Legenda o meči King Arthur: Legend of the Sword
Guy Ritchie

3736.73141

Král Artuš: Legenda o meči / King Arthur: Legend of the Sword, 2017, celovečerní, 126', AU/GB/US

Novinka režiséra Guye Ritchieho velmi osobitě a nadčasově vypráví klasický příběh formou nové akční fantasy. Když je v Artušově dětství zavražděn jeho otec, zmocní se koruny Artušův strýc Vortigern (Jude Law). Artuš, oloupený o následnické právo prvorozeného syna, vůbec netuší, kdo ve skutečnosti je, vyrůstá v tvrdém prostředí městských uliček. Když se mu ale podaří vytáhnout meč z kamene, obrátí se mu život vzhůru nohama a musí vzít na vědomí svůj skutečný původ.

RežieGuy Ritchie

ScénářJoby Harold

Hrají Charlie Hunnam (král Artuš), Jude Law (Vortigern), Àstrid Bergès-Frisbey (mág), Djimon Hounsou (Sir Bedivere), Eric Bana (Uther Pendragon),a další