P

Idris Elba, 51

Středa, 6. září 1972
Velká Británie

Idrissa Akuna „Idris“ Elba (* 6. září 1972 Londýn) je britský herec, hudebník a DJ. Wikipedia

Biografie

7

Sebevražedný oddíl The Suicide Squad
James Gunn

7717.29372

Sebevražedný oddíl / The Suicide Squad, 2021, celovečerní, 132', US

Režisér James Gunn uvádí akční dobrodružství superhrdinů Warner Bros. Pictures Sebevražedný oddíl, těšte se na partu nejdegenerovanějších delikventů světa DC, kteří umírají touhou zachránit svět.

RežieJames Gunn

ScénářJames Gunn

ProdukceZack Snyder, Deborah Snyder, Michael De Luca, Charles Roven a Peter Safran

Hrají Margot Robbie, Joel Kinnaman, Idris Elba, Jai Courtney, Viola Davis,a další

Cats
Tom Hooper

292.81932

Cats, 2019, celovečerní, 106', GB/US

Příběh se odehrává na legendárním kočičím bále, který se odehrává jednou ročně a jedna vybraná kočka na něm vždy dostane šanci na nový život. Volbu provádí ta nejstarší z nich, pravidla zná snad jen ona, ale všichni se snaží, co jim schopnosti a síly stačí, aby se právě oni stali těmi vyvolenými.

RežieTom Hooper

ScénářLee Hall

ProdukceTim Bevan, Eric Fellner, Debra Hayward a Tom Hooper

Hrají James Corden (Bustopher Jones), Taylor Swift (Bombalurina), Jennifer Hudson (Grizabella), Ian McKellen (Gus The Theatre Cat), Idris Elba (Macavity),a další

6

Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw
David Leitch

6626.56760

Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw / Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw, 2019, celovečerní, 134', US

Když ti dva stanuli poprvé tváří v tvář ve filmu Rychle a zběsile 7, byla z toho nenávist na první pohled. Prodloužená ruka Spravedlnosti Luke Hobbs (Dwayne Johnson) a zběhlý agent britské tajné služby Deckard Shaw (Jason Statham) byli proti své vůli nakonec donuceni spolupracovat a navzdory nekonečné averzi se jim to poměrně dařilo. I proto je asi nemělo zaskočit, že dostali společnou zakázku na nalezení a zneškodnění jedné tajné britské agentky, která údajně přešla do nepřátelského tábora. Shaw má v téhle operaci poměrně jasnou motivaci, protože jejich společným cílem je jeho mladší sestra Hattie (Vanessa Kirby). Řečeno slovy klasika, všechno je jinak, což Hobbs i Shaw zjistí hned poté, co ji najdou. Hattie se totiž na vlastní pěst pokusila zastavit jistého pana Brixtona (Idris Elba), který usiluje o vyhlazení poloviny lidstva, a sebrala mu něco, co k tomu dost potřebuje. A protože Brixton má materiální a překvapivě i fyzickou převahu, musí vzít Hobbs i Shaw nohy na ramena. Honička vede přes deštivý Londýn, radioaktivitou zamořené okolí Černobylu až na Hobbsovu rodnou Samou v Polynésii. Jenže před některými lidmi se prostě utéct nedá.

RežieDavid Leitch

ScénářChris Morgan

ProdukceNeal H. Moritz, Hiram Garcia a Chris Morgan

Hrají Dwayne Johnson (Luke Hobbs), Jason Statham (Deckard Shaw), Vanessa Kirby (Hattie Shaw), Idris Elba (Brixton), Eiza González (Madam M),a další

7

Velká hra Molly's Game
Aaron Sorkin

7767.48171

Velká hra / Molly's Game, 2017, celovečerní, 140', US

Hvězdně obsazený film, který vypráví pravdivý příběh Molly Bloom, profesionální lyžařky, která se dílem osudu stala provozovatelkou tajných heren pro smetánku nejen z řad hollywoodských hereckých es, rockových hvězd a nejlepších pokerových hráčů, ale i vysoko postavených byznysmenů a prominentů mafie.

RežieAaron Sorkin

ScénářAaron Sorkin a Molly Bloom

ProdukceMark Gordon, Amy Pascal a Matt Jackson

Hrají Jessica Chastain (Molly Bloom), Idris Elba (Charlie Jaffey), Kevin Costner (Larry Bloom), Michael Cera (Player X), Samantha Isler (teenager Molly),a další

Temná věž The Dark Tower
Nikolaj Arcel

535.61534

Temná věž / The Dark Tower, 2017, celovečerní, 91', US

Roland Deschain (Idris Elba), poslední z řádu rytířů, vede odvěkou bitvu s Walterem O'Dimem, známým též jako Muž v černém (Matthew McConaughey) a je odhodlaný zabránit mu ve zničení Temné věže, která svou existencí drží pohromadě celý vesmír. Dobro a zlo se tak ocitají v souboji, který rozhodne o osudu všech světů, protože Roland je jediným, kdo je schopen Temnou věž před Mužem v černém ochránit.

RežieNikolaj Arcel

Hrají Matthew McConaughey (Man in Black), Idris Elba (Roland Deschain / The Gunslinger), Katheryn Winnick (Laurie Chambers), Claudia Kim (Arra Champignon), Jackie Earle Haley (Sayre),a další

5

Hora mezi námi The Mountain Between Us
Hany Abu-Assad

5656.43948

Hora mezi námi / The Mountain Between Us, 2017, celovečerní, 109', US

Alex (Kate Winslet) je fotoreportérka, která spěchá na vlastní svatbu. Má ji už za dva dny. Na letišti ji však zaskočí nečekané potíže, pravidelné lety jsou kvůli blížící se bouři zastaveny. Na letišti se setká s Benem (Idris Elba), lékařem spěchajícím na důležitou operaci. A tak tito dva náhodní spolucestující považují za velké štěstí, když najdou pilota malého letadla, který je ochoten s nimi odletět. Ale jejich radost vyprchá v okamžiku, kdy pilot za letu dostane mrtvici a letadlo se zřítí na zem. Tím se tito dva spolucestující, kteří se poprvé setkali až na letišti, ocitnou uprostřed zasněžených hor bez naděje na záchranu. Vysílačka je napadrť, pilot po smrti a kolem nich jen sníh, hory, skály a neobydlená divočina. Let nebyl ohlášený, nikdo tedy ztracené letadlo nehledá. Odvážnější Alex si uvědomí, že k nim žádná pomoc nepřijde, přesvědčí váhajícího Bena a vydávají se na nebezpečnou cestu. V extrémních podmínkách nemají jinou šanci na přežití, než že si i přes svou rozdílnost vytvoří silné pouto a naleznou společnou sílu, o níž do této chvíle neměli ani tušení. Začnou k sobě hledat cestu, přehodnocují vlastní minulost a v extrémních podmínkách bojují o holý život. Podlehnou zraněním těla a duše, nebo ve zdánlivě beznadějné situaci znovu uvěří v důvěru a lásku? A pokud přežijí, dokáží se vrátit do svých životů?

RežieHany Abu-Assad

ScénářJ. Mills Goodloe a Chris Weitz

ProdukcePeter Chernin, Jenno Topping, Dylan Clark a David Ready

Hrají Idris Elba (Ben Bass), Kate Winslet (Alex Martin), Dermot Mulroney, Beau Bridges, Waleed Zuaiter,a další

6

Thor: Ragnarok
Taika Waititi

6827.99374

Thor: Ragnarok, 2017, celovečerní, 130', US

Thor je uvězněn na opačném konci vesmíru bez svého mocného kladiva a je nucen pustit se do závodu s časem, aby se vrátil včas do Asgardu a zastavil Ragnarok - zkázu svého domova a konec asgardské civilizace - který se snaží rozpoutat mocný nový nepřítel, nemilosrdná Hela. Předtím ale musí přežít smrtící gladiátorskou soutěž, v níž se ocitá tváří v tvář svému bývalému spojenci z řad Avengers - neuvěřitelnému Hulkovi.

RežieTaika Waititi

ScénářChristopher Yost

Hrají Chris Hemsworth (Thor), Mark Ruffalo (Bruce Banner / Hulk), Tom Hiddleston (Loki), Idris Elba (Heimdall), Anthony Hopkins (Odin),a další

Star Trek: Do neznáma Star Trek Beyond
Justin Lin

737.08668

Star Trek: Do neznáma / Star Trek Beyond, 2016, celovečerní, 124', US

Posádka hvězdné lodi U.S.S. Enterprise zkoumá nejvzdálenější kouty a nezmapovaná místa vesmíru. A zde se setkávají s novým, záhadným nepřítelem, který je i celou Federaci vystaví těžké zkoušce.

RežieJustin Lin

ScénářSimon Pegg, Doug Jung, Roberto Orci, Patrick McKay a John D. Payne

Hrají Chris Pine (Kirk), Zachary Quinto (Spock), Zoe Saldana (Uhura), Karl Urban (Bones), Simon Pegg (Scotty),a další