P

Sterling Jerins, 19

Úterý, 15. červen 2004
Spojené státy

Biografie

3

V zajetí démonů 3: Na Ďáblův příkaz The Conjuring: The Devil Made Me Do It
Michael Chaves

3656.35553

V zajetí démonů 3: Na Ďáblův příkaz / The Conjuring: The Devil Made Me Do It, 2021, celovečerní, 112', US

V zajetí démonů 3: Na ďáblův příkaz je mrazivým příběhem plným hrůzy, smrti a neznámého zla, které šokuje i zkušené výzkumníky paranormálních jevů Eda a Lorraine Warrenovi. Jeden z nejnapínavějších případů jejich skutečné kariéry začal bojem o duši malého chlapce a pokračoval způsobem, kterým si ani jeden z nich nedovedl představit – historicky první obhajobou v americké historii, kde se vrah odvolával na posednutí ďáblem.

RežieMichael Chaves

ScénářDavid Leslie Johnson-McGoldrick

Hrají Vera Farmiga, Patrick Wilson, Julian Hilliard, Regina Ting Chen, Mitchell Hoog,a další

Geostorm: Globální nebezpečí Geostorm
Dean Devlin

535.31721

Geostorm: Globální nebezpečí / Geostorm, 2017, celovečerní, 109', US

Po sérii bezprecedentních přírodních katastrof ohrožujících naši planetu se přední představitelé z celého světa dohodnou na vytvoření rozsáhlé sítě satelitů k řízení globálního klimatu, které mají zajistit bezpečnosti všech obyvatel planety. Ale nyní se něco pokazilo – systém vytvořený k ochraně Země začne na Zemi útočit a začíná závod s časem, kdy je nutné zjistit skutečnou hrozbu dříve, než geomagnetická bouře smete ze zemského povrchu všechno... a všechny.

RežieDean Devlin

ScénářDean Devlin, Kieran Mulroney a Michele Mulroney

ProdukceDavid Ellison, Marc Roskin, Dean Devlin a Dana Goldberg

Hrají Katheryn Winnick, Gerard Butler (Jake), Jim Sturgess (Max), Abbie Cornish (Sarah Wilson), Ed Harris (Leonard Dekkom),a další

6

Paterson
Jim Jarmusch

6747.39690

Paterson, 2016, celovečerní, 113', US

Řidič autobusu Paterson žije se svou ženou Laurou v Patersonu, někdejším městě básníků, které dnes upadá. Patersonovi je kolem třiceti a vede spořádaný život po boku ženy, která ho miluje a má plnou hlavu nápadů, jak zvýšit jejich omezený rozpočet. Mají anglického buldočka Marvina, s nímž Paterson chodívá večer na procházku a pokaždé se staví v místním baru. Každý den ráno brzy vstává, aby se svačinou připravenou Laurou byl včas u svého autobusu. Paterson je ale také básník a denně zapisuje své básně do sešitu, který má stále při sobě. Sledujeme každodenní rytmus života dvou nenápadných lidí: nic pozoruhodného se neudá, půvab vyprávění tvoří poezie drobných detailů.

RežieJim Jarmusch

ScénářJim Jarmusch

Hrají Adam Driver (Paterson), Golshifteh Farahani (Laura), Kara Hayward (holka v autobuse), Sterling Jerins, Luis Da Silva Jr.,a další