P

Judy Davis, 69

Sobota, 23. duben 1955
Austrálie


Judy Davis
(* 23. dubna 1955, Perth, Austrálie) je australská filmová a televizní herečka. Mezi její významné filmové snímky patří například Manželé a manželky, Cesta do Indie, z televizních seriálů pak Já a mé přízraky. Během své herecké kariéry od konce 70. let získala řadu filmových ocenění, ocenění filmových kritiků i řadu nominací. Mezi nejvýznamnější z nich patří Ceny Emmy, Zlatý glóbus, cena BAFTA, ocenění moskevských, londýnských, newyorských či bostonských filmových kritiků. Ze získaných nominací se jednalo například o cenu Akademie (Oscar), Satellite Award, Screen Actors Guild Awards, aj.

Biografie

7

Nitram
Justin Kurzel

7687.19381

Nitram, 2022, celovečerní, 112', AU

V polovině 90. let žije Nitram se svou matkou a otcem na předměstí v Austrálii. V izolaci a frustrovaný z toho, že není schopen nikam zapadnout. Dokud nečekaně nenalezne blízkou přítelkyni v samotářské dědičce Heleně. Když však tento vztah narazí na tragický konec a Nitramova osamělost a vztek rostou, začíná pomalý sestup, který vede ke katastrofě.

RežieJustin Kurzel

ScénářShaun Grant

ProdukceNick Batzias, Shaun Grant a Virginia Whitwell

Hrají Caleb Landry Jones, Judy Davis, Anthony LaPaglia, Essie Davis, Annabel Marshall-Roth,a další

2

Ratchedová Ratched
Ryan Murphy, Nelson Cragg, Michael Uppendahl, Jessica Yu, Jennifer Lynch, Daniel Minahan

2737.2

Ratchedová / Ratched, 2020, série, 805', US

In 1947, Mildred Ratched begins working as a nurse at a leading psychiatric hospital. But beneath her stylish exterior lurks a growing darkness.

RežieRyan Murphy, Nelson Cragg, Michael Uppendahl, Jessica Yu, Jennifer Lynch a Daniel Minahan

ScénářJennifer Salt a Ian Brennan

ProdukceTanase Popa

Hrají Sarah Paulson (Mildred Ratched), Finn Wittrock (Edmund Tolleson), Jon Jon Briones (Dr. Richard Hanover), Judy Davis (Betsy Bucket), Harriet Sansom Harris (Ingrid),a další