P

Bobby Cannavale, 53

Neděle, 3. květen 1970
Spojené státy

Bobby Cannavale (* 3. května 1970) je americký herec. Během třetí sezóny, v roce 2012, hrál postavu Gypa Rosettiho v seriálu Impérium – Mafie v Atlantic City. Roku 2016 hrál hlavní roli Richieho Finestry v seriálu Vinyl. Dále hrál například v seriálech Odložené případy, Mr. Robot a Master of None. Hrál také v řadě filmů, například Jasmíniny slzy (2013), Špión (2015) a Irčan. V letech 1994 až 2003 byla jeho manželkou herečka Jenny Lumet, s níž měl jednoho syna. V roce 2012 začal chodit s herečkou Rose Byrne, s níž má dvě děti.

Biografie

Ant-Man a Wasp: Quantumania Ant-Man and the Wasp: Quantumania
Peyton Reed

Ant-Man a Wasp: Quantumania / Ant-Man and the Wasp: Quantumania, 2023, celovečerní, 125', US

Scott Lang (Paul Rudd) a Hope Van Dyne (Evangeline Lilly) spolu s Hankem Pymem (Michael Douglas) a Janet Van Dyne (Michelle Pfeiffer) prozkoumávají Quantum Realm, kde interagují s podivnými tvory a vydávají se na dobrodružství, které přesahuje hranice toho, co považovali za možné.

RežiePeyton Reed

ScénářJeff Loveness

ProdukceKevin Feige

Hrají Paul Rudd (Scott Lang / Ant-Man), Evangeline Lilly (Hope Van Dyne / Wasp), Michael Douglas (Dr. Hank Pym), Jonathan Majors (Kang The Conqueror), Kathryn Newton (Cassie Lang),a další

Blondýnka Blonde
Andrew Dominik

625.54250

Blondýnka / Blonde, 2022, celovečerní, 167', US

Norma Jeane Mortenson (Ana de Armas) patřila v šedesátých letech mezi nejkrásnější modelky a herečky amerického stříbrného plátna. Muži po ní doslova šíleli. Ačkoliv si žila pohádkovým životem, veřejnost nic nevěděla o jejích těžkých traumatech z dětství, která si stále nosila sebou a nevěděla nic ani o drsném filmovém světě, kde se nejen za role platilo sexem. Tento snímek nastavuje skrze životopisné drama Marilyn Monroe nekompromisní zrcadlo poválečnému americkému filmovému průmyslu. Průmyslu, který nejednu ze svých hvězd nakonec úplně zničil.

RežieAndrew Dominik

ScénářAndrew Dominik

ProdukceDede Gardner, Jeremy Kleiner, Brad Pitt, Tracey Landon a Scott Robertson

Hrají Ana de Armas, Bobby Cannavale, Adrien Brody, Julianne Nicholson, Xavier Samuel,a další

4

Temná tvář Brooklynu Motherless Brooklyn
Edward Norton

4717.96162

Temná tvář Brooklynu / Motherless Brooklyn, 2019, celovečerní, 144', US

Projekt Edwarda Nortona, který se chopil jak režie tak i hlavní role a scénáře, je podle novely Jonathana Lethema. Vypráví o detektivovi jménem Lionel Essrog, trpící Tourretovým syndromem, což je chronická porucha projevující se motorickými tiky, například mrkáním, cukáním, máváním horními končetinami, poruchami pozornosti či hyperaktivitou. Lionelův učitel je zabit a on se vydává najít vraha.

RežieEdward Norton

ScénářEdward Norton

ProdukceEdward Norton, Stuart Blumberg a Gigi Pritzker

Hrají Edward Norton (Lionel Essrog), Bruce Willis (Frank Minna), Bobby Cannavale (Tony Vermonte), Gugu Mbatha-Raw (Laura Rose), Leslie Mann,a další