P

Frances Conroy, 70

Pátek, 13. listopad 1953
Spojené státy

Frances Conroy (* 13. listopadu 1953, Monroe, Georgie) je americká herečka. Její nejznámější rolí bylo ztvárnění Ruth Fisher v televizním seriálu Odpočívej v pokoji. Za tuto roli získala několik ocenění, včetně Zlatého Glóbusu. Je také známá za ztvárnění role Moiry O'Hary v seriálu American Horror Story. Později se objevila i v následujících sériích, v roli Anděla smrti v druhé řadě seriálu a v roli Myrtle Snow ve třetí řadě seriálu. Později ve čtvrté jako Gloria Mott a v šesté jako herečka Mama Polková.

Biografie

8

Síla psa The Power of the Dog
Jane Campion

8616.89489

Síla psa / The Power of the Dog, 2021, celovečerní, 125', US

Charismatický, ale despotický majitel ranče se chová krutě k bratrovi, který si domů přivedl novou manželku a jejího synka. Jenže pak se stane něco nečekaného.

RežieJane Campion

ScénářJane Campion

ProdukceRoger Frappier a Tanya Seghatchian

Hrají Benedict Cumberbatch, Jesse Plemons, Kirsten Dunst, Kodi Smit-McPhee, Thomasin McKenzie,a další

8

Joker
Todd Phillips

8858.46959

Joker, 2019, celovečerní, 122', US

Zkrachovalý komediant Arthur Fleck (Joaquin Phoenix) se dlouho pohybuje na tenké hranici mezi realitou a šílenstvím. Jednoho dne se ve svém obleku klauna potuluje po ulicích Gotham City a dostává se do konfliktu s brutálními zloději. Pomalu se roztáčí spirála událostí dosahující hrozivých rozměrů. Všemi opuštěný Fleck se začne čím dál více propadat do hlubin šílenství a postupně se mění v ikonu zločinu, kterou svět brzy bude znát pod jménem Joker.

RežieTodd Phillips

ScénářTodd Phillips a Scott Silver

ProdukceTodd Phillips a Martin Scorsese

Hrají Joaquin Phoenix (Arthur Fleck / Joker), Zazie Beetz (Sophie Dumond), Robert De Niro (Murray Franklin), Marc Maron (Ted Marco), Brett Cullen (Thomas Wayne),a další