P

Oren Moverman, 57

Pondělí, 4. červenec 1966
Izrael

Oren Moverman (* 4. července 1966 Tel Aviv) je izraelsko-americký filmový režisér a scenárista. Studoval na Brooklyn College. Později pracoval jako novinář. Předtím, než se začal sám věnovat režírování filmů, se podílel na scénářích k filmům Jesus' Son (1999), Tvář (2002) a Beze mě: Šest tváří Boba Dylana (2007). Jeho režijním debutem byl snímek The Messenger (2009). Později natočil několik dalších filmů a rovněž se podílel na scénářích filmů, které nerežíroval. Jako producent se podílel například na filmu Norman: Mírný vzestup a tragický pád stratéga z New Yorku (2015).

Biografie

Wildlife
Paul Dano

616.89480

Wildlife, 2018, celovečerní, 105', US

Herecká ikona nejen amerických nezávislých filmů Paul Dano debutuje coby režisér adaptací stejnojmenného románu o přemýšlivém chlapci Joeovi, jehož dospívání v Montaně 60. let minulého století je poznamenané fatální manželskou krizí rodičů, ženy v domácnosti Jeanette a zaměstnance golfového hřiště Jerryho.

RežiePaul Dano

ScénářPaul Dano a Zoe Kazan

ProdukceAlex Saks, Jake Gyllenhaal, Paul Dano a Oren Moverman

Hrají Carey Mulligan (Jeanette Brinson), Jake Gyllenhaal (Jerry Brinson), Ed Oxenbould (Joe Brinson), Bill Camp (Warren Miller), Blaine Maye,a další