P

Tony Amendola, 72

Pátek, 24. srpen 1951
Spojené státy

Biografie

Hypnotik Hypnotic
Robert Rodriguez

Hypnotik / Hypnotic, 2023, celovečerní, 93', US

Policejní detektiv Danny Rourke (Ben Affleck) obdrží telefonát o probíhající loupeži. Po příjezdu na místo ho čeká šok - v bance narazí na stopu, která by mohla vést k objevení jeho dávno ztracené dcery. Během loupeže navíc dojde k nevysvětlitelnému ohnutí reality. Oba případy spojuje postava tajemného hypnotika (William Fichtner), který údajně dokáže silou mysli přimět ostatní lidi vnímat verzi světa, která neexistuje. Detektiv Rourke, odhodlaný najít svou zmizelou dceru, pronásleduje pachatele, který ho donutí zpochybnit realitu svého světa.

RežieRobert Rodriguez

ScénářMax Borenstein a Robert Rodriguez

ProdukceLisa Ellzey, Mark Gill, Jeff Robinov, Robert Rodriguez a John Graham

Hrají Ben Affleck, William Fichtner, Alice Braga, JD Pardo, Jeff Fahey,a další

3

La Llorona: Prokletá žena The Curse of La Llorona
Michael Chaves

3545.32841

La Llorona: Prokletá žena / The Curse of La Llorona, 2019, celovečerní, 93', US

La Llorona. Plačící žena. Děsivý přízrak uvězněný mezi nebem a peklem, stižený hrůzným osudem zpečetěným vlastní rukou. Celým generacím nahání hrůzu pouhá zmínka o jejím jménu. Když ještě žila, utopila v záchvatu zuřivého vzteku své děti, a když po svém hrůzném činu ronila slzy bolesti, sama se vrhla do zpěněných říčních vod. Nyní jsou její smrtící slzy věčné a těm, kdo v noci zaslechnou její posmrtný nářek volání, není pomoci. La Llorona se plíží ve stínech a loví děti v zoufalé snaze nahradit ty své. Během staletí její touha a nenasytnost roste... V Los Angeles sedmdesátých let minulého století se La Llorona plíží nocí – a pronásleduje děti. Sociální pracovnice, která ignoruje tajemné varování utrápené matky podezřelé z ohrožení svých dětí, se brzy sama i se svými dětmi ocitá v děsivém světě nadpřirozených jevů a bytostí. Vyvarujte se jejímu nekonečnému nářku... nezastaví se před ničím. Její muka nemůže nic utišit. Její duši se nikdy nedostane slitování. A před La Lloronou není úniku.

RežieMichael Chaves

ScénářMikki Daughtry a Tobias Iaconis

ProdukceJames Wan a Gary Dauberman

Hrají Linda Cardellini (Anna Tate-Garcia), Sean Patrick Thomas (Detective Cooper), Patricia Velasquez (Patricia Alvarez), Raymond Cruz (Rafael Olvera), Jaynee-Lynne Kinchen (Samantha),a další