P

Arjun Bhasin

Indie

Biografie

4

Po svatbě After the Wedding
Bart Freundlich

4586.34550

Po svatbě / After the Wedding, 2019, celovečerní, 110', US

Američanka Isabel provozuje v Kalkatě sirotčinec, který je závislý na finančních i hmotných darech. Ve chvíli, kdy začnou tolik potřebné prostředky docházet, přichází zpráva od anonymního sponzora, jenž je ochoten věnovat vysokou částku, ale jen pod podmínkou, že Isabel osobně přijede do New Yorku. Tajemným dárcem je Theresa, majitelka mediálního koncernu, jejíž profesní i rodinný život je zdánlivě bezchybný. Setkání obou žen je osudové nejen pro ně, ale i pro jejich blízké… Důmyslné drama plné nečekaných zvratů vzniklo v režii Barta Freundlicha na motivy stejnojmenného dánského snímku z roku 2006.

RežieBart Freundlich

ScénářBart Freundlich a Anders Thomas Jensen

ProdukceBart Freundlich, Joel B. Michaels, Julianne Moore a Silvio Muraglia

Hrají Michelle Williams (Isabel), Julianne Moore (Theresa), Billy Crudup (Oscar), Will Chase (Frank), Eisa Davis (Tanya),a další

Dokážete mi kdy odpustit? Can You Ever Forgive Me?
Marielle Heller

647.19887

Dokážete mi kdy odpustit? / Can You Ever Forgive Me?, 2018, celovečerní, 106', US

Spisovatelka Lee Israel je po rozchodu s partnerkou, její kariéra je v pytli a její kočka potřebuje veterináře. Vysedávat s nejlepším kamarádem v gay baru a ironicky nadávat na svět účty nezaplatí, tak se vrhne na nové, lukrativní a nelegální podnikání ̶ padělání dopisů slavných (a mrtvých). Fantastická, na Oscara nominovaná Melissa McCarthy září v hořké komedii dle skutečných událostí.

RežieMarielle Heller

ScénářNicole Holofcener a Jeff Whitty

ProdukceAnne Carey a Amy Nauiokas

Hrají Melissa McCarthy (Lee Israel), Richard E. Grant (Jack Hock), Dolly Wells (Anna), Jane Curtin (Marjorie), Ben Falcone (Alan Schmidt),a další

Pí a jeho život Life of Pi
Ang Lee

777.98679

Pí a jeho život / Life of Pi, 2012, celovečerní, 127', CA/TW/GB/US

Hlavní hrdina Pí vyrůstal v indické zoologické zahradě, kterou založil jeho otec. Možná by exotickou živnost převzal, kdyby se rodina nerozhodla přestěhovat do studené Kanady, i s některými zvířaty, jejichž prodejem si chtěli zajistit snazší start v nové zemi. Proti tomu se ovšem postavily přírodní živly, které jedné bouřlivé noci potopily nákladní loď, na níž se Pí s rodiči a bratrem plavil. Chlapec se šťastnou náhodou ocitl v záchranném člunu, který zůstal uprostřed oceánu jako jediná připomínka katastrofy. Nezachránil se však sám, spolucestující tvořili poraněná zebra, hyena, samice orangutana a Richard Parker. To nebyl další přeživší člověk, ale mohutný bengálský tygr, který si rozhodně nemyslel, že by se v nouzových podmínkách mělo něco měnit na přirozeném průběhu potravního řetězce. Tak začala neskutečná plavba, během níž se chlapec musel proměnit v muže, aby dokázal obstát v konkurenci jednoho z největších predátorů naší planety a přežít strastiplnou pouť k pevnině.

RežieAng Lee

ScénářDavid Magee

ProdukceGil Netter a David Womark

Hrají Suraj Sharma, Irrfan Khan, Adil Hussain, Tabassum Fatima Jamal Hashmi, Gérard Depardieu,a další