P

Austin Butler, 32

Sobota, 17. srpen 1991
Spojené státy

Austin Robert Butler (* 17. srpna 1991, Anaheim, Kalifornie, USA) je americký herec, zpěvák a model. Je znám pro své role v seriálech Zoey 101, Záměna, The Carrie Diaries a Změna je život. Aktuálně hraje v seriálu Letopisy rodu Shannara.

Biografie

Vládcové nebes Masters of the Air
Cary Joji Fukunaga, Anna Boden, Ryan Fleck, Dee Rees, Timothy Van Patten

807.9

Vládcové nebes / Masters of the Air, 2024, série, 525', US

Během 2. světové války, pět mil nad zemí a za nepřátelskými liniemi, deset mužů uvnitř bombardéru známého jako „létající pevnost“ bojuje s neúprosnými hejny německých bojovníků.

RežieCary Joji Fukunaga, Anna Boden, Ryan Fleck, Dee Rees a Timothy Van Patten

ScénářJohn Orloff

Hrají Austin Butler, Callum Turner, Anthony Boyle, Barry Keoghan, Nate Mann,a další

6

Duna: Část druhá Dune: Part Two
Denis Villeneuve

6919.193

Duna: Část druhá / Dune: Part Two, 2024, celovečerní, 166', CA/US

V druhé části se Paul Atreides spojí s Chani a Fremeny a zároveň se vydá na válečnou stezku pomsty proti spiklencům, kteří zničili jeho rodinu. Čelí volbě mezi svou životní láskou a osudem známého vesmíru a snaží se zabránit strašlivé budoucnosti, kterou může předvídat jen on.

RežieDenis Villeneuve

ScénářJon Spaihts a Denis Villeneuve

ProdukceCale Boyter, Joseph M. Caracciolo Jr. a Mary Parent

Hrají Timothée Chalamet (Paul Atreides), Rebecca Ferguson (Lady Jessica Atreides), Javier Bardem (Stilgar), Stellan Skarsgård (Baron Vladimir Harkonnen), Dave Bautista (Glossu Rabban Harkonnen),a další

8

Elvis
Baz Luhrmann

8797.37764

Elvis, 2022, celovečerní, 159', AU/US

Film Baze Luhrmanna Elvis o životě a hudbě Elvise Presleyho (Austin Butler) z pohledu jeho komplikovaného vztahu s tajemným manažerem, plukovníkem Tomem Parkerem (Tom Hanks). Příběh se zabývá složitou dynamikou mezi Presleym a Parkerem, která trvá více než 20 let, od Presleyho vzestupu ke slávě až po jeho nebývalou slávu, na pozadí vyvíjející se kulturní krajiny a ztráty nevinnosti v Americe. Ústřední postavou této cesty je jedna z nejvýznamnějších a nejvlivnějších osob v Elvisově životě, Priscilla Presleyová (Olivia DeJonge).

RežieBaz Luhrmann

ScénářBaz Luhrmann, Craig Pearce, Jeremy Doner a Sam Bromell

ProdukceBaz Luhrmann, Gail Berman a Catherine Martin

Hrají Austin Butler, Olivia DeJonge, Tom Hanks, Dacre Montgomery, Richard Roxburgh,a další

5

Mrtví neumírají The Dead Don't Die
Jim Jarmusch

5525.55553

Mrtví neumírají / The Dead Don't Die, 2019, celovečerní, 105', US

Americké městečko Centerville je ospalá díra, v níž stárnoucí šerif Robertson (Bill Murray) netrpělivě odpočítává zbývající dny do důchodu, protože nudit se člověk může i bez koltu za pasem. Jeho mladý kolega Peterson (Adam Driver) naopak stále doufá, že se k nějakému pořádnému vyšetřování jednou dostane. Zasloužil by si to, protože jako první vytuší, že ty dvě ošklivě zavražděné dámy z místního bistra mají na svědomí zombie. Jindy by se mu zkušenější kolega vysmál, ale dnes ne. V městečku se totiž odehrává mnohem víc podivností, například slunce nezapadá, kdy by normálně mělo, do pohřebního ústavu nastoupila divná ženská se skotským přízvukem a samurajským mečem (Tilda Swinton), a rasistickému farmáři Millerovi (Steve Buscemi) začal mizet dobytek. A když na městečko konečně padne noc, z předtuchy se stane jistota. Nejrušnějším místem Centerville se v tu chvíli stává hřbitov, jehož obyvatelé právě procitli a dostali chuť na čerstvé maso. A muži zákona tuší, že dneska je čeká přesčas.

RežieJim Jarmusch

ScénářJim Jarmusch

ProdukceJoshua Astrachan a Carter Logan

Hrají Bill Murray (Cliff Robertson), Adam Driver (Ronald Peterson), Tilda Swinton, Chloë Sevigny (Minerva Morrison), Steve Buscemi,a další

6

Tenkrát v Hollywoodu Once Upon a Time in Hollywood
Quentin Tarantino

6777.68683

Tenkrát v Hollywoodu / Once Upon a Time in Hollywood, 2019, celovečerní, 162', US

V devátém filmu kultovního režiséra Quentina Tarantina se televizní herec (Leonardo DiCaprio) a jeho dlouholetý kaskadér (Brad Pitt) rozhodnou prosadit se u filmu na konci zlaté éry Hollywoodu - v roce 1969 v Los Angeles.

RežieQuentin Tarantino

ScénářQuentin Tarantino

ProdukceDavid Heyman, Shannon McIntosh a Quentin Tarantino

Hrají Leonardo DiCaprio (Rick Dalton), Brad Pitt (Cliff Booth), Margot Robbie (Sharon Tate), Al Pacino (Marvin Schwarzs), Kurt Russell,a další