P

Matthew Hannam, 42

Úterý, 8. září 1981
Kanada

Biografie

Klícka The Nest
Sean Durkin

596.39080

Klícka / The Nest, 2021, celovečerní, 107', US

S vidinou snadno nabytého bohatství v tepajícím Londýně konce 80. let 20. století opouští obchodník Rory (Jude Law) svůj pohodlný život v USA a přesouvá se s celou rodinu do pronajatého velkolepého sídla na anglickém venkově. Ačkoli má jeho žena Allison (Carrie Coon) svoje pochybnosti, udělá, co se od ní očekává, a následuje manžela do cizí země. Roryho životní sen - uskutečnit výnosný obchod a dostat se do nejvyšších pater společenského žebříčku - je na dosah a on je mu ochoten přinášet stále větší oběti na úkor celé rodiny i přátel. Věci se postupně vymykají kontrole a rodinná idyla začíná vrzat stejně jako prkna staletého domu.

RežieSean Durkin

ScénářSean Durkin

ProdukceAndrew Lowe, Christina Piovesan a Derrin Schlesinger

Hrají Jude Law, Carrie Coon, Anne Reid, Oona Roche, Adeel Akhtar,a další

Wildlife
Paul Dano

616.89480

Wildlife, 2018, celovečerní, 105', US

Herecká ikona nejen amerických nezávislých filmů Paul Dano debutuje coby režisér adaptací stejnojmenného románu o přemýšlivém chlapci Joeovi, jehož dospívání v Montaně 60. let minulého století je poznamenané fatální manželskou krizí rodičů, ženy v domácnosti Jeanette a zaměstnance golfového hřiště Jerryho.

RežiePaul Dano

ScénářPaul Dano a Zoe Kazan

ProdukceAlex Saks, Jake Gyllenhaal, Paul Dano a Oren Moverman

Hrají Carey Mulligan (Jeanette Brinson), Jake Gyllenhaal (Jerry Brinson), Ed Oxenbould (Joe Brinson), Bill Camp (Warren Miller), Blaine Maye,a další

Vox Lux
Brady Corbet

555.86267

Vox Lux, 2018, celovečerní, 112', US

Náctiletá Celeste přežila střelbu na střední škole a o svém traumatu složila píseň, která z ní udělala přes noc superstar. Snímek ukazuje osmnáct let života obyčejné dívky, ze které se stala žena, matka a popová ikona. Filmový portrét teroristických útoků i masově zbožňovaných polobohů jednadvacátého století. V hlavní roli Natalie Portman zpívající původní skladby od hudebnice Sii.

RežieBrady Corbet

ScénářBrady Corbet

ProdukceRobert Salerno, Christine Vachon, Brian Young a Michel Litvak

Hrají Natalie Portman (Celeste), Jude Law, Stacy Martin, Jennifer Jason Leigh, Raffey Cassidy,a další