P

Kit Harington, 37

Pátek, 26. prosinec 1986
Velká Británie

Christopher „Kit“ Catesby Harington (* 26. prosince 1986 Londýn) je britský herec. Jeho nejznámější rolí je Jon Sníh v seriálu Hra o trůny, dále také ztvárnil Alberta v původním westendském uvedení hry Válečný kůň. Harington je z matčiny strany přímým potomkem Roberta Catesbyho, iniciátora Spiknutí střelného prachu v roce 1605. Postavu Catesbyho poté ztvárnil v roce 2017 v miniseriálu Střelný prach.

Biografie

8

Eternals
Chloé Zhao

8606.34752

Eternals, 2021, celovečerní, 157', US

Snímek Eternals představí zcela nový tým superhrdinů filmového vesmíru Studií Marvel. Epický příběh se odehrává tisíce let a sleduje skupinu nesmrtelných hrdinů, kteří jsou nuceni vystoupit ze stínů, aby se opětovně spojili proti nejstaršímu nepříteli lidstva, Deviantům. Film má vynikající herecké obsazení. Richard Maddenexceluje jako všemocný Ikaris, Gemma Chanová hraje lidstvo milující Sersi, Kumail Nanjiani je kosmickou silou poháněný Kingo, Lauren Ridloffová je superrychlá Makkari, Brian Tyree Henry je inteligentní vynálezce Phastos, Salma Hayeková hraje moudrou duchovní vůdkyni Ajak, Lia McHughová je věčně mladá a přitom prastará Sprite, Don Lee je mocný Gilgamesh, Barry Keoghan je odměřený samotář Druig a Angelina Jolie je divoká bojovnice Thena. Kit Harington hraje Dana Whitmana.

RežieChloé Zhao

ScénářMatthew K. Firpo, Ryan Firpo a Chloé Zhao

ProdukceKevin Feige

Hrají Angelina Jolie (Thena), Richard Madden (Ikaris), Gemma Chan (Sersi), Kumail Nanjiani (Kingo), Salma Hayek (Ajak),a další

The Death and Life of John F. Donovan
Xavier Dolan

The Death and Life of John F. Donovan, 2018, celovečerní, 127', CA

A decade after the death of an American TV star, a young actor reminisces the written correspondence he shared with him, as well as the impact those letters had on both their lives.

RežieXavier Dolan

ScénářXavier Dolan a Jacob Tierney

ProdukceMichel Merkt

Hrají Kit Harington (John F. Donovan), Jacob Tremblay (Rupert Turner), Natalie Portman (Sam Turner), Susan Sarandon (Grace Donovan), Thandie Newton (Audrey Newhouse),a další