P

Joseph Mazzello, 40

Středa, 21. září 1983
Spojené státy

Biografie

6

Bohemian Rhapsody
Bryan Singer, Dexter Fletcher

6877.96049

Bohemian Rhapsody, 2018, celovečerní, 134', GB/US

Film Bohemian Rhapsody je oslavou rockové skupiny Queen, jejich hudby a především Freddieho Mercuryho, který svou tvorbou i životem vzdoroval všem myslitelným stereotypům, díky čemuž se stal jedním z nejvýraznějších umělců na světě. Snímek mapuje raketový vzestup nekonvenční skupiny prostřednictvím jejich revolučního zvuku a ikonických písní, jako jsou „We Will Rock You“, „We Are the Champions“ nebo právě „Bohemian Rhapsody“. Jejich příběh začíná bleskovým startem, pokračuje neřízenou životní spirálou a vrcholí nezapomenutelným, strhujícím vystoupením na koncertu Live Aid v roce 1985. Na jeho pódiu Queen v čele se rtuťovitým Freddiem předvedli jednu z největších show v historii rocku. Jejich hudba byla a stále je ohromnou inspirací pro celý svět.

RežieBryan Singer a Dexter Fletcher

ScénářPeter Morgan, Stephen J. Rivele, Christopher Wilkinson a Anthony McCarten

Hrají Rami Malek (Freddie Mercury), Joseph Mazzello (John Deacon), Gwilym Lee (Brian May), Ben Hardy (John Deacon), Allen Leech (Paul Prenter),a další

Pacifik The Pacific
Timothy Van Patten, Jeremy Podeswa, David Nutter, Carl Franklin, Tony To, Graham Yost

808.39186

Pacifik / The Pacific, 2010, série, 512', AU/US

8. prosince 1941, jen 24 hodin po překvapivém útoku Japonska na námořní základnu v Pearl Harboru, vydal Kongres formální vyhlášení války proti japonskému impériu. Napětí mezi Japonskem a USA narůstalo po celé desetiletí, kdy Japonci rozšiřovali své dobyté území o značnou Díl území Číny a Jihovýchodní Asie. Bombardování Pearl Harboru vyústilo v oficiální vstup Spojených států do II. světové války, kterou již třetím rokem spojenci - Spojené království, Sovětský svaz, Čína, Kanada a Austrálie - vedli proti Japonsku, Německu a Itálii.

RežieTimothy Van Patten, Jeremy Podeswa, David Nutter, Carl Franklin, Tony To a Graham Yost

ScénářBruce C. McKenna, Robert Schenkkan, Michelle Ashford, Graham Yost, George Pelecanos a Laurence Andries

ProdukceTimothy Van Patten, Todd London a Cherylanne Martin

Hrají James Badge Dale, Joseph Mazzello, Jon Seda, Ashton Holmes, Rami Malek,a další