P

Mary Parent

Spojené státy

Biografie

Godzilla x Kong: Nové imperium Godzilla x Kong: The New Empire
Adam Wingard

Godzilla x Kong: Nové imperium / Godzilla x Kong: The New Empire, 2024, celovečerní, 114', US

Epická bitva pokračuje! Filmový Monsterverse společnosti Legendary Pictures navazuje na explozivní souboj Godzilla vs. Kong zcela novým dobrodružstvím, které postaví všemocného Konga a obávanou Godzillu proti kolosální neobjevené hrozbě ukryté v našem světě, která ohrožuje jejich existenci - a také naši vlastní. Godzilla x Kong: Nové impérium se hlouběji zabývá historií těchto titánů a jejich původem, stejně jako tajemstvími Ostrova lebek a dalších míst, přičemž odhaluje mýtickou bitvu, která pomohla zformovat tyto výjimečné bytosti a navždy je spojila s lidstvem.

RežieAdam Wingard

ScénářSimon Barrett, Terry Rossio a Jeremy Slater

ProdukceEric McLeod, Alex Garcia a Mary Parent

Hrají Dan Stevens, Alex Ferns, Brian Tyree Henry, Rebecca Hall, Rachel House,a další

6

Duna: Část druhá Dune: Part Two
Denis Villeneuve

6919.193

Duna: Část druhá / Dune: Part Two, 2024, celovečerní, 166', CA/US

V druhé části se Paul Atreides spojí s Chani a Fremeny a zároveň se vydá na válečnou stezku pomsty proti spiklencům, kteří zničili jeho rodinu. Čelí volbě mezi svou životní láskou a osudem známého vesmíru a snaží se zabránit strašlivé budoucnosti, kterou může předvídat jen on.

RežieDenis Villeneuve

ScénářJon Spaihts a Denis Villeneuve

ProdukceCale Boyter, Joseph M. Caracciolo Jr. a Mary Parent

Hrají Timothée Chalamet (Paul Atreides), Rebecca Ferguson (Lady Jessica Atreides), Javier Bardem (Stilgar), Stellan Skarsgård (Baron Vladimir Harkonnen), Dave Bautista (Glossu Rabban Harkonnen),a další

Godzilla vs. Kong
Adam Wingard

546.37659

Godzilla vs. Kong, 2021, celovečerní, 113', US

Legendy se střetnou ve filmu Godzilla vs. Kong, kde se tito mýtičtí protivníci setkávají ve velkolepé bitvě věků a osud světa tak visí na vlásku. Kong a jeho ochránci podniknou nebezpečnou cestu, aby našli svůj skutečný domov, a spolu s nimi je Jia, mladá osiřelá dívka, s níž si Kong vytvořil jedinečné a silné pouto. Neočekávaně se ocitli na cestě rozzuřené Godzilly, která postupně ničí celou planetu. Epický střet mezi dvěma titány - vyvolaný neviditelnými silami - je pouze začátkem tajemství, které leží hluboko v jádru Země.

RežieAdam Wingard

ScénářTerry Rossio, Eric Pearson a Max Borenstein

ProdukceAlex Garcia, Jon Jashni, Mary Parent, Brian Rogers a Thomas Tull

Hrají Alexander Skarsgård, Millie Bobby Brown, Rebecca Hall, Brian Tyree Henry, Šun Oguri,a další

5

Duna Dune
Denis Villeneuve

5828.08374

Duna / Dune, 2020, celovečerní, 155', CA/US

Kultovní sci-fi dílo vypráví o mocenských bojích uvnitř galaktického Impéria, v nichž jde o ovládnutí planety Arrakis: zdroje vzácného koření - melanže, jež poskytuje zvláštní psychické schopnosti, které umožňují cestování vesmírem. Padišáh imperátor svěří správu nad Arrakisem a s ní i komplikovanou těžbu neobyčejné látky vévodovi rodu Atreidů. Celá anabáze je ale součástí spiknutí, z něhož se podaří vyváznout jen vévodovu synovi Paulovi a jeho matce, kteří uprchnou do pouště. Jejich jedinou nadějí jsou nedůvěřiví domorodí obyvatelé fremeni, schopní trvale přežít ve vyprahlé pustině. Mohl by Paul Atreides být spasitelem, na kterého tak dlouho čekají?

RežieDenis Villeneuve

ScénářEric Roth, Denis Villeneuve a Jon Spaihts

ProdukceCale Boyter, Mary Parent a Denis Villeneuve

Hrají Timothée Chalamet (Paul Atreides), Rebecca Ferguson (Lady Jessica), Josh Brolin (Gurney Halleck), Zendaya Coleman (Chani), Oscar Isaac (Leto Atreides),a další

4

Godzilla II Král monster Godzilla: King of the Monsters
Michael Dougherty

4526.04248

Godzilla II Král monster / Godzilla: King of the Monsters, 2019, celovečerní, 132', US

Po celosvětovém úspěchu filmů Godzilla a Kong: Ostrov lebek uvidíme v kinech další kapitolu z filmového monstrsvěta: Godzilla II Král monster. Ve výpravném akčním dobrodružství se Godzilla střetne s jedněmi z nejznámějších monster v historii popkultury. Nový film sleduje osudy kryptozoologické agentury Monarch, jejíž členové změří síly s armádou obrovských monster, včetně impozantní Godzilly. Ta se střetne s gigantickou radioaktivní můrou Mothrou, kaiju Rodanem a také svým největším nepřítelem, trojhlavým Kingem Ghidorahem. Když tyto předpotopní druhy, které byly doposud pokládány za pouhé mýty, opět ožijí, začnou bojovat o nadvládu a samotná existence lidské rasy tak visí na vlásku.

RežieMichael Dougherty

ScénářMax Borenstein, Michael Dougherty a Zach Shields

ProdukceMary Parent

Hrají Millie Bobby Brown (Madison Russell), Vera Farmiga (Dr. Emma Russell), Sally Hawkins (Dr. Vivienne Graham), Bradley Whitford (Dr. Stanton), Kyle Chandler (Mark Russell),a další

Mrakodrap Skyscraper
Rawson Marshall Thurber

555.84851

Mrakodrap / Skyscraper, 2018, celovečerní, 103', US

Perla je nejvyšší a zároveň nejlépe zabezpečená budova na světě. Přesto její majitelé najmou velezkušeného bezpečnostního experta Willa Sawyera (Dwayne Johnson), aby to oficiálně potvrdil. Jenže pak začne v budově hořet a o technickou závadu se rozhodně nejedná. Will, coby bývalý šéf týmu FBI, který se specializoval na záchranu rukojmích, zažil už leccos, ale tohle je přece jen silná káva. Požár se rychle šíří a Will zjistí, že právě on je podle policie odpovědný za jeho založení. I když se zrovna pohybuje mimo budovu, bude muset rychle dovnitř, protože v jednom z nejvyšších pater je uvězněna jeho žena (Neve Campbell) se dvěma dětmi. A to stále ještě není všechno, v mrakodrapu se pohybuje ozbrojený gang, se kterým se bude muset Will taky vypořádat, pokud chce své blízké zachránit. Ještě jsme zapomněli zmínit, že po vážném zranění z minulosti má jednu nohu umělou a že jediná cesta do domu v plamenech vede přes vedle stojící jeřáb, z jehož ramene ve výšce několika desítek metrů bude muset přeskočit.

RežieRawson Marshall Thurber

ScénářRawson Marshall Thurber

ProdukceBeau Flynn, Hiram Garcia, Dwayne Johnson a Mary Parent

Hrají Dwayne Johnson (Will Sawyer), Pablo Schreiber, Neve Campbell (Sarah Sawyer), Noah Taylor, Roland Møller,a další