P

Al Pacino, 83

Čtvrtek, 25. duben 1940
Spojené státy

Alfredo James Pacino (* 25. dubna 1940 New York) je americký filmový herec, příležitostně se věnuje také režii. Al Pacino patří k nejvýznamnějším americkým hercům, ztvárňuje především typ antihrdiny. Do češtiny jej nejčastěji dabuje Jiří Prager.

Biografie

6

Klan Gucci House of Gucci
Ridley Scott

6706.66159

Klan Gucci / House of Gucci, 2021, celovečerní, US

Klan Gucci je inspirován šokujícím skutečným příběhem impéria italského módního domu. Tři desetiletí rodinné historie, v níž nechybí láska, zrada, dekadence, pomsta ani vražda, skládají dohromady mozaiku toho, co všechno s sebou nese slavná značka Gucci.

RežieRidley Scott

ScénářRoberto Bentivegna

ProdukceGiannina Facio-Scott a Ridley Scott

Hrají Lady Gaga, Adam Driver, Al Pacino, Salma Hayek, Jared Leto,a další

6

Tenkrát v Hollywoodu Once Upon a Time in Hollywood
Quentin Tarantino

6777.68683

Tenkrát v Hollywoodu / Once Upon a Time in Hollywood, 2019, celovečerní, 162', US

V devátém filmu kultovního režiséra Quentina Tarantina se televizní herec (Leonardo DiCaprio) a jeho dlouholetý kaskadér (Brad Pitt) rozhodnou prosadit se u filmu na konci zlaté éry Hollywoodu - v roce 1969 v Los Angeles.

RežieQuentin Tarantino

ScénářQuentin Tarantino

ProdukceDavid Heyman, Shannon McIntosh a Quentin Tarantino

Hrají Leonardo DiCaprio (Rick Dalton), Brad Pitt (Cliff Booth), Margot Robbie (Sharon Tate), Al Pacino (Marvin Schwarzs), Kurt Russell,a další

5

Paterno
Barry Levinson

5606.571

Paterno, 2018, celovečerní, 105', US

Snímek Paterno se zaměřuje na Joea Paterna z Pensylvánské státní univerzity po vypuknutí sexuálního skandálu, v rámci něhož byl Jerry Sandusky obviněn ze zneužívání studentů. Poté, co se Paterno stal nejvýznačnějším trenérem v dějinách vysokoškolského fotbalu, je jeho odkaz zpochybněn a on sám je nucen čelit otázkám institucionálního selhání ve vztahu k obětem. Titulní roli ztvárňuje oscarový Al Pacino. Paterno je již třetím společným dílem Al Pacina a oceňovaného režiséra Barryho Levinsona, které natočili pro HBO. Ve filmu se představuje také Riley Keoughová v roli třiadvacetileté novinářky Sáry Ganimové, která jako první informovala o Sanduskyho případu v novinách Patriot News; Kathy Bakerová v roli Joeovy manželky Sue Paternové; Greg Grunberg a Larry Mitchell jako Joeovi synové Scott a Jay Paternovi; a Annie Parisseová coby Joevova dcera Mary Kay Paternová.

RežieBarry Levinson

ScénářDebora Cahn a John C. Richards

Hrají Al Pacino (Joe Paterno), Riley Keough (Sara Ganim), Annie Parisse (Mary Kay Paterno), Kathy Baker (Sue Paterno), Greg Grunberg (Scott Paterno),a další