P

Jakub Jurásek

Česká republika

Biografie

5

Adikts
Adam Sedlák

554

Adikts, 2024, série, 205', CZ

Max, Mell, Ema, Robin a Soňa. Pětice studentů adiktologie se v rámci zodpovědného přístupu ke studiu rozhodne pro experiment – vzít si drogy, které by mohly na chvilku vyřešit problémy každého z nich. Jak říká profesorka Jensenová,  drogy jsou zkratky k řešení problémů. Experiment má ale jeden podstatný háček. Účinek drog se u všech stane permanentním. Zábava a nově nabyté „superschopnosti“ vedou mladé hrdiny až na hranu jejich možností, ale i sil. A to vše v situaci, kdy je v zemi zřízena funkce drogového koordinátora, který k drogové problematice přistupuje s maximální tvrdostí…

RežieAdam Sedlák

ScénářAdam Sedlák

ProdukceJan Matoušek, Jakub Jíra, Kryštof Zelenka a Jakub Mahler

Hrají Petr Uhlík (Max Bergman), Luciana Tomášová (Mell), Martina Jindrová (Soňa Vernerová), Kristýna Jedličková (Ema Kovárová), Tadeáš Moravec (Robin Čermák),a další

7

Arvéd
Vojtěch Mašek

7595.7

Arvéd, 2022, celovečerní, 120', CZ

Film Arvéd vypráví o tom, kam až jsme schopni zajít, abychom dosáhli svého cíle. Jiří Arvéd Smíchovský byl ochoten jít až k hranicím samotného pekla. Život a smrt Jiřího Arvéda Smíchovského jsou dodnes obestřeny mnoha tajemstvími. Za války jako nacistický konfident zachránil před koncentračním táborem Štěpána Plačka. Po válce se jejich role otáčí, Plaček splácí dluh a zařídí, že soud za spolupráci s nacisty nepožaduje pro Arvéda smrt, ale odsuzuje jej pouze na doživotí. Tím však vzájemné služby nekončí. Plaček jako vyšetřovatel státní bezpečnosti využívá Arvéda ke svým cílům, k usvědčování nepohodlných osob. Za jeho služby mu oplácí výhodami prominentního vězně a především Arvédovou největší drogou – vzácnými okultistickými knihami ze zkonfiskovaných knihoven. Arvéd a Plaček rozehrávají šachovou partii. Hra o duši vstupuje do finále.

RežieVojtěch Mašek

ScénářVojtěch Mašek a Jan Poláček

ProdukceKristýna Michálek Květová

Hrají Michal Kern, Saša Rašilov nejml., Martin Pechlát, Jaroslav Plesl, Emanuel Fellmer,a další

7

BANGER.
Adam Sedlák

7686.7

BANGER., 2022, celovečerní, 105', CZ

Alex má nejlepší kokain v Praze, rozhodne se ale s dealováním seknout. Prodej mu sice vydělal na luxusní oblečení, jako začínající raper však touží po úspěchu a slávě. Na obzoru se navíc rýsuje slibná příležitost natočit hit s uznávaným interpretem, který by ho mohl dostat mezi top hráče. Cestu do studia však komplikuje jeden malý detail: spolupráce je časově omezená a stojí hromadu peněz. Boj o čas i základní životní funkce začíná. Po minimalistickém dramatu Domestik přichází Adam Sedlák se zběsilou adrenalinovou jízdou noční Prahou, plnou rapu a drog. Komedie natočená výhradně na iPhone nabízí sondu do života současné mládeže a přináší dosud nejvýraznější roli Adama Mišíka.

RežieAdam Sedlák

ScénářAdam Sedlák

ProdukceJakub Jíra a Kryštof Zelenka

Hrají Adam Mišík, Marsell Bendig, Anna Fialová, Sergei Barracuda, Jan Révai,a další

7

Domestik
Adam Sedlák

7626.1

Domestik, 2018, celovečerní, 117', CZ/SK

Roman je vrcholový cyklista, který se zotavuje ze zranění pomocí náročného cvičení a přísné životosprávy. Aby zlepšil svůj výkon, spí dokonce v kyslíkovém stanu, který si nechal postavit v ložnici. To ale těžce nese jeho žena Šarlota, která už dlouho touží po dítěti. S každou další nocí v kyslíkovém stanu se jejich vztah proměňuje. Podaří se jim v tomto klaustrofobním prostředí ještě znovu nadechnout? Minimalistická studie rozpadu těla a vztahu v debutu Adama Sedláka, který byl v roce 2015 oceněn Filmovou nadací prvním místem za nejlepší nerealizovaný scénář.

RežieAdam Sedlák

ScénářAdam Sedlák

ProdukceJakub Jíra a Ivan Ostrochovský

Hrají Tereza Hofová, Jiří Konvalinka, Miroslav Hanuš, Tomáš Bambušek,a další