P

Jan Šulcek

Česká republika

Biografie

5

Adikts
Adam Sedlák

554

Adikts, 2024, série, 205', CZ

Max, Mell, Ema, Robin a Soňa. Pětice studentů adiktologie se v rámci zodpovědného přístupu ke studiu rozhodne pro experiment – vzít si drogy, které by mohly na chvilku vyřešit problémy každého z nich. Jak říká profesorka Jensenová,  drogy jsou zkratky k řešení problémů. Experiment má ale jeden podstatný háček. Účinek drog se u všech stane permanentním. Zábava a nově nabyté „superschopnosti“ vedou mladé hrdiny až na hranu jejich možností, ale i sil. A to vše v situaci, kdy je v zemi zřízena funkce drogového koordinátora, který k drogové problematice přistupuje s maximální tvrdostí…

RežieAdam Sedlák

ScénářAdam Sedlák

ProdukceJan Matoušek, Jakub Jíra, Kryštof Zelenka a Jakub Mahler

Hrají Petr Uhlík (Max Bergman), Luciana Tomášová (Mell), Martina Jindrová (Soňa Vernerová), Kristýna Jedličková (Ema Kovárová), Tadeáš Moravec (Robin Čermák),a další

Bod obnovy Restore Point
Robert Hloz

706.69475

Bod obnovy / Restore Point, 2023, celovečerní, 111', CZ/PL/RS/SK

V Evropě roku 2041 mají všichni lidé ústavní právo prožít „JEDEN CELÝ ŽIVOT“. Pokud se vám stane nehoda, jste oživeni a můžete pokračovat dál ve svém životě. Stačí si každé dva dny pravidelně vytvářet digitální zálohu své osobnosti - tzv. “BOD OBNOVY”. Ale zaslouží si vůbec lidstvo právo na druhou šanci?

RežieRobert Hloz

ScénářTomislav Čečka, Robert Hloz a Zdeněk Jecelín

ProdukceJan Kallista

Hrají Andrea Mohylová, Matěj Hádek, Václav Neužil ml., Milan Ondrík, Karel Dobrý,a další

7

BANGER.
Adam Sedlák

7686.7

BANGER., 2022, celovečerní, 105', CZ

Alex má nejlepší kokain v Praze, rozhodne se ale s dealováním seknout. Prodej mu sice vydělal na luxusní oblečení, jako začínající raper však touží po úspěchu a slávě. Na obzoru se navíc rýsuje slibná příležitost natočit hit s uznávaným interpretem, který by ho mohl dostat mezi top hráče. Cestu do studia však komplikuje jeden malý detail: spolupráce je časově omezená a stojí hromadu peněz. Boj o čas i základní životní funkce začíná. Po minimalistickém dramatu Domestik přichází Adam Sedlák se zběsilou adrenalinovou jízdou noční Prahou, plnou rapu a drog. Komedie natočená výhradně na iPhone nabízí sondu do života současné mládeže a přináší dosud nejvýraznější roli Adama Mišíka.

RežieAdam Sedlák

ScénářAdam Sedlák

ProdukceJakub Jíra a Kryštof Zelenka

Hrají Adam Mišík, Marsell Bendig, Anna Fialová, Sergei Barracuda, Jan Révai,a další

7

Domestik
Adam Sedlák

7626.1

Domestik, 2018, celovečerní, 117', CZ/SK

Roman je vrcholový cyklista, který se zotavuje ze zranění pomocí náročného cvičení a přísné životosprávy. Aby zlepšil svůj výkon, spí dokonce v kyslíkovém stanu, který si nechal postavit v ložnici. To ale těžce nese jeho žena Šarlota, která už dlouho touží po dítěti. S každou další nocí v kyslíkovém stanu se jejich vztah proměňuje. Podaří se jim v tomto klaustrofobním prostředí ještě znovu nadechnout? Minimalistická studie rozpadu těla a vztahu v debutu Adama Sedláka, který byl v roce 2015 oceněn Filmovou nadací prvním místem za nejlepší nerealizovaný scénář.

RežieAdam Sedlák

ScénářAdam Sedlák

ProdukceJakub Jíra a Ivan Ostrochovský

Hrají Tereza Hofová, Jiří Konvalinka, Miroslav Hanuš, Tomáš Bambušek,a další