P

Tereza Kopecká

Česká republika

Biografie

Manželé Stodolovi
Petr Hátle

Manželé Stodolovi, 2024, celovečerní, 107', CZ

Příběh inspirovaný životy skutečného manželského páru sériových vrahů. V sociálně vyloučené venkovské oblasti, která už dávno ztratila životní energii a kde plynou životy bez jakýchkoliv vyhlídek, manželé Stodolovi společně vraždí osamělé seniory, o které společnost ztratila zájem. V popředí vyprávění stojí jejich milostný vztah plný manipulace a závislosti, ale také lásky a oddanosti. Jako pár se vydávají na temnou cestu násilí a zločinu, ze které není společné východisko. Každý z nich musí najít svůj vlastní únik.

RežiePetr Hátle

ScénářPetr Hátle a Tomáš Hrubý

ProdukceTomáš Hrubý a Jakub Viktorín

Hrají Jan Hájek, Lucie Žáčková, Martina Jindrová, Barbara Lukešová,a další

4

Hranice lásky
Tomasz Wiński

4565.6

Hranice lásky, 2022, celovečerní, 95', CZ/PL

Hana (Hana Vagnerová) začíná cítit, že její vztah s Petrem (Matyáš Řezníček) se pohybuje v příliš zajetých kolejích. Rozhodne se ho tedy osvěžit a začne s Petrem sdílet své erotické představy a tajné sny. Od vyprávění je pak už jen krůček k činům. Ke zkoumání vlastní intimity, k zážitkům s jinými partnery a ke stále intenzivnějšímu hledání hranic, za které se dá v lásce a sexu zajít. Experiment se svobodou se však může snadno vymknout z rukou...

RežieTomasz Wiński

ScénářKasha Jandáčková, Hana Vagnerová, Petra Hůlová a Tomasz Wiński

ProdukceJiří Konečný, Tomasz Wiński a Tereza Nejedlá

Hrají Hana Vagnerová, Matyáš Řezníček, Eliška Křenková, Martin Hofmann, Lenka Krobotová,a další

7

Domestik
Adam Sedlák

7626.1

Domestik, 2018, celovečerní, 117', CZ/SK

Roman je vrcholový cyklista, který se zotavuje ze zranění pomocí náročného cvičení a přísné životosprávy. Aby zlepšil svůj výkon, spí dokonce v kyslíkovém stanu, který si nechal postavit v ložnici. To ale těžce nese jeho žena Šarlota, která už dlouho touží po dítěti. S každou další nocí v kyslíkovém stanu se jejich vztah proměňuje. Podaří se jim v tomto klaustrofobním prostředí ještě znovu nadechnout? Minimalistická studie rozpadu těla a vztahu v debutu Adama Sedláka, který byl v roce 2015 oceněn Filmovou nadací prvním místem za nejlepší nerealizovaný scénář.

RežieAdam Sedlák

ScénářAdam Sedlák

ProdukceJakub Jíra a Ivan Ostrochovský

Hrají Tereza Hofová, Jiří Konvalinka, Miroslav Hanuš, Tomáš Bambušek,a další