P

John Ratzenberger, 77

Neděle, 6. duben 1947
Spojené státy

Biografie

Duše Soul
Pete Docter

828.09583

Duše / Soul, 2020, celovečerní, 100', US

Co dělá člověka… člověkem? Pixar Animation Studios uvádí celovečerní film Duše, ve kterém se představí středoškolský učitel hudební výchovy Joe Gardner (v původním znění Jamie Foxx), který dostane životní šanci hrát v proslulém jazzovém klubu. Jeden chybný krok ho však přenese z ulic New Yorku do Neznáma před, což je fantastické místo, kde čerstvě narozené duše získávají před vstupem na Zemi vlastnosti, návyky i zlozvyky. Joe však na svém životě lpí a tak spojí síly s duší číslo 22 (v původním znění Tina Fey), která však vůbec nechápe, čím je zrovna lidský život tak výjimečný. A jak se Joe zoufale snaží duši číslo 22 vysvětlit, co je na životě tak skvělé, sám získává odpovědi na otázky, které si sám nesčetněkrát kladl.

RežiePete Docter

ScénářPete Docter, Mike Jones a Kemp Powers

ProdukceDana Murray

Hrají Jamie Foxx, Tina Fey, Graham Norton, Alice Braga, Richard Ayoade,a další

2

Toy Story 4: Příběh hraček Toy Story 4
Josh Cooley

2797.79784

Toy Story 4: Příběh hraček / Toy Story 4, 2019, celovečerní, 100', US

Kovboj Woody vždycky dobře věděl, co je smyslem jeho života. A tím bylo starat se a chránit jeho dítě, ať už to byl chlapeček Andy nebo holčička Bonnie. Když však Bonnie přinese do svého pokojíku novou hračku, které říká „Vidlík“, otevře se Woodymu a jeho věrným kamarádům docela nový velký svět.

RežieJosh Cooley

ScénářStephany Folsom

ProdukceJonas Rivera

Hrají Tom Hanks (Woody), Patricia Arquette, Tim Allen (Buzz Lightyear), Joan Cusack (Jessie), Laurie Metcalf,a další

Úžasňákovi 2 Incredibles 2
Brad Bird

787.59380

Úžasňákovi 2 / Incredibles 2, 2018, celovečerní, 118', US

Ve filmu Úžasňákovi 2 se vrací oblíbená rodina superhrdinů. Avšak tentokrát je hlavní hvězdou Helen, zatímco Bob zůstal v domácnosti a pomáhá Violet a Dashovi zvládat každodenní nástrahy „normálního“ života. Pro všechny je to těžká změna, a těžší je o to víc, že si nikdo z rodiny neuvědomuje superschopnosti malého Jack-Jacka. Když se objeví nový padouch, který se chystá uskutečnit ďábelsky geniální plán, tak rodina a Mražoun musí najít způsob, jak se dát zase dohromady a spojit síly – což se lehko řekne a těžko udělá, i když jsou všichni doslova úžasní.

RežieBrad Bird

ScénářBrad Bird

ProdukceNicole Paradis Grindle

Hrají Craig T. Nelson (Bob Parr / Mr. Incredible), Holly Hunter (Helen Parr / Elastigirl), Sarah Vowell (Violet Parr), Huck Milner (Dashiell Parr), Samuel L. Jackson (Lucius Best / Frozone),a další