P

Matthew Price

Spojené státy

Biografie

Klícka The Nest
Sean Durkin

596.39080

Klícka / The Nest, 2021, celovečerní, 107', US

S vidinou snadno nabytého bohatství v tepajícím Londýně konce 80. let 20. století opouští obchodník Rory (Jude Law) svůj pohodlný život v USA a přesouvá se s celou rodinu do pronajatého velkolepého sídla na anglickém venkově. Ačkoli má jeho žena Allison (Carrie Coon) svoje pochybnosti, udělá, co se od ní očekává, a následuje manžela do cizí země. Roryho životní sen - uskutečnit výnosný obchod a dostat se do nejvyšších pater společenského žebříčku - je na dosah a on je mu ochoten přinášet stále větší oběti na úkor celé rodiny i přátel. Věci se postupně vymykají kontrole a rodinná idyla začíná vrzat stejně jako prkna staletého domu.

RežieSean Durkin

ScénářSean Durkin

ProdukceAndrew Lowe, Christina Piovesan a Derrin Schlesinger

Hrají Jude Law, Carrie Coon, Anne Reid, Oona Roche, Adeel Akhtar,a další

Supernova
Harry Macqueen

656.98973

Supernova, 2020, celovečerní, 93', GB

Sam and Tusker are traveling across England in their old RV to visit friends, family and places from their past. Since Tusker was diagnosed with dementia two years ago, their time together is the most important thing they have.

RežieHarry Macqueen

ScénářHarry Macqueen

ProdukceTristan Goligher a Emily Morgan

Hrají Stanley Tucci, Colin Firth, Pippa Haywood, James Dreyfus, Sarah Woodward,a další

Ghost Stories
Jeremy Dyson, Andy Nyman

616.48568

Ghost Stories, 2017, celovečerní, 98', GB

To, že někdo nevěří na duchy, neznamená, že duchové nevěří na něj. Či snad, že dokonce neexistují. Jedním takovým skeptikem je i profesor Phillip Goodman (Andy Nyman), který si dal za úkol vysvětlovat a odhalovat zdánlivě nadpřirozené jevy a zjistit jejich skutečnou podstatu. A právě kvůli tomu se s ním spojí jeden muž, který jej vyzve, aby vyšetřil tři nevysvětlitelné případy. Profesor Goodman se tedy vydává na výpravu, jejímž cílem je racionální vysvětlení těchto přízračných příběhů. Postupně se setká se třemi vyděšenými lidmi. Noční hlídač Tony Matthews (Paul Whitehouse) prožil v prázdném skladu strašidelné setkání, teenager Simon Rifkind (Alex Lawther) před časem absolvoval děsivou noční jízdu, kvůli které dodnes prožívá život v nechtěném hororu. Třetím vyšetřovaným případem je zážitek důstojného bankéře Mike Priddlea (Martin Freeman), ten prožil setkání s duchy, které zásadně otřáslo jeho do té chvíle dokonalým životem. Když Goodman zkoumá tyto příběhy, jeho do této chvíle racionální svět se začíná rozpadat. Je to klam jeho mysli nebo za vším stojí temné síly? Postupně je vtažen do odhalování dlouho pohřbeného tajemství, které převrátí jeho dosavadní život a změní všechno, co si dosud myslel.

RežieJeremy Dyson a Andy Nyman

ScénářJeremy Dyson a Andy Nyman

ProdukceClaire Jones a Robin Gutch

Hrají Andy Nyman (Professor Goodman), Martin Freeman (Mike Priddle), Paul Whitehouse (Tony Matthews), Alex Lawther (Simon Rifkind), Paul Warren (Woolly),a další