P

Jason Reitman, 46

Středa, 19. říjen 1977
Kanada

Jason Reitman (* 19. října 1977 Montréal) je kanadsko-americký filmový režisér a scenárista. Jeho otec je režisér a producent Ivan Reitman, který se narodil v Československu. Jeho sestra Catherine Reitman je rovněž herečka. Na počátku své kariéry natočil několik krátkometrážních snímků. Jeho prvním celovečerním filmem je Děkujeme, že kouříte (2005), následovaly filmy Juno (2007), Lítám v tom (2009), Znovu a jinak (2011), Prodloužený víkend (2013) a Muži, ženy a děti (2014). Třikrát byl nominován na Oscara (režie a scénář filmu Lítám v tom a režie Juno).

Biografie

Krotitelé duchů: Říše ledu Ghostbusters: Frozen Empire
Gil Kenan

Krotitelé duchů: Říše ledu / Ghostbusters: Frozen Empire, 2024, celovečerní, 110', US

Ve snímku Krotitelé duchů: Říše ledu se rodina Spenglerových vrací tam, kde to všechno začalo, tedy do legendární hasičské stanice v New Yorku, aby zde její členové spojili síly s původními Krotiteli duchů. Ti mezitím vybudovali přísně tajnou laboratoř, jejímž účelem je posunout chytání duchů na zcela novou úroveň. Když ale do našeho světa prostřednictvím starobylého artefaktu proniknou zlé síly, musejí novopečení Krotitelé duchů i staří veteráni vynaložit veškeré úsilí na to, aby ochránili svůj domov a zachránili celý svět před příchodem nové doby ledové.

RežieGil Kenan

ScénářGil Kenan a Jason Reitman

ProdukceJason Reitman a Jason Blumenfeld

Hrají Mckenna Grace, Finn Wolfhard, Paul Rudd, Carrie Coon, Ernie Hudson,a další

5

Krotitelé duchů: Odkaz Ghostbusters: Afterlife
Jason Reitman

5707.16445

Krotitelé duchů: Odkaz / Ghostbusters: Afterlife, 2021, celovečerní, 124', US

Režisér Jason Reitman a producent Ivan Reitman uvádějí další kapitolu z původního příběhu Krotitelů duchů. Ve filmu Krotitelé duchů: Odkaz se přestěhuje svobodná matka se svými dvěma dětmi na maloměsto, kde společně objeví svoje spojení s původními krotiteli duchů a tajemný odkaz, který po sobě zanechal jejich dědeček.

RežieJason Reitman

ScénářJason Reitman a Gil Kenan

ProdukceIvan Reitman

Hrají Finn Wolfhard, Carrie Coon, Mckenna Grace, Paul Rudd, Sigourney Weaver,a další

8

Tully
Jason Reitman

8656.98775

Tully, 2018, celovečerní, 95', US

A mother of three hires a night nanny to help with her newborn.

RežieJason Reitman

ScénářDiablo Cody

ProdukceA.J. Dix, Diablo Cody, Aaron L. Gilbert, Mason Novick, Jason Reitman, Charlize Theron a Helen Estabrook

Hrají Charlize Theron (Marlo), Mackenzie Davis (Tully), Mark Duplass (Craig), Ron Livingston (Drew), Emily Haine (Barista),a další