P

Adam Bartley, 45

Neděle, 28. leden 1979
Spojené státy

Biografie

8

Vice
Adam McKay

8697.26561

Vice, 2018, celovečerní, 132', US

Životopisné drama sleduje vzestup bývalého viceprezidenta Spojených států Dicka Cheneyho na jednu z nejvyšších politických příček světa. Cheneyho cesta začala na pozici obyčejného úředníka, který se za podpory své ženy Lynne dostal až po bok amerického prezidenta George W. Bushe. Jednoho z nejmocnějších mužů světa hraje Christian Bale, který pro tuto roli opětovně prošel výjimečnou fyzickou proměnou.

RežieAdam McKay

ScénářAdam McKay

ProdukceBrad Pitt, Dede Gardner, Jeremy Kleiner, Megan Ellison, Kevin J. Messick, Will Ferrell a Adam McKay

Hrají Christian Bale, Amy Adams, Steve Carell, Sam Rockwell, Jesse Plemons,a další

6

Záhada Silver Lake Under the Silver Lake
David Robert Mitchell

6616.55960

Záhada Silver Lake / Under the Silver Lake, 2018, celovečerní, 139', US

Po znamenitém metahororu Neutečeš se osobitý režisér David Robert Mitchell vydal na halucinogenní výlet po Los Angeles: jeho meandrující neo-noir Záhada Silver Lake se točí kolem třiatřicetiletého Sama, který se po zmizení své mysteriózní sousedky Sarah pouští do surreálného pátrání, aby dekódoval tajemství, skandály a konspirace ukrývající se v hlubinách Města andělů. Hypnotický a zábavný thriller bezmála lynchovského ražení je poháněn stejně tak ústřední obsedantní figurou, jako vytříbeným soundtrackem, dějovými serpentinami a nesčetnými popkulturními referencemi, jež dohromady skládají jakousi tajnou historii L.A. Film, který je zároveň subversivní hříčkou i netradiční poctou éře klasického Hollywoodu.

RežieDavid Robert Mitchell

ScénářDavid Robert Mitchell

Hrají Riley Keough (Sarah), Andrew Garfield (Sam), Riki Lindhome (herečka), Jimmi Simpson (Allen), Summer Bishil (EX / Billboard Girl),a další