P

Bettina Böhler, 63

Pátek, 24. červen 1960
Německo

Biografie

A E I O U - Das schnelle Alphabet der Liebe
Nicolette Krebitz

A E I O U - Das schnelle Alphabet der Liebe, 2022, celovečerní, 105', FR/DE

RežieNicolette Krebitz

ScénářNicolette Krebitz

ProdukceMaren Ade, Jonas Dornbach a Janine Jackowski

Hrají Sophie Rois, Udo Kier, Milan Herms, Nicolas Bridet,a další

4

Undine
Christian Petzold

4626.68975

Undine, 2020, celovečerní, 92', FR/DE

Undine (Paula Beer) pracuje v Berlíně jako historička a průvodce po rozvíjejícím se městě. Má malý byt na Alexanderplatz, magisterský titul z historie a pracuje na volné noze. Ale pod povrchem jejího moderního městského života se skrývá starý mýtus: pokud ji muž, kterého Undine miluje, zradí, musí ho zabít a vrátit do vody, ze které kdysi vzešla. Takže když ji její přítel Johannes (Jacob Matschenz) opustí kvůli jiné ženě, Undine je přesvědčena, že nemá na výběr – až dokud se, právě v době uvědomění si Johannnesovy zrady, nesetká s Christophem (Franz Rogowski), povoláním profesionálním potápěčem, a nečekaně se do něj zamiluje. Jejich láska ke šťastná a nevinná, naplněná zvědavostí a důvěrou. Ale když Christoph začne mít pocit, že Undine před něčím utíká, musí čelit své kletbě jednou provždy, nechce-li ztratit lásku svého života.

RežieChristian Petzold

ScénářChristian Petzold

ProdukceFlorian Koerner von Gustorf a Michael Weber

Hrají Paula Beer (Undine Wibeau), Franz Rogowski (Christoph), Maryam Zaree (Monika), Jacob Matschenz (Johannes), Anne Ratte-Polle (Anna),a další

Transit
Christian Petzold

656.99582

Transit, 2018, celovečerní, 101', FR/DE

Německý režisér Christian Petzold ve filmu Tranzit prozkoumává fantomy evropské migrace a identity. Jeho neobvykle pojatý film s řadou melodramatických i politických motivů zasazuje příběh z doby německé okupace Francie do současných reálií. Hlavní postavou filmu je Georg, který postupně přijímá totožnost lidí, se kterými ho tragické okolnosti seznamují. To mu sice umožňuje dostat víza a odplout jednou z posledních lodí, které Marseille opouštějí, ale spolu s tím na sebe bere i některé tíživé důsledky. V Marseille totiž nachází „svou“ ženu, kterou zná jen z dopisu. Vezme na sebe s novou identitou i nový vztah a novou budoucnost?

RežieChristian Petzold

ScénářChristian Petzold

ProdukceAntonin Dedet a Florian Koerner von Gustorf

Hrají Franz Rogowski (Georg), Paula Beer (Marie), Godehard Giese, Maryam Zaree, Barbara Auer,a další