P

Sandra Bullock, 59

Neděle, 26. červenec 1964
Spojené státy

Sandra Annette Bullock (* 26. července 1964 Arlington, Virginie) je americká filmová herečka a producentka. Je držitelka jedné ceny Oscara ze dvou nominací a dvou Zlatých Globů z pěti nominací.

Biografie

The Lost City
Aaron Nee, Adam Nee

546.17960

The Lost City, 2022, celovečerní, 112', US

Spisovatelka Loretta Sageová (Sandra Bullock) píše úspěšné romány, které se odehrávají na těch nejexotičtějších místech. Že prakticky nevystrčí paty ze svého bytu, je vedlejší. Dalším paradoxem je fakt, že jejího dvorního hrdinu, okouzlujícího dobrodruha Dashe, ztělesňuje na obálkách jejích knížek velmi nepraktický ňouma Alan (Channing Tatum). Je sice sexy, ale k ničemu, a to ho dost trápí. Rád by udělal něco hrdinského. Dostane příležitost, když lehce šílený miliardář (Daniel Radcliffe) spisovatelku unese přímo před jeho očima. Tenhle člověk si totiž vzal do hlavy, že Loretta ve své poslední knize detailně popsala cestu k mýtickému Ztracenému městu, v němž se ukrývá poklad nedozírné hodnoty. Než se Loretta naděje, sedí v letadle, které ji převáží na exotický ostrov kdesi v Atlantiku. „Kluk z obálky“ Alan se rozhodne svou autorku zachránit, ale vědom si svých limitů, přibere na cestu osobního trenéra, opravdového dobrodruha (Brad Pitt). Společnými silami se jim sice podaří vyprostit Lorettu ze spárů únosců, ale tím jejich dobrodružství uprostřed tropické džungle zdaleka nekončí. Naopak, právě začalo. A bude stokrát šílenější než ta, o kterých se Loretta rozepisuje na stránkách svých bestsellerů.

RežieAaron Nee a Adam Nee

ScénářDana Fox a Oren Uziel

ProdukceSandra Bullock a Seth Gordon

Hrají Sandra Bullock, Channing Tatum, Brad Pitt, Daniel Radcliffe, Patti Harrison,a další

5

Bird Box
Susanne Bier

5736.66451

Bird Box, 2018, celovečerní, 124', US

Když tajemná síla zničí světovou populaci, je jen jediná věc jistá: Když ji uvidíte, vezmete si život. Tváří v tvář neznámému, Malorie (Sandra Bullock) nalézá lásku, naději a nový začátek. O tohle všechno ale během lusknutí prstu přijde. Musí se svými dvěma dětmi utéct a plout po zrádné řece, aby našla možná poslední místo na zemi, které jim může nabídnout úkryt. Ale aby přežili, musí tuto riskantní dvoudenní cestu podstoupit se zavázanýma očima.

RežieSusanne Bier

ScénářEric Heisserer

ProdukceChris Morgan, Barbara Muschietti, Scott Stuber a Clayton Townsend

Hrají Sandra Bullock (Malorie), Trevante Rhodes (Tom), Sarah Paulson (Jessica), John Malkovich (Douglas), Jacki Weaver (Cheryl),a další

5

Debbie a její parťačky Ocean's 8
Gary Ross

5626.36861

Debbie a její parťačky / Ocean's 8, 2018, celovečerní, 110', US

Hvězdně obsazený film volně navazující na legendární sérii Dannyho parťáci. Debbie a její tým mají smělý plán loupeže, kterou se chystají provést na velkolepé kostýmní gala přehlídce celebrit v newyorském Metropolitním muzeu.

RežieGary Ross

ScénářGary Ross a Olivia Milch

Hrají Sandra Bullock (Debbie Ocean), Mindy Kaling (Amita), Anne Hathaway (Daphne Kluger), Sarah Paulson (Tammy), Cate Blanchett (Lou),a další