P

Rafe Spall, 41

Čtvrtek, 10. březen 1983
Velká Británie

Biografie

1

Muži v černém: Globální hrozba Men in Black: International
F. Gary Gray

1515.62338

Muži v černém: Globální hrozba / Men in Black: International, 2019, celovečerní, US

Muži a ženy v černém vždycky chránili Zemi před šmejdem z vesmíru. Ve svém novém dobrodružství čelí dosud největšímu globálnímu ohrožení: zákeřnému dvojímu agentovi v organizaci Mužů v černém.

RežieF. Gary Gray

ScénářMatt Holloway a Art Marcum

ProdukceLaurie MacDonald a Walter F. Parkes

Hrají Chris Hemsworth (Agent H), Tessa Thompson (Agent M), Liam Neeson, Rafe Spall, Kumail Nanjiani,a další

5

Jsem božská I Feel Pretty
Abby Kohn, Marc Silverstein

5575.63448

Jsem božská / I Feel Pretty, 2018, celovečerní, 110', US

Renee je běžná žena s lehkou kolísavou nadváhou a s těžce kolísavým sebevědomím. Má kámošky, má práci, občas i kluka, občas i na delší dobu, ale když se podívá do zrcadla, vidí jenom to nejhorší. Znáte to asi taky. Při jedné z jízd ve fitku, kde na rotopedu marně stíhá nižší váhu, spadne a praští se do hlavy. Pro jistotu hned dvakrát. Když se pak probere, zjistí, že kouzla a spravedlnost přeci jen existují. Stala se z ní totiž neodolatelná krasavice, najednou vypadá jako božská supermodelka. Celý život se od základu změní. Má to jen jeden háček. Ve skutečnosti se nic nezměnilo, špíčky jsou přesně tam, kde byly, a ona je jediná, kdo se jako luxusní kost vidí. Ale to vůbec nevadí, Renee se cítí sexy, je božská, a život dostává grády. A každý, kdo ji potká, se nestačí divit. Začíná flirtovat, chce novou práci, možná by mohla být i modelkou, kdyby byla povrchní. Nebojí se být lehce vyzývavá vůči šéfovi a vůbec, celý svět jí najednou leží u nohou. Nebojí se soutěže krásy v plavkách a to vůbec nejdůležitější – nebojí se zamilovat.

RežieAbby Kohn a Marc Silverstein

ScénářAbby Kohn a Marc Silverstein

ProdukceNicolas Chartier, Joseph McGinty Nichol, Alissa Phillips, Dominic Rustam a Amy Schumer

Hrají Amy Schumer, Michelle Williams, Tom Hopper, Rory Scovel, Adrian Martinez,a další

4

Jurský svět: Zánik říše Jurassic World: Fallen Kingdom
J.A. Bayona

4606.14651

Jurský svět: Zánik říše / Jurassic World: Fallen Kingdom, 2018, celovečerní, 130', ES/US

Před čtyřmi lety nás dinosauři porazili. Alespoň na Isla Nublar, exotickém ostrově, kde prosperoval unikátní zábavní park Jurský svět, než se jeho exponátům podařilo utéct z klecí. Ve finále jednoho z nejúspěšnějších filmů všech dob opustili ostrov poslední lidé a nechali ostrov napospas prehistorickým tvorům. Jenže teď se za nimi musí vrátit. Proč? Protože na ostrově se probudila tamní sopka a dinosaurům už podruhé v dějinách hrozí vyhynutí. Claire (Bryce Dallas Howard) se z upjaté manažerky parku proměnila v aktivistku, která je chce za každou cenu zachránit. A Owena (Chris Pratt) na ostrov žene touha najít a spasit Blue, inteligentního ještěra, jehož dokázal vychovat a částečně vycvičit, a po němž se po zániku parku slehla zem. Na Isla Nublar jim však nehrozí jenom sežrání, zašlápnutí či spálení tekoucí lávou. Hned po příjezdu se stanou očitými svědky a nedobrovolnými aktéry falešné hry, která v konečném důsledku může změnit život na celé planetě a vrátit ho o pár miliónů let zpátky.

RežieJ.A. Bayona

ScénářDerek Connolly a Colin Trevorrow

ProdukceBelén Atienza a Patrick Crowley

Hrají Chris Pratt (Owen Grady), Bryce Dallas Howard (Claire Dearing), Jeff Goldblum (Ian Malcolm), Ted Levine, Toby Jones,a další

4

Rituál The Ritual
David Bruckner

4666.37457

Rituál / The Ritual, 2017, celovečerní, 94', GB

Parta starých spolužáků se vydává na výpravu do švédské divočiny, ovšem poté, co jsou nuceni vstoupit do lesa, je začne pronásledovat děsivá bytost.

RežieDavid Bruckner

ScénářJoe Barton

ProdukceAndy Serkis a Jonathan Cavendish

Hrají Arsher Ali (Phil), Rob James-Collier (Hutch), Sam Troughton (Dom), Paul Reid (Robert), Rafe Spall (Luke),a další

Pí a jeho život Life of Pi
Ang Lee

777.98679

Pí a jeho život / Life of Pi, 2012, celovečerní, 127', CA/TW/GB/US

Hlavní hrdina Pí vyrůstal v indické zoologické zahradě, kterou založil jeho otec. Možná by exotickou živnost převzal, kdyby se rodina nerozhodla přestěhovat do studené Kanady, i s některými zvířaty, jejichž prodejem si chtěli zajistit snazší start v nové zemi. Proti tomu se ovšem postavily přírodní živly, které jedné bouřlivé noci potopily nákladní loď, na níž se Pí s rodiči a bratrem plavil. Chlapec se šťastnou náhodou ocitl v záchranném člunu, který zůstal uprostřed oceánu jako jediná připomínka katastrofy. Nezachránil se však sám, spolucestující tvořili poraněná zebra, hyena, samice orangutana a Richard Parker. To nebyl další přeživší člověk, ale mohutný bengálský tygr, který si rozhodně nemyslel, že by se v nouzových podmínkách mělo něco měnit na přirozeném průběhu potravního řetězce. Tak začala neskutečná plavba, během níž se chlapec musel proměnit v muže, aby dokázal obstát v konkurenci jednoho z největších predátorů naší planety a přežít strastiplnou pouť k pevnině.

RežieAng Lee

ScénářDavid Magee

ProdukceGil Netter a David Womark

Hrají Suraj Sharma, Irrfan Khan, Adil Hussain, Tabassum Fatima Jamal Hashmi, Gérard Depardieu,a další