P

Beanie Feldstein, 30

Pondělí, 28. červen 1993
Spojené státy

Biografie

Panenky na útěku Drive-Away Dolls
Ethan Coen

Panenky na útěku / Drive-Away Dolls, 2024, celovečerní, 84', GB/US

Jamie (Margaret Qualley) lituje svého rozchodu, zatímco Marian (Geraldine Viswanathan) si potřebuje odpočinout. Při hledání nového začátku se vydávají na nečekaný výlet na Floridu, ale věci se rychle zvrtnou, když se jejich cesta zkříží se skupinou nešikovných zločinců.

RežieEthan Coen

ScénářEthan Coen a Tricia Cooke

ProdukceTim Bevan, Ethan Coen, Tricia Cooke a Eric Fellner

Hrají Margaret Qualley, Geraldine Viswanathan, Beanie Feldstein, Matt Damon, Pedro Pascal,a další

8

Šprtky to chtěj taky Booksmart
Olivia Wilde

8597.19684

Šprtky to chtěj taky / Booksmart, 2019, celovečerní, 102', US

Nejlepší kámošky a zároveň nejlepší studentky ve třídě Amy (Kaitlyn Dever) a Molly (Beanie Feldstein) jsou velmi moudré, šikovné... a dost neoblíbené. Myslí si, že život je ukryt jen v učebnicích a na své spolužáky s horšími známkami se dívají s neskrývaným despektem. Jenže den před ukončením studia si obě najednou uvědomí krutou pravdu - 4 roky šprtání byly v podstatě ztrátou času a ony si mohly užívat přesně jako všichni ostatní. A tak se rozhodnou, že poslední den na střední škole si to všechno vynahradí a roztočí to jak se patří. Čeká je velmi dlouhá noc plná dobrodružství, na jaké je žádná z knih nemohla ani zdaleka připravit.

RežieOlivia Wilde

ScénářEmily Halpern, Sarah Haskins a Katie Silberman

ProdukceJessica Elbaum, Megan Ellison, Will Ferrell a Adam McKay

Hrají Beanie Feldstein (Molly), Kaitlyn Dever (Amy), Billie Lourd (Gigi), Lisa Kudrow, Skyler Gisondo (Jared),a další

7

Lady Bird
Greta Gerwig

7677.49993

Lady Bird, 2017, celovečerní, 93', US

Kdybyste si chtěli Christine (Saoirse Ronan) jednoduše zaškatulkovat, zařadili byste ji mezi rebelky. Není nijak zvlášť hezká a obličej plný akné maskuje růžovými vlasy. Není nijak zvlášť chytrá a tenhle deficit vyrovnává tvrzením, že má umělecké sklony. Asi nejzajímavější je na ní to, že coby symbol vzdoru odmítá své křestní jméno, sama si říká Lady Bird a chce, aby ji tak oslovovali i všichni ostatní. Když se s ní setkáme poprvé, absolvujeme její brutální hádku s matkou, po které naštvaně vystoupí z auta. Jedoucího. A přitom je tahle věčně nabručená holka se zlomenou rukou (následek výše uvedeného incidentu) ve skutečnosti citlivá duše, která by se jen chtěla správně zamilovat a najít smysl života, a je jen nervózní z toho, že se jí ani jedno zatím příliš nedaří.

RežieGreta Gerwig

ScénářGreta Gerwig

ProdukceScott Rudin a Eli Bush

Hrají Saoirse Ronan (Christine 'Lady Bird' McPherson), Odeya Rush (Jenna Walton), Laurie Metcalf (Marion McPherson), Kathryn Newton (Darlene), Tracy Letts (Larry McPherson),a další