P

Alice Braga, 40

Pátek, 15. duben 1983
Brazílie

Biografie

Hypnotik Hypnotic
Robert Rodriguez

Hypnotik / Hypnotic, 2023, celovečerní, 93', US

Policejní detektiv Danny Rourke (Ben Affleck) obdrží telefonát o probíhající loupeži. Po příjezdu na místo ho čeká šok - v bance narazí na stopu, která by mohla vést k objevení jeho dávno ztracené dcery. Během loupeže navíc dojde k nevysvětlitelnému ohnutí reality. Oba případy spojuje postava tajemného hypnotika (William Fichtner), který údajně dokáže silou mysli přimět ostatní lidi vnímat verzi světa, která neexistuje. Detektiv Rourke, odhodlaný najít svou zmizelou dceru, pronásleduje pachatele, který ho donutí zpochybnit realitu svého světa.

RežieRobert Rodriguez

ScénářMax Borenstein a Robert Rodriguez

ProdukceLisa Ellzey, Mark Gill, Jeff Robinov, Robert Rodriguez a John Graham

Hrají Ben Affleck, William Fichtner, Alice Braga, JD Pardo, Jeff Fahey,a další

Duše Soul
Pete Docter

828.09583

Duše / Soul, 2020, celovečerní, 100', US

Co dělá člověka… člověkem? Pixar Animation Studios uvádí celovečerní film Duše, ve kterém se představí středoškolský učitel hudební výchovy Joe Gardner (v původním znění Jamie Foxx), který dostane životní šanci hrát v proslulém jazzovém klubu. Jeden chybný krok ho však přenese z ulic New Yorku do Neznáma před, což je fantastické místo, kde čerstvě narozené duše získávají před vstupem na Zemi vlastnosti, návyky i zlozvyky. Joe však na svém životě lpí a tak spojí síly s duší číslo 22 (v původním znění Tina Fey), která však vůbec nechápe, čím je zrovna lidský život tak výjimečný. A jak se Joe zoufale snaží duši číslo 22 vysvětlit, co je na životě tak skvělé, sám získává odpovědi na otázky, které si sám nesčetněkrát kladl.

RežiePete Docter

ScénářPete Docter, Mike Jones a Kemp Powers

ProdukceDana Murray

Hrají Jamie Foxx, Tina Fey, Graham Norton, Alice Braga, Richard Ayoade,a další

Noví mutanti The New Mutants
Josh Boone

Noví mutanti / The New Mutants, 2019, celovečerní, US

Five young mutants, just discovering their abilities while held in a secret facility against their will, fight to escape their past sins and save themselves.

RežieJosh Boone

ScénářJosh Boone, Scott Neustadter a Michael H. Weber

ProdukceSimon Kinberg a Lauren Shuler Donner

Hrají Maisie Williams (Rahne Sinclair / Wolfsbane), Anya Taylor-Joy (Illyana Rasputin / Magik), Alice Braga (Dr. Cecilia Reyes), Charlie Heaton (Sam Guthrie / Cannonball), Happy Anderson (Reverend Craig),a další