P

Kelvin Harrison Jr., 29

Sobota, 23. červenec 1994
Spojené státy

Biografie

Voyagers - Vesmírná mise Voyagers
Neil Burger

535.52544

Voyagers - Vesmírná mise / Voyagers, 2021, celovečerní, 108', CZ/RO/GB/US

V roce 2063 Zemi sužují nemoci a sucho. Šanci na záchranu lidstva vidí vědci v kolonizaci jedné vzdálené planety. Ze Země odstartuje raketa se speciální misí. 30 chlapců a dívek, narozených ze zkumavky, bez rodin, je vychováváno v izolaci vesmírné lodi a připravovaných na život ve vesmíru. Pravidelnými dávkami speciální drogy jsou zbavováni veškerých emocí a pocitů. Nikdo z nich netuší, že mají pod dohledem posádky v průběhu letu dospět a zplodit potomky. Nikdo z nich netuší, že cesta bude trvat 86 let a oni tedy domov nikdy nepoznají... Když několik z nich odhalí tajemství mise a účinky drogy, rozhodnou se vzepřít. Izolace uprostřed nekonečného vesmíru probouzí vztek, chtíč, nenasytnost a strach.

RežieNeil Burger

ScénářNeil Burger

ProdukceNeil Burger, Basil Iwanyk a Greg Shapiro

Hrají Colin Farrell, Tye Sheridan, Lily-Rose Depp, Isaac Hempstead-Wright, Fionn Whitehead,a další

Chicagský tribunál The Trial of the Chicago 7
Aaron Sorkin

847.78976

Chicagský tribunál / The Trial of the Chicago 7, 2020, celovečerní, 129', US

To, co bylo v roce 1968 zamýšleno jako pokojný protest proti sjezdu demokratů, se změnilo ve vlnu násilí a střetů s policií. Organizátoři protestů, včetně Abbieho Hoffmana, Jerryho Rubina, Toma Haydena a Bobbyho Sealea, byli obviněni z podněcování nepokojů a soudní proces, který následoval, je jedním z nejznámějších vůbec.

RežieAaron Sorkin

ScénářAaron Sorkin

Hrají Sacha Baron Cohen (Abbie Hoffman), Eddie Redmayne (Tom Hayden), Michael Keaton (Ramsey Clark), Yahya Abdul-Mateen II (Bobby Seale), Joseph Gordon-Levitt (Richard Schultz),a další

Mudbound
Dee Rees

737.49785

Mudbound, 2017, celovečerní, 134', US

Two men return home from World War II to work on a farm in rural Mississippi, where they struggle to deal with racism and adjusting to life after war.

RežieDee Rees

ScénářDee Rees a Virgil Williams

ProdukceCassian Elwes, Christopher Lemole, Tim Zajaros, Sally Jo Effenson a Kim Roth

Hrají Garrett Hedlund (Jamie McAllan), Carey Mulligan (Laura McAllan), Jason Clarke (Henry McAllan), Jonathan Banks (Pappy McAllan), Jason Mitchell (Ronsel Jackson),a další