P

Kirin Kiki, 81

Pátek, 15. leden 1943
Japonsko

Biografie

9

Zloději 万引き家族
Hirokazu Kore'eda

9807.99993

Zloději / 万引き家族, 2018, celovečerní, 121', JP

Osamu je gastarbajtr, který si přivydělává kradením v obchodech. Do řemesla zasvěcuje i svého syna. Oba žijí v provizorním domě na periferii a s dalšími členy domácnosti tvoří rodinu, na které je podivné mnohem více než jen způsob obživy. Do rutiny krádeží zasáhne holčička, která si osaměle hraje v mrazu na balkoně. Osamu se rozhodne, že vzít si dítě, které rodiče zanedbávají, není zločin. Jeho čin vede k odhalení tajemství uvnitř rodiny zlodějů a zpochybnění toho, co vlastně pod pojmem rodina rozumíme. Koreedův film je citlivým, vrstevnatým a rafinovaným dramatem o bezpodmínečné lásce a důstojnosti chudých.

RežieHirokazu Kore'eda

ScénářHirokazu Kore'eda

Hrají Kirin Kiki, Sósuke Ikemacu, Lily Franky, Moemi Katajama, Sakura Andó,a další

Po bouři 海よりもまだ深く
Hirokazu Kore-eda

747.49684

Po bouři / 海よりもまだ深く, 2016, celovečerní, 117', JP

Rjota (Hiroši Abe) je marnotratný syn, špatný otec a zkrachovalý spisovatel. Úspěch má dávno za sebou, a tak si přivydělává drobnými špinavými kšeftíky jako soukromé očko. Je rozvedený a ke svému jedenáctiletému synovi Šingovi (Taijo Jošizawa) nachází cestu jen horko těžko. Exmanželka Kjoko už začala nový život a na Rjotu se dívá spíše jako na vzdálenou vzpomínku. Odcizenou trojici ale jednoho večera svede dohromady blížící se tajfun. Musí spolu prožít noc v bytě Rjotovy dobrosrdečné matky Jošiko (Kirin Kiki). Co se z jejich vztahu stane po bouři? Mistr rodinných drobnokreseb Hirokazu Koreeda se vrací s novým filmem, který pojednává o zpřetrhaných vazbách, křehké lásce rodičů a dětí a o tom, že nejsilnější bouře jsou někdy ty, při kterých se nepohne ani lístek.

RežieHirokazu Kore-eda

ScénářHirokazu Kore-eda

ProdukceKazumi Kawashiro a Akihiko Yose

Hrají Hiroši Abe (Shinoda Ryôta), Kirin Kiki, Taijó Jošizawa (Shiraishi Shingo), Jóko Maki (Shiraishi Kyôko), Sósuke Ikemacu,a další