P

Peter Safran, 58

Pondělí, 22. listopad 1965
Velká Británie

Biografie

Aquaman a ztracené království Aquaman and the Lost Kingdom
James Wan

Aquaman a ztracené království / Aquaman and the Lost Kingdom, 2023, celovečerní, 124', US

Arthur (Jason Momoa) musí požádat o pomoc svého nevlastního bratra Orma (Patrick Wilson), aby ochránil Atlantidu před Black Mantou (Yahya Abdul-Mateen II), který ve své posedlé snaze pomstít smrt svého otce vypustil ničivou zbraň.

RežieJames Wan

ScénářDavid Leslie Johnson-McGoldrick

ProdukcePeter Safran, James Wan a Rob Cowan

Hrají Jason Momoa (Arthur Curry / Aquaman), Patrick Wilson (King Orm / Ocean Master), Yahya Abdul-Mateen II (David Kane / Black Manta), Dolph Lundgren (King Nereus), Nicole Kidman (Atlanna),a další

3

Shazam! Hněv bohů Shazam! Fury of the Gods
David F. Sandberg

3

Shazam! Hněv bohů / Shazam! Fury of the Gods, 2023, celovečerní, 130', US

Billy Batson a jeho súrodenci z pestúnskej rodiny, sa stále učia skĺbiť ich životy tínedžerov s ich životmi superhrdinov. Keď ale na Zem prídu Atlasove dcéry, trojica pomstychtivých starovekých bohýň, Billy a jeho rodina sú vrhnutí do boja o svoje superschopnosti, životy a osud ich sveta.

RežieDavid F. Sandberg

ScénářHenry Gayden

ProdukcePeter Safran a Geoff Johns

Hrají Zachary Levi, Asher Angel, Jack Dylan Grazer, Marta Milans, Adam Brody,a další

7

Sebevražedný oddíl The Suicide Squad
James Gunn

7717.29372

Sebevražedný oddíl / The Suicide Squad, 2021, celovečerní, 132', US

Režisér James Gunn uvádí akční dobrodružství superhrdinů Warner Bros. Pictures Sebevražedný oddíl, těšte se na partu nejdegenerovanějších delikventů světa DC, kteří umírají touhou zachránit svět.

RežieJames Gunn

ScénářJames Gunn

ProdukceZack Snyder, Deborah Snyder, Michael De Luca, Charles Roven a Peter Safran

Hrají Margot Robbie, Joel Kinnaman, Idris Elba, Jai Courtney, Viola Davis,a další

6

Annabelle 3 Annabelle Comes Home
Gary Dauberman

6575.96453

Annabelle 3 / Annabelle Comes Home, 2019, celovečerní, 106', US

Annabelle 3 je třetím pokračováním velmi úspěšné hororové série scénáristy a producenta Jamese Wana, ve kterém se opět potkáváme s neblaze proslulou panenkou poprvé představenou ve filmu V zajetí démonů. Ed a Lorraine Warrenovi kdysi bezpečně uložili démony posedlou panenku za posvěcené sklo v místnosti s dalšími artefakty zla a přizvali kněze, aby úkryt zpečetil požehnáním. Kdo mohl ovšem tušit, že Annabelle probudí zlé duchy v blízkosti a svět zažije další děsivý útok temných sil.

RežieGary Dauberman

ScénářGary Dauberman

ProdukcePeter Safran a James Wan

Hrají Mckenna Grace (Judy Warren), Madison Iseman, Vera Farmiga (Lorraine Warren), Patrick Wilson (Ed Warren), Steve Coulter,a další

4

Sestra The Nun
Corin Hardy

4565.32446

Sestra / The Nun, 2018, celovečerní, 96', US

Démonická řádová sestra z hororu V zajetí démonů 2 se vrací, aby šířila zlo ze záhadného kláštera v Rumunsku, ve kterém řád jeptišek ukrývá děsivé tajemství. Nejtemnější kapitolu ze světa filmu V zajetí démonů Vám přináší legendární James Wan, filmový tvůrce, který stojí za touto úspěšnou filmovou sérií.

RežieCorin Hardy

ScénářGary Dauberman

ProdukceJames Wan a Peter Safran

Hrají Taissa Farmiga (Sister Irene), Demián Bichir (Father Burke), Jonas Bloquet (Frenchie), Charlotte Hope (Sister Victoria), Ingrid Bisu (Sister Oana),a další

6

Annabelle 2: Zrození zla Annabelle: Creation
David F. Sandberg

6686.57062

Annabelle 2: Zrození zla / Annabelle: Creation, 2017, celovečerní, 109', US

Annabelle 2: Zrození zla je pokračováním velmi úspěšného hororu z roku 2014 „Annabelle". Výrobce panenek se svou manželkou přijmou několik let po tragické smrti jejich dcerky do svého domu řádovou sestru a několik dívek ze zavřeného sirotčince. Zanedlouho se stanou terčem aktivit Annabelle, posedlého výtvoru výrobce panenek.

RežieDavid F. Sandberg

ScénářGary Dauberman

ProdukceJames Wan a Peter Safran

Hrají Miranda Otto (paní Mullinsová), Anthony LaPaglia (pan Mullins), Talitha Bateman (Janice), Alicia Vela-Bailey, Stephanie Sigman (sestra Charlotte),a další