P

Eigil Bryld, 53

Sobota, 27. únor 1971
Norsko

Biografie

Zimní prázdniny The Holdovers
Alexander Payne

838.097

Zimní prázdniny / The Holdovers, 2023, celovečerní, 133', US

Děj filmu se odehrává na počátku 70. let 20. století a sleduje Paula Hunhama (Paul Giamatti), nepříliš oblíbeného učitele na Bartonově akademii, jenž má na starosti dohled nad studenty, kteří se nemohou vrátit domů na vánoční prázdniny. Během této doby je Paul nucen zabývat se jedním obzvlášť vzpurným, ale i problémovým studentem Angusem (Dominic Sessa), který truchlí nad ztrátou svého otce.

RežieAlexander Payne

ScénářDavid Hemingson

ProdukceBill Block, David Hemingson a Mark Johnson

Hrají Paul Giamatti, Dominic Sessa, Da'Vine Joy Randolph, Gillian Vigman, Carrie Preston,a další

Nic ve zlým No Hard Feelings
Gene Stupnitsky

Nic ve zlým / No Hard Feelings, 2023, celovečerní, 102', US

Ve chvíli, kdy Maddie (Lawrence) hrozí ztráta rodného domu, narazí na lákavou pracovní nabídku: bohatí úzkostní rodiče hledají někoho, kdo by se „dal dohromady“ s jejich devatenáctiletým synem Percym, než začne studovat na vysoké. Maddie však ke svému překvapení brzy zjistí, že u podivína Percyho není nic jisté.

RežieGene Stupnitsky

ScénářJohn Phillips a Gene Stupnitsky

ProdukceJennifer Lawrence a Alex Saks

Hrají Jennifer Lawrence, Andrew Barth Feldman, Danielia Maximillian, Ebon Moss-Bachrach, Natalie Morales,a další

5

Debbie a její parťačky Ocean's 8
Gary Ross

5626.36861

Debbie a její parťačky / Ocean's 8, 2018, celovečerní, 110', US

Hvězdně obsazený film volně navazující na legendární sérii Dannyho parťáci. Debbie a její tým mají smělý plán loupeže, kterou se chystají provést na velkolepé kostýmní gala přehlídce celebrit v newyorském Metropolitním muzeu.

RežieGary Ross

ScénářGary Ross a Olivia Milch

Hrají Sandra Bullock (Debbie Ocean), Mindy Kaling (Amita), Anne Hathaway (Daphne Kluger), Sarah Paulson (Tammy), Cate Blanchett (Lou),a další

Tulipánová horečka Tulip Fever
Justin Chadwick

636.21038

Tulipánová horečka / Tulip Fever, 2017, celovečerní, 107', GB/US

V 17. století Amsterdam a celou zemi zachvátila "tulipánová horečka". Jediná cibulka exotické květiny měla hodnotu desetinásobku průměrné mzdy a svému majiteli mohla přinést nesmírný majetek. Přesto je pro bohatého obchodníka Cornelia Sandvoorta (Christoph Waltz) největším štěstím svatba s mladičkou Sophií (Alicia Vikander). Cornelis si objedná její portrét u nadějného malíře (Dane DeHaan). Sympatický a talentovaný mladík Sofii okouzlí, a protože on její sympatie opětuje, zrodí se vášnivá, ale zakázaná láska. Aby svůj vztah utajili, milenci se víc a víc zamotávají do spleti podvodů a lží. Jejich nadějí na společnou budoucnost je vzácná tulipánová cibulka, díky které by získali mnoho peněz.

RežieJustin Chadwick

ScénářPeter Chelsom a Tinker Lindsay

ProdukceAlison Owen

Hrají Alicia Vikander (Sophia), Christoph Waltz (Cornelis Sandvoort), Dane DeHaan (Jan Van Loos), Zach Galifianakis (Gerrit), Jack O'Connell (William),a další