P

Miloš Lochman

Slovensko

Biografie

4

Světlonoc Nightsiren
Tereza Nvotová

4576.093

Světlonoc / Nightsiren, 2022, celovečerní, 109', CZ/SK

Třicátnice Šarlota se vrací do rodné vesnice hluboko ve slovenských horách. Před mnoha lety odsud za nejasných okolností utekla. Její návrat v místních vzbuzuje podezření, po celou dobu ji považovali za mrtvou. Bojí se, že svým příchodem probudí čarodějnici, která podle legend straší v okolních lesích.

RežieTereza Nvotová

ScénářBarbora Námerová a Tereza Nvotová

ProdukcePeter Badač, Miloš Lochman a Clara Levy

Hrají Natalia Germani (Charlotte), Eva Mores (Mira), Juliana Oľhová (Helen), Zuzana Konečná (Zofa), Marek Geišberg (Tomas),a další

Nová šichta A New Shift
Jindřich Andrš

767.4

Nová šichta / A New Shift, 2020, celovečerní, 91', CZ

25 let strávil Tomáš Hisem pod zemí jako horník na Ostravsku. Trh práce se ale prudce mění, doly zavírají, havíři se rekvalifikují. Tomáš si navzdory nevěřícím pohledům svých kamarádů volí specializaci, která má k jeho původní profesi opravdu na hony daleko. Hodlá vyměnit šachtu za digitální prostor a stát se programátorem. Intimní a zároveň lehce humorný časosběrný portrét režiséra Jindřicha Andrše sleduje komorní, ale epickou odyseu obyčejného člověka. Svým nevtíravým humanismem evokuje díla klasiků britského sociálního realismu, její řízný ostravský akcent si však s ničím nespletete.

RežieJindřich Andrš

ScénářJindřich Andrš

ProdukceMiloš Lochman a Augustina Micková

Špína Špina
Tereza Nvotová

676.5

Špína / Špina, 2017, celovečerní, 87', CZ/SK

Lena je sedmnáctiletá holka z obyčejné rodiny. První zamilování, tajné noční dobrodružství, magická rána nad Dunajem... Její svět plný snů a touhy rozbije znásilnění. Je to jako špína, která se nedá smýt. Lena si musí projít cestou, která už není jenom obyčejným dospíváním, ale spíš bojem se sebe samou. Okolí ji nechápe a už nikdy úplně nepochopí. Je to Lena, kdo se musí změnit, dospět a pochopit, že není obětí a trest si nezaslouží ona, ale ten, kdo jí to udělal.

RežieTereza Nvotová

ScénářBarbora Námerová

ProdukcePeter Badač, Miloš Lochman, Karel Chvojka a Eva Pavlovičová

Hrají Dominika Morávková Zeleníková (Lena), Anna Rakovská (Roza), Anna Šišková (mamka Leny), Róbert Jakab (Robo), Patrik Holubář (bratr Leny),a další