P

Ruben Impens

Belgie

Biografie

5

Osm hor Le otto montagne
Felix van Groeningen, Charlotte Vandermeersch

5777.79078

Osm hor / Le otto montagne, 2022, celovečerní, 147', BE/FR/IT

Pietro je chlapec z rušného italského města, Bruno je kluk ze zapomenuté alpské vesnice. Jeden se každé léto vrací do hor s rodiči, druhý kopce nikdy neopouští. Sdílí lásku k majestátním vrcholům, složitý vztah k vlastním otcům a časem i husté plnovousy. Tak jako příroda roste, usychá a znovu vzkvétá, mění se i jejich přátelství. Ztráta v Pietrově životě ho po mnoha letech zavede zpět na venkov a opětovné setkání s Brunem změní jeho pohled na svět. Za adaptaci stejnojmenné knihy Paola Cognettiho o přerodu chlapců v muže, hodnotě přátelství a hledání smyslu života v tichu spektakulárních Alp či Himálaje, získali režiséři Felix van Groeningen a Charlotte Vandermeersch Cenu poroty na festivalu v Cannes.

RežieFelix van Groeningen a Charlotte Vandermeersch

ScénářFelix van Groeningen a Charlotte Vandermeersch

ProdukceMario Gianani, Hans Everaert, Louis Tisné a Lorenzo Gangarossa

Hrají Luca Marinelli, Alessandro Borghi, Filippo Timi, Elena Lietti,a další

Titan Titane
Julia Ducournau

596.59075

Titan / Titane, 2021, celovečerní, 108', BE/FR

Po sérii nevysvětlitelných trestných činů se otec setká se synem, který byl deset let nezvěstný. Titan: kov vysoce odolný vůči teplu a korozi se slitinami s vysokou pevností v tahu.

RežieJulia Ducournau

ScénářJulia Ducournau

ProdukceJean-Christophe Reymond

Hrají Vincent Lindon, Agathe Rousselle, Garance Marillier, Dominique Frot, Myriem Akeddiou,a další

4

Beautiful Boy
Felix van Groeningen

4747.46862

Beautiful Boy, 2018, celovečerní, 112', US

Osmnáctiletý Nic (Timothée Chalamet) má na první pohled vše – skvělou rodinu, krásu, talent a přijetí na univerzitu v kapse. Přesto je v jeho životě trhlina, kterou vyplňuje drogami. Kde se vzala, a jak může David (Steve Carell) pomoci svému milovanému synovi ve chvílích, kdy se ocitá nad propastí? Emotivní snímek o síle závislosti a ještě větší síle lásky byl natočený podle skutečného příběhu Nica a Davida Sheffových, kteří své zážitky zachytili každý ze svého úhlu pohledu ve dvojici knih. Opravdovost pádů i naděje ve filmu umocňují představitelé hlavních rolí, kteří svými výkony dokazují, proč jsou řazeni k nejtalentovanějším hercům svých generací.

RežieFelix van Groeningen

ScénářFelix van Groeningen

ProdukceDede Gardner, Jeremy Kleiner a Brad Pitt

Hrají Steve Carell (David Sheff), Timothée Chalamet (Nic Sheff), Maura Tierney (Karen Barbour), Kaitlyn Dever (Lauren), Amy Ryan (Vicki Sheff),a další

7

Raw
Julia Ducournau

7587.09281

Raw, 2016, celovečerní, 99', BE/FR

Justine pochází z vegetariánské rodiny. V šestnácti letech odchází na veterinární školu, kterou studuje její starší sestra. Při jedné z epizod šikany je donucena poprvé v životě pozřít syrové maso. Tato zkušenost ji od základů změní a probudí v křehké dívce spící monstrum.

RežieJulia Ducournau

ScénářJulia Ducournau

ProdukceJean des Forêts

Hrají Garance Marillier (Justine), Ella Rumpf (Alexia), Rabah Nait Oufella (Adrien), Laurent Lucas (Le père), Bouli Lanners (Le routier),a další