P

John Magaro, 41

Středa, 16. únor 1983
Spojené státy

Biografie

10

Minulé životy Past Lives
Celine Song

10777.99594

Minulé životy / Past Lives, 2023, celovečerní, 106', KR/US

Spisovatelku Noru a její dětskou lásku Hae-Sunga sice dělí tisíce kilometrů, spojuje je však výjimečně hluboké pouto. Po více než dvou dekádách odloučení se dvě spřízněné duše setkávají během pár dní v New Yorku. Nečekané shledání s osudovým mužem přiměje Noru klást si otázku: „Co by bylo kdyby?" Režisérka Celine Song v citlivé moderní romanci jedinečným způsobem v několika časových rovinách vypráví příběh dvou lidí, jež se navzájem velmi milují, a přesto se jejich osudy fatálně míjely.

RežieCeline Song

ScénářCeline Song

ProdukceDavid Hinojosa, Pamela Koffler a Christine Vachon

Hrají Greta Lee, Yoo Teo, John Magaro, Isaac Powell, Jojo T. Gibbs,a další

5

Call Jane
Phyllis Nagy

5576.58262

Call Jane, 2022, celovečerní, 121', US

RežiePhyllis Nagy

ScénářHayley Schore a Roshan Sethi

ProdukceRobbie Brenner, Lee Broda, David M. Wulf, Michael D'Alto a Kevin McKeon

Hrají Elizabeth Banks, Sigourney Weaver, Kate Mara, Chris Messina, John Magaro,a další

8

První kráva First Cow
Kelly Reichardt

8747.19689

První kráva / First Cow, 2019, celovečerní, 121', US

Během putování se skupinou lovců kožešin americkým severozápadem se tichý a samotářský kuchař Cookie spřátelí s podnikavým Číňanem Kingem-Lu. Společně rozjedou nečekaně úspěšný byznys se smaženými koblížky. Důležitou ingredienci ovšem musí krást. Tajně za tmy chodí dojit první krávu, jedinou v širokém okolí, kterou do Oregonu přivezl bohatý Angličan. Americká nezávislá filmařka Kelly Reichardt ve svém křehkém antiwesternu o mužském přátelství vykresluje autentický portrét drsného života na počátku devatenáctého století na americkém severozápadě. Film se umístil na předních příčkách mnoha českých i zahraničních výročních žebříčků.

RežieKelly Reichardt

ScénářKelly Reichardt a Jonathan Raymond

ProdukceNeil Kopp, Vincent Savino a Anish Savjani

Hrají John Magaro (Cookie Figowitz), Rene Auberjonois, Todd A. Robinson, John Keating, Ted Rooney,a další

War Machine
David Michôd

586.04856

War Machine, 2017, celovečerní, 121', US

An absurdist war story for our times, writer-director David Michôd (Animal Kingdom) recreates a U.S. General's roller-coaster rise and fall as part reality, part savage parody - raising the specter of just where the line between them lies today. His is an exploration of a born leader's ultra-confident march right into the dark heart of folly. At the story's core is Brad Pitt's sly take on a successful, charismatic four-star general who leapt in like a rock star to command NATO forces in Afghanistan, only to be taken down by a journalist's no-holds-barred exposé.

RežieDavid Michôd

ScénářDavid Michôd

ProdukceJeremy Kleiner, Brad Pitt a Dede Gardner

Hrají Brad Pitt (Gen. Glen McMahon), Ben Kingsley (President Karzai), Emory Cohen (Willy Dunne), Tilda Swinton (německá politička), Topher Grace (Matt Little),a další