P

Mica Levi, 37

Sobota, 28. únor 1987
Velká Británie

Biografie

8

Zóna zájmu The Zone of Interest
Jonathan Glazer

8727.598

Zóna zájmu / The Zone of Interest, 2023, celovečerní, 105', PL/GB/US

Osvětimský velitel Rudolf Höss (Christian Friedel) a jeho žena Hedwiga (Sandra Hüller) se snaží vybudovat vysněný život pro svou rodinu v domě se zahradou vedle tábora. Do Hedwigy se však zamiluje nacistický důstojník Schwarzer (Max Beck). Natočeno volně podle stejnojmenného románu Martina Amise z roku 2014.

RežieJonathan Glazer

ScénářJonathan Glazer

ProdukceEwa Puszczyńska a James Wilson

Hrají Sandra Hüller, Christian Friedel, Ralph Herforth, Max Beck, Stephanie Petrowitz,a další

Monos
Alejandro Landes

566.89378

Monos, 2019, celovečerní, 102', AR/CO/DE/NL/SE/UY

Prazvláštní paramilitární jednotka dlí v ruinách na kopci, její mise je však stejně nejasná jako výhled do okolní džungle zahalené mlhou. Jeden z nejpozoruhodnějších latinskoamerických filmů aktuální festivalové sezony předkládá audiovizuálně naléhavou báji o boji za svobodu, která v některých končinách našeho světa spočívá v holém přežití.

RežieAlejandro Landes

ScénářAlejandro Landes a Alexis Dos Santos

ProdukceFernando Epstein a Alejandro Landes

Hrají Sofia Buenaventura, Julian Giraldo, Karen Quintero, Laura Castrillón, Deiby Rueda,a další

7

Jackie
Pablo Larraín

7586.78881

Jackie, 2016, celovečerní, 95', CL/US

Když je JFK zvolen prezidentem USA, stává se Jackie Kennedy (Natalie Portman) jednou z nejmladších prvních dam v historii. Pro její vřelost, eleganci a vybraný vkus ji brzy obdivují miliony lidí po celém světě. Pak přichází okamžik, který všechno změní. Jackie se vyrovnává s osobní ztrátou, jako milovaná matka a první dáma však musí zůstat oporou dětem i celému národu. Filmový portrét jedné z nejikoničtějších žen 20. století je příběhem hrdosti, lásky a noblesy, fascinujícím nahlédnutím do zákulisí Bílého domu i zachycením dnů, které změnily běh dějin.

RežiePablo Larraín

ScénářNoah Oppenheim

Hrají Natalie Portman (Jackie Kennedy), Peter Sarsgaard (Bobby Kennedy), Greta Gerwig (Nancy Tuckerman), Billy Crudup (novinář), John Hurt (kněz),a další