P

Dale Dickey, 62

Pátek, 29. září 1961
Spojené státy

Biografie

8

A Love Song
Max Walker-Silverman

8656.79578

A Love Song, 2022, celovečerní, 81', US

„Co znamená láska pro ty, kteří ji nemají s kým sdílet?” ptá se debutující tvůrce Max Walker-Silverman v lyrické romanci, která patří k tomu nejlepšímu z festivalu Sundance. S citlivostí pro zachycení prchavé krásy všedního dne, s něhou a jemným smyslem pro humor představuje samotářskou Faye (Dale Dickey, kterou proslavil film Do morku kosti Debry Granik), krátící si v liduprázdném coloradském kempu pozorováním ptáků a hvězd čekání na dávného známého Lita (Wes Studi). Od posledního shledání uplynulo několik desítek let. Tehdy si nebyli lhostejní, a jelikož oba před časem přišli o ty nejbližší, doufají, že jeden ve druhém naleznou zdroj útěchy a kumpána pro sdílení životní tíže i drobných radostí.

RežieMax Walker-Silverman

ScénářMax Walker-Silverman

ProdukceMax Walker-Silverman, Dan Janvey a Jesse Hope

Hrají Dale Dickey, Wes Studi, Michelle Wilson, John Way,a další

7

Beze stop Leave No Trace
Debra Granik

7677.110088

Beze stop / Leave No Trace, 2018, celovečerní, 109', US

Patnáctiletá Tom žije se svým otcem v lese na okraji Portlandu. Dobrovolná izolace od tzv. normální společnosti jim umožňuje vytvořit si realitu čistých, civilizací nezkažených prostých radostí. Jednoho dne však o sobě okolní svět dává vědět a konfrontace je nevyhnutelná.

RežieDebra Granik

ScénářDebra Granik a Anne Rosellini

ProdukceAnne Rosellini a Anne Harrison

Hrají Ben Foster (Will), Thomasin McKenzie (Tom), Jeff Kober, Dale Dickey, Ayanna Berkshire,a další

Za každou cenu Hell or High Water
David Mackenzie

747.69788

Za každou cenu / Hell or High Water, 2016, celovečerní, 102', US

A divorced father and his ex-con older brother resort to a desperate scheme in order to save their family's ranch in West Texas. 

RežieDavid Mackenzie

ScénářTaylor Sheridan

Hrají Chris Pine (Toby Howard), Ben Foster (Tanner Howard), Jeff Bridges (Marcus Hamilton), Dale Dickey (Elsie), Buck Taylor,a další