P

Christophe Beck

Kanada

Biografie

3

Shazam! Hněv bohů Shazam! Fury of the Gods
David F. Sandberg

3

Shazam! Hněv bohů / Shazam! Fury of the Gods, 2023, celovečerní, 130', US

Billy Batson a jeho súrodenci z pestúnskej rodiny, sa stále učia skĺbiť ich životy tínedžerov s ich životmi superhrdinov. Keď ale na Zem prídu Atlasove dcéry, trojica pomstychtivých starovekých bohýň, Billy a jeho rodina sú vrhnutí do boja o svoje superschopnosti, životy a osud ich sveta.

RežieDavid F. Sandberg

ScénářHenry Gayden

ProdukcePeter Safran a Geoff Johns

Hrají Zachary Levi, Asher Angel, Jack Dylan Grazer, Marta Milans, Adam Brody,a další

Free Guy
Shawn Levy

747.18062

Free Guy, 2021, celovečerní, 115', US

Ryan Reynolds hraje bankovního úředníka, který zjistí, že je ve skutečnosti nehratelnou postavou ve videohře. A tak se rozhodne stát se hrdinou, který přepíše vlastní příběh. V prostředí, kde neexistují žádná omezení a kde je vše dovoleno musí zachránit svět dřív, než bude zničen.

RežieShawn Levy

ScénářMatt Lieberman a Zak Penn

ProdukceShawn Levy, Greg Berlanti, Ryan Reynolds, Adam Kolbrenner a Sarah Schechter

Hrají Ryan Reynolds, Jodie Comer, Joe Keery, Lil Rel Howery, Taika Waititi,a další

5

Ledové království II Frozen II
Chris Buck, Jennifer Lee

5696.87764

Ledové království II / Frozen II, 2019, celovečerní, 103', US

Anna, Elsa, Kristoff, Olaf and Sven leave Arendelle to travel to an ancient, autumn-bound forest of an enchanted land. They set out to find the origin of Elsa's powers in order to save their kingdom.

RežieChris Buck a Jennifer Lee

ScénářJennifer Lee a Allison Schroeder

ProdukcePeter Del Vecho

Hrají Idina Menzel (Elsa), Josh Gad (Olaf), Kristen Bell (Anna), Evan Rachel Wood (Iduna), Sterling K. Brown (Lieutenant Matthias),a další

4

Anon
Andrew Niccol

4626.13754

Anon, 2018, celovečerní, 100', DE/US

Clive Owen hraje detektiva, který žije ve světě, kde neexistuje soukromí či anonymita. Životy všech jsou transparentní, vysledovatelné a kontrolované příslušnými orgány. Vypadá to na konec zločinnosti. Avšak když narazí na mladou ženu (Amanda Seyfried), o které nejsou vedeny žádné záznamy, začne si uvědomovat, že to nemusí být konec zločinnosti, ale teprve začátek.

RežieAndrew Niccol

ScénářAndrew Niccol

ProdukceAndrew Niccol

Hrají Amanda Seyfried (holka), Clive Owen (Sal Frieland), Colm Feore (Charles Gattis), Sonya Walger (Kristen), Mark O'Brien (Cyrus Frear),a další

7

Barry Seal: Nebeský gauner American Made
Doug Liman

7777.18565

Barry Seal: Nebeský gauner / American Made, 2017, celovečerní, 114', US

Barry Seal (Tom Cruise) pracuje jako pilot dopravního letadla a rutina amerických vnitrostátních letů ho čím dále víc ubíjí. I proto nadšeně skočí po nabídce „náhodného kolemjdoucího“, z něhož se vyklube agent CIA (Domhnall Gleeson), aby pilotoval pod záštitou tajných služeb. Barryho čekají sexy přelety nad základnami kolumbijských narkobaronů, ze kterých pořizuje bohatou fotodokumentaci, nutnou pro boj s drogovými kartely. Jenže proč létat takhle naprázdno, když se můžete spojit i s protistranou a kromě fotek pro CIA vozit do Ameriky i drogy? A proč se zároveň nestát informátorem DEA (Národní agentura pro boj s drogami), která má v oblasti také své specifické zájmy? A proč se rovnou nezapojit do jedné z největších tajných operací, které kdy americká vláda posvětila? Barry to prostě hraje na všechny světové strany a jde mu to víc než skvěle. Už dávno se přestal nudit. Má krásnou ženu, topí se v penězích a vůbec si nepřipouští, co se stane, až se tenhle domeček z karet zhroutí. A on se jednoho dne zhroutí.

RežieDoug Liman

ScénářGary Spinelli

ProdukceBrian Oliver a Tyler Thompson

Hrají Tom Cruise (Barry Seal), Domhnall Gleeson (Monty Schafer), Jayma Mays (Dana Sibota), Sarah Wright (Lucy Seal), Jesse Plemons,a další

Trollové Trolls
Anand Tucker

616.47655

Trollové / Trolls, 2016, celovečerní, 92', US

Trollové jsou vždy veselí a šťastní skřítkové, kteří nejvíce ze všeho milují hudbu, tanec a zpěv. Jedinou vážnější starost na světě jim dělají Bergeni. Ti si totiž myslí, že můžou být šťastní jedině tehdy, pokud budou mít Trolla v žaludku. Bohužel však už dlouhou dobu žádného na jídelníčku neměli. Trollímu králi Peppymu se totiž podaří i se všemi jeho poddanými utéct a založit vlastní veselé městečko Trollíkov, které se Bergenům, v čele s princem Chroupou, nedaří a nedaří nalézt. A tak je jejich království oproti šťastnému a barevnému Trollíkovu naplněné nabručeností, zlobou a vztekem. Naděje na změnu Bergenům vysvitne v okamžiku, kdy se jim podaří skrytý Trollíkov vyčmuchat a dokonce i unést téměř všechny jeho obyvatele. Z bergenských spárů se totiž podaří uniknout i dvěma Trollům, princezně Poppy a Větvíkovi. Těžko bychom hledali dva odlišnější Trolly, nekonečně optimistická Poppy všechny problémy řeší písní, tancem a objetím. Kdežto bručounský Větvík žije v neustálém strachu z Bergenů, netančí, nezpívá a především se s nikým nikdy neobjímá. A právě na těchto dvou hrdinech je, aby zachránili unesené Trolly z bergenských spárů. Což znamená vyrazit do jejich království, proniknout do vězeňských kobek, vysvobodit je a uniknout. A především to znamená, že Poppy a Větvík budou muset spolupracovat. A tak se tato dvojka vydává na záchrannou misi, plnou nečekaných dobrodružství a nesnází. Naštěstí na to nakonec nebudou úplně sami, potkají totiž další podivuhodnou osůbku, Bridget, která je nejen pomocnicí v kuchyni, ale i jedinou Bergenkou, která miluje zpěv, tanec a prince Chroupu.

RežieAnand Tucker

ScénářMaya Forbes, Adam Wilson a Wallace Wolodarsky

Hrají Anna Kendrick (Poppy), Chloë Grace Moretz, Jason Schwartzman, Gwen Stefani, Justin Timberlake (Branch),a další