P

Jason MacDonald, 48

Úterý, 3. červen 1975
Kanada

Biografie

Já, Tonya I, Tonya
Craig Gillespie

757.59077

Já, Tonya / I, Tonya, 2017, celovečerní, 119', US

Černočerná komedie Já, Tonya přináší divoký a stěží uvěřitelný příběh, který by vydal hned na několik životů. Vzestup z ničeho až na vrchol, touhu, vášeň, pád na samotné dno a jeden z největších skandálů sportovní historie. Tonya Harding patřila svého času mezi nejlepší krasobruslařky světa, všichni si ji ale budou navždy pamatovat ve spojení s šokujícím útokem na její soupeřku Nancy Kerrigan.

RežieCraig Gillespie

ScénářSteven Rogers

ProdukceMargot Robbie a Steven Rogers

Hrají Margot Robbie (Tonya Harding), Sebastian Stan (Jeff Gillooly), Mckenna Grace (mladá Tonya Harding), Allison Janney (LaVona Golden), Julianne Nicholson (Diane Rawlinson),a další

Zúčtování The Accountant
Gavin O'Connor

807.35351

Zúčtování / The Accountant, 2016, celovečerní, 128', US

Christian Wolff (Affleck) je matematický génius, který má lepší vztah k číslům než k lidem. Pod zástěrkou maloměstské účetní kanceláře pracuje jako nezávislý účetní pro několik nejnebezpečnějších zločineckých organizací na světě. S postupným stahováním smyčky ze strany oddělení pro boj s organizovaným zločinem ministerstva financí, v jehož čele stojí Ray King (J. K. Simmons), Christian přijme legálního klienta: dobře zavedenou společnost zabývající se robotikou, ve které účetní (Anna Kendrick) zjistila účetní nesrovnalosti ve výši miliónů dolarů. Ale s tím, jak Christian rozkrývá účetní záznamy a přibližuje se k odhalení pravdy, začíná v jeho okolí stoupat počet mrtvých.

RežieGavin O'Connor

ScénářBill Dubuque

Hrají Ben Affleck (Chris), Anna Kendrick (Dana), Jon Bernthal, J.K. Simmons (Ray King), Michael Beasley,a další